Shkaqet kist Paraovaryalnaya, simptomat dhe trajtimet
Parovaryalnaya kist - një e vetme-dhomë, shpesh formimi pa dhimbje që zhvillohet nga gypit kryesor të tubthave veshka dhe mbetjet embrionale (dmth epoophoron (epoophoron) dhe okoloyaychnyka (paroophoron)), i cili mund të zbulohet ripples në tubën fallopiane në gratë e moshës riprodhuese si zakonisht nën 30 vjet.
Ky lloj i kist është i hollë, mur të qetë, sipërfaqja e brendshme e cila është e mbuluar me banesë ose vetëm epitelit cilindrik rresht dhe që përmban një lëng të qartë me asnjë pjesë të vogël të Mucin proteina. Në mënyrë tipike, tumor i madh arrin një diametër jo më tepër se 12 cm, por mund të rritet deri në 20 cm.


Periudha paraovaryalnoy rritjen kist u ngadalësua për shkak të veçantive të vendndodhjes së saj në mes të lë ulur ripples në sipërfaqe rrafshuar arsim dhe tub shpesh shtrirë fallopiane, vezore menjëherë sipër. Përveç kësaj, ky vend ishte arsyeja për formimin e cysts në sipërfaqen e rrjetit të dyfishtë të enëve të gjakut të përbërë nga mur të brendshëm anije të kist dhe veglat ripples huaj tubën fallopiane.
Manifestimet klinike parovaryalnaya kist nuk mund të jetë për shkak të maloruhomosti saj. Simptomet e barkut akute përmes edukimit tilting këmbët nuk vërehet shpesh. Megjithatë, simptomat mund të shfaqen squeezing të rektumit, fshikëz, duke tërhequr dhimbje në bark kur blerjen cist i madh.

Identifikimi prekje tuhoэlastycheskoe, rrumbullakosura arsimin në mitër gjatë një ekzaminim me dy duar gjinekologjike. Ndonjëherë të afërta me ose më e ulët tumore pol Vezore i dukshëm. Diagnoza diferenciale e kist ovarian lejojnë për të vënë laparoscopy dhe ultratinguj.
Trajtimi paraovaryalnoy kist me një prognozë të favorshme dhe përsëritje përjashtimi i plotë kryerjen qasje operative për shkak laparaskopike, nganjëherë laparotomy. Ky cist është prerë në ripples e para fletë tubat fallopiane, me mezhsvyazochnoho hapësirë ​​kist hequr, mbajti një Hemostaza shtratin e saj, dhe pastaj e lë ligament të gjerë të mitrës qepur.