ADHD - Mjekimi, Simptomet, Shkaqet


ADHD - një sindromë në të cilin një theksuar crregullimi I hiperaktivitetit te deficitit te vemendjes dhe paraqitet si çrregullim nevrolohychesko-sjelljes në zhvillimin fëmijërisë.
Shenjat dalluese kryesore të sindromës, në bazë të të cilat diagnostikuar, shërbejnë simptomat e mëposhtme: vështirësi përqëndruar, hyperactivity (aktivitet në rritje) dhe nepoddayuschayasya kontrolluar impulsivity

Shkaqet e ADHDShkaku i saktë i ADHD nuk është gjetur. Por mund të ndikojnë faktorët e mëposhtëm: degradimit mjedisor; sëmundjet ngjitëse bartura nëna e së ardhmes; Efektet e alkoolit, drogës, drogës, duhanit gjatë kësaj periudhe; kërcënimi i përfundimit, papajtueshmëria në faktorit Rh, nëna kronike; e parakohshme të punës, të shpejtë ose të zgjatur; anestezi helmim, seksioni cesarean, hemorragji të brendshme e trurit, komplikime të lindjes, stimulimi i punës. Sëmundjeve të rrezikshme e foshnjave treguar temperaturë të lartë. Astma, dështimi i zemrës, pneumoni, sëmundje të veshkave, diabet mund të ndikojë negativisht në tru.

Çezmat rol të madh në faktorin gjenetik sindrom sëmundje.
Në kompleksin shpesh çrregullimet e lidhura - është çrregullim bipolar emocional, sindroma Tourette, disleksia, sindroma Asperger.
ADHD dhe trajtimi i saj dhe korrigjimi në atë kohë shkaktoi shumë polemika. Në ekzistencën e vërtetë e ADHD vazhdon të dyshojë një numër të mjekëve, psikologëve, mësuesve, prindërve dhe komunitetit. Disa besojnë se ADHD nuk është një diagnozë ekzistuese, dhe të tjerët priren të besojnë në ekzistencën e arsyeve gjenetike dhe fiziologjike kusht impulsiv hyperactive në fëmijët e vegjël.

Terapistët amerikane konsiderojnë ADHD me pikë neurologjike të parë, si një sëmundje të vazhdueshme dhe kronike për të cilat nuk ka trajtime. Ky çrregullim, sipas vuajtjeve të Amerikës deri në 5% të popullsisë së fëmijëve, si dhe një i rritur.
Sipas kritereve aktuale në diagnozën e ADHD në fëmijët parashkollor të treguar në fund, dhe në fazat e mëvonshme të në fund të moshës shkollore. Për diagnozën përfundimtare të sjelljes nevojë për vlerësim në dy mjedise sociale (në shtëpi dhe shkollore). Shkeljet shpallur në arsim dhe sjellje sociale arsyetojnë diagnozën e ADHD. Diagnoza Objektiviteti i ADHD në fëmijët dhe arsyet e vërteta për emërimin e barnave të trajtimit mbetet e hapur dhe e diskutueshme, sepse nuk ka kritere uniforme diagnostikuese dhe metodave të vlerësuar simptomat.

ADHD është më e zakonshme tek djemtë. Shpërndarja Frekuenca e djemve për vajzat nga 3: 1, por nganjëherë 9: 1


Diagnoza e ADHD


Aktualisht të vendosur diagnozën e ADHD është e bazuar në karakteristikat fenomenologjike psikologjike. Shenjat e ADHD priren të shfaqen vetëm pas disa kohë dhe të përsëritet në mënyrë periodike.
Paralelisht me çrregullime vëmendje një nga shenjat kryesore të ADHD janë akte impulsive, e cila manifestohet në pamundësinë për të mbajtur kontrollin mbi sjelljen e tyre në bazë të kërkesave të veçanta nga të rriturit. Këta fëmijë janë karakterizuar nga reagimi të shpejtë të situatës, pa pritur për drejtimet e saktë dhe udhëzimet si duhet të vlerësojë kërkesat për punë. Dhe si një rozsiyanist rezultat, hutim, pakujdesisë, sigurinë. Fëmijët e tilla nuk mund të parandalojë, pasoja të rrezikshme negative dhe shkatërruese të shkaktuara nga veprimet e tyre. Shpesh fëmijët e vë veten të rrezikojnë, duke treguar guximin dhe shtesë quirks për kolegët. Si rezultat, aksidentet ndodhin. Fëmijët me ADHD mund të lehtë, pa menduar të shkaktojë dëme materiale në pronën. Vështirësi në diagnostikimin ADHD shfaqet se sindromi është i shoqëruar nga një çrregullim - sindroma Tourette është

Klasifikimi DSM-IV
Për një diagnozë të ADHD duhet të ketë studiuar në gjashtë e më shumë simptoma të shënuara më poshtë "Pakujdesi", "Hyperactivity"Dhe disponueshmërinë e një shenjë "Shtytje". Këto shenja duhet të respektohen në një fëmijë për gjashtë muaj.
Featured në simptomat "Pakujdesi" :
- kohë në gjendje të mbajë vëmendjen në detaje, për neglizhencë dhe mendjelehtësi i bën gabime gjatë kryerjes së detyrave
- Vështirësia përqëndruar gjatë kryerjes së detyrave dhe gjatë lojrave

