Shkaqet, simptomat dhe trajtimi i candidiasis
Candidiasis, apo si zakonisht thonë mëllenjë - një sëmundje që shkakton kërpudhave maja Candida gjini. Formalisht, kjo i referohet sëmundje veneriane për shkak të asaj që mund të transmetohen seksualisht, por në fakt kjo nuk është.
Kjo është për shkak të faktit se candidiasis gjenitale mund të ndodhë për arsye të tjera. Spore fungale janë në gjendje për të transmetohet si nga kontakti (përmes sendeve shtëpiake ose ushqim) dhe ajrore - nga ajri. Kërpudhat mund të depërtojnë në trup përmes mushkërive, traktin e tretjes apo lëkurë, dhe ajo mund të zhvillohet në stomak, zorrë, bajamet, nyjeve dhe madje edhe kockat, duke shkaktuar simptomat e candidiasis.


Megjithatë, candidiasis ndodh shpesh në gratë ndikon në organet gjenitale e tyre për shkak se speciet kërpudhat Candida janë pjesë e microflora e vaginës. Kur përmbajtja e kërpudhave në candidiasis normale gjenital është e pamundur, por nëse përforcuar riprodhimi i tyre fillon, atëherë ka një infeksion maja. Tillë një emër të familjes për sëmundje u curdled shkarkimin bardha vaginale. Kjo sëmundje mund të jo vetëm gratë, candidiasis gjenital mund të jetë një njeri, nëse ai i infektuar ato nga partneri i tyre.
Sëmundja është e vështirë për të ngatërruar me ndonjë gjë tjetër, candidiasis në gratë ka karakteristika të veçanta. Simptomet kryesore të candidiasis në gratë: curdled shkarkimin bardha, kruajtje të rënda dhe madje edhe dhimbje në organet gjenitale të jashtme, dhimbje gjatë urinimit. Simptomet kryesore të candidiasis gjenitale në meshkuj kanë skuqjen e bardha në penis glans, nganjëherë nuk kruhet dhe hidhërim.

Për zhvillimin e kërpudhat Candida kërkojnë uyazyka veçantë. Këto përfshijnë imunitet të ulët dhe habitatin jo shumë acid, i cili shpesh është vagina.
Shkaqet candidiasis gjenitale mund të shërbejë sëmundje kronike, imunitet të ulët, përdorimi i zgjatur i antibiotikëve, çrregullime metabolike, dietë të pahijshme (ushqime prevalencë të lartë në karbohidratet dhe të ulët në vitamina dhe minerale), dështim hormonal. Constant veshur të brendshme të shtrënguar sintetike, e cila nuk është në gjendje të kalojë ajrit gjithashtu krijon një mjedis të favorshëm për zhvillimin e kërpudhat.

Diagnoza dhe trajtimi i candidiasis
Me kërpudhat aktive mbarështimit shkatërruar shtresa sipërfaqësore e qelizave që linjë organe gjenitale (glans penis ose vaginë). Sëmundja nuk sjell shumë dëm, por candidiasis në gratë të çlirojnë shumë ndjesi të pakëndshme që pengojnë zhvillimin e jetës normale seksuale. Rrallë, candidiasis gjenital mund të zhvillohet në infeksion kronik dhe të shkaktojë rrethon organet e brendshme të tilla si zorrë dhe fshikëz.
Për të vendosur një diagnozë të saktë nuk mund të shkojnë vetëm simptomat, ju keni nevojë për të vizituar një gjinekolog, i cili zbuluar agjent infektive - kërpudhat Candida. Për ta bërë këtë do të marrë një shtupë vaginale, e cila është studiuar më pas nën një mikroskop. Nëse diagnoza është e konfirmuar, ajo ka metoda shumë hulumtime janë të nevojshme.

Trajtimi i candidiasis gjenitale përfshin marrë drogë antifungal. Mëllenjë kërkon afatgjatë faza trajtim, të mos jetë i gabuar në zgjedhjen e mjeteve të nevojshme për të bërë kulture mbi florën, i cili do të përcaktojë ndjeshmërinë ndaj disa ilaçe antifungal. Vetëm mbi bazën e mjekut rezultatet do të përshkruajë trajtimin e duhur të kësaj sëmundjeje.
Përveç trajtimit të menjëhershëm e nevojshme për të eliminuar të gjitha shkaqet që mund të çojnë në të pakontrolluar riprodhimit kërpudhat sinqertë dhe shkaktojnë candidiasis në femra. Për këtë gjinekolog mund të rekomandojë në vijim: anuloj antibiotikët apo kontraceptivët, të përpiqen për të normalizuar metabolizmin, të rritur mbrojtjen e trupit, të shëruar dyzbakterioz zorrëve, nëse ka ndonjë. Shpesh gjinekolog mund të jetë duke marrë vitamina apo drogave probiotics që përmbajnë kultura të jetojnë të baktereve të dobishme që parandalojnë rritjen e kërpudhat dhe organizmave patogjene. Dhe të jetë droga të cilat janë në gjendje për të rivendosur aciditetin normal të vaginës.

Është e nevojshme që të mbani mend se jo gjithmonë zhdukja e simptomat e candidiasis ofron shërim të plotë të sëmundjes. Pas trajtimit, të jetë i sigurt për të ri-shfaqet gjinekolog për ekzaminim. Për rezultatet më të efektshme të trajtimit duhet të jetë subjekt i të dy partnerët, ndryshe sëmundja mund të ndodhë përsëri.