- ju mendoni se një fëmijë është dëgjuar tha:
- fëmija është shpesh në gjendje të përmbushë udhëzimet dhe trajtuar mësimet në kurrikulën shkollore, pa shkaqe të jashtme
- Fëmija vetë nuk është në gjendje për të kryer detyrën, ose të kaloni në aktivitete të tjera
- nëse është e mundur, për të shmangur detyrat të cilat kërkojnë përqendrim mendor (detyrat e shtëpisë e shkollës)
- Fëmija humb mjete shkollore (stilolapsa, lapsa, fletore, sundimtarët, erasers)
- fëmija është i hutuar lehtë nga gjërat pa lidhje

- vazhdimisht gjen harresa
Featured në simptomat "Hyperactivity" :
- fëmija shpesh prezente lëvizje myyazytsilni shqetësuar në duart dhe këmbët
- ulur në një karrige, baby vazhdimisht tjerrje, celular, zgjohet nga froni i tij gjatë mësimeve, kur rri ulur

- tregon lëvizjet aktivitet paqëllimtë: drejtimin, duke kërcyer, duke, ngjitje diku
- mund të luajë në mënyrë të sigurtë ose të bëjë diçka të qetë
- është në lëvizje të vazhdueshme, sikur nga "një motor"

- tepër llafazane
Shenjat Featured "Shtytje" :
- Fëmija nuk është duke menduar, dëgjuar deri në fund
- nuk ka durim të presin për asgjë
- parandalon flasim tjetër, e ndërpreu bisedën
Në të rriturit, nëse jo ndonjë çështje në simptomat e fëmijërisë e ADHD vazhdojnë gjatë gjithë jetës. Statistikisht këta njerëz 30% ose më shumë. Në praninë e ADHD në të rriturit ka vështirësi me vëmendje, studimi i materialit të ri në marrëdhëniet ndërpersonale. Prevalenca e lartë e ADHD është e zakonshme në të papunë, burra të pamartuar. Në ADHD përgjithësi varet nga zhvillimi i problemeve psikologjike dhe sëmundjeve psikiatrike

ADHD Mjekimi


Mendimet e ekspertëve nga vende të ndryshme ndryshojnë në metodat e trajtimit dhe korrigjimin e ADHD. Por të gjithë konsiderohet unanimisht qasje efektive integruar. Një qasje e integruar kombinon disa metoda. Kjo përfshin modifikimin e sjelljes, psikoterapi, mësimdhënie dhe korrigjim neyropsyholohycheskaya.
Terapia e barnave është e rekomanduar për arsye të veçanta dhe vetëm kur një problem me ADHD nuk është kapërcyer me të vërtetë me ndihmën e metodave jo-drogës. Cakto mjekët atomoksetyn i cili nuk është një psychostimulant dhe nuk është e lidhur me derivate të amfetaminës. Përdorimi i drogës nuk është fituar simptomat fikse ADHD ose ngjarje të tjera negative që ndodhin për shkak të anulimit.

Që nga viti 2010 publikoi studimin australian mbi ndikimin dhe Indikacionet negative ADHD stimuluesve. Studimi zgjatur e pacientëve zgjati 20 vjet.
Efektive në trajtimin e ADHD drogës nootropic që përmirësojnë trurit funksion, metabolizmin dhe energji, dhe për të rritur tonin e lëvore. Kështu nootropics në trajtimin ADHD aktivizoni funksionet më të larta mendore. Paralelisht, mjekët përshkruajnë barna të cilat janë të përbëra nga aminoacidet për të përmirësuar metabolizmin e trurit dhe ilaqet kundër depresionit

Trajtimit ADHD


Trajtimi i drogës përfshin metodën neuropsychological, ushtrime, përmes të cilit pacienti "mbaj" më herët në fëmijëri dhe rivendosjen e lidhjeve nervore. Korrigjimi në metodën neyropsyholohycheskoy merr nëntë muaj. Si rezultat, pas trajtimit të trurit të pacientit vepron në mënyrë më efikase, shërohet të gjitha tiparet.
Metoda sindromike lejon për lirinë e veprimit, dëshira e pacientit kur zgjedhjen detyrën. Metoda e merr parasysh posydyuschyy fëmijës kur atë interesante.
Ka zhvilluar lojra celular, ku fitojmë ndeshjet një fëmijë me ADHD shtytje merr përmes. Por disa herë ai ende ka të shtrihet vëmendjen e tij.

Terapi të sjelljes (sjelljes) përfshin taktikat e mësimdhënies: metodën e inkurajim dhe ndëshkimin. Recommended frymëzojë një fëmijë për të dhënë një qëndrim pozitiv.
Metoda e terapisë familjare ku fëmija merr aftësitë e para të komunikimit


Moti ADHD


Droga fuqishëm që janë të përshkruara për pacientët të cilët nuk gjithmonë kanë një efekt pozitiv. Ka raste që pas marrjes së drogës në fëmijët simptomat shfaqen agresion pamotivuar. Sulmet agresioni pajustifikuar shprehur në një përshtatje e bujë drejtuar turmës, kolegët e tyre, të rriturit, familje me armë zjarri, helmet dhe mjetet e tjera në dispozicion për fëmijët. Dhe pavarësisht nga kjo, nuk ka polemikë ADHD përreth dyshimtë për ekzistimin e çrregullimit mendor

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
Deficit disorder 4. sindroma Raynaud-së 1. Kujdes
2. Guillain-Barre 5. hydrocephalus
Sindromi 6. arachnoiditis 3. Horner