Dandy-Walker Sindromi - simptomat, trajtimin, shkaqet


Sindromi Dandy-Walker - një sëmundje në zemër të cilat shtrihen disa defekte të trurit që shfaqen edhe gjatë zhvillimit të fetusit. Sindromi Dandy-Walker është mjaft e rrallë, incidenca e saj - 1 rast në 25.000 të sapolindur. Por në qoftë se shkaqet kryesore për shfaqjen e sindromit Pispilluq-Walker, mbivendosur në një hydrocephalus ekzistues, rrezikun e manifestimeve klinike të sëmundjes dyshe.
Është e rëndësishme të dini se sindromi Pispilluq-Walker është një sëmundje e fëmijëve apriori konsiderohet. Përveç kësaj, ajo është zakonisht diagnostikohet gjatë zhvillimit të fetusit. Që zbulimin e shenjave të para dhe tregon diagnostike, e cila i jep trupit sindromi i Pispilluq-Walker në fëmijë, pacientë të tillë të bëhet i detyrueshëm për të dhënat klinike të specialistëve të përshtatshme.


Dandy-Walker Sindromi shkakton


Arsyet që çojnë në shfaqjen e sindromës Pispilluq-Walker në një fëmijë është faktorë teratogjenik që kanë një ndikim negativ në zhvillimin e fetusit. Kjo u zhvendos nëna e saj në tremujorin e parë të shtatzënisë janë të rrezikshme për jetën e fëmijës sëmundjeve infektive palindur si fruthit dhe rubeolës. Është e rëndësishme të dini efektin e fruthit virusit në indet e fetusit. Fakti se lopët virusi tropen në indet e embrionit - atë fjalë për fjalë "ha" ata. Prandaj, si rezultat i virusit ndikojnë fruthit mund të shkaktojnë defekte në indet e trurit dhe të zhvillimit të sindromës Pispilluq-Walker.

Gjithashtu sindromi Dandy-Walker gjatë shtatzënisë një grua mund të jetë në fetusin e saj nga ekspozimi ndaj substancave toksike. Po, disa ilaçe (sidomos disa lloje të antibiotikëve) mund të shkaktojë strukturat Faqerojtësa e sistemit qendror nervor të fetusit. Disa efektet në fetus dhe mund të sigurojë trauma intrauterine.
Pra, çfarë ndodh në strukturat e trurit që të çon në sindromi Pispilluq-Walker? Të gjitha ngjarjet e këtij sindromi janë në disa pjesë të trurit - barkushe 4. Kjo plexuses veçanta ventricular CSF prodhuar. Si rezultat i arsyeve të mësipërme është vrima prapambetjes që kalojnë këtë lëngshme në seksionet e mëposhtme. Kështu, barkushe 4 akumuluar gradualisht një numër të madh të pijeve të cilat ose nuk është plotësisht në divizionet më të ulëta, ose të mbetet në zgavrën e barkushe 4. Ky vëllim është në rritje presion shumë që ndikon strukturat përreth. Në zgavrën e barkushe 4 jashtë bërthamën e nervave kafkës, sepse kur të ekspozuar ndaj presionit të lartë në vëllimet e tyre cerebrospinal fluide, këto nerva dhe eksitim kaluar manifestimet klinike shfaqen disa simptoma.

Akumuluar vazhdimisht forma të lëngshme një cist në fossa pasmë të kafkës. Kjo kist mund të jetë aq i madh që mund të shtrembëroj kafkë dhe pengojnë zhvillimin e strukturave ngjitur me zgavrën e barkushe 4. Të gjitha ndryshimet e mësipërme janë të shoqëruara me hydrocephalus përhershëm.

Simptomat Dandy-Walker Sindromi


Si rezultat i pėrshkueshmėrisė të dobët të pijeve nga barkushe 4, një fëmijë është një shkelje e së drejtës reflekset bookmarks, ka një vonesë serioze në zhvillimin motorik.
Dandy-Walker Sindromi fëmijë i vogël është shumë nervoz. Kjo shpesh mund të qaj, qaj ajo është e lidhur me dhimbje koke të konsiderueshme për shkak të presionit të lëngut cerebrospinal. Gjithashtu, prindërit mund të vëreni që fëmija ndërsa duke u përpjekur për të marrë një lodër në duart mund promahuvatysya e kaluara e saj.

Simptomë kryesor i sindromi Pispilluq-Walker është në rritje hydrocephalus: një fëmijë mund rrahje fontanelë të madh dhe duket zgjerimin dukshme e kafkës, trurit duke rritur pjesët e saj. Këto norma e rritjes fëmijët kafka do të tejkalojnë në mënyrë të konsiderueshme normën e rritjes së pjesës së përparme të kafkës.

Fëmijët me sindrom Pispilluq-Walker për një kohë të gjatë nuk mund të mbajë kokën e tij dhe pas këtyre treguesve të fëmijëve të shëndetshëm. Maj simptoma të dukshme të hyperactivity ose nervave hyperreahentnost të caktuara (për shkak të ndikimit të tyre presionin kryesor i pijeve).

Është e rëndësishme të dini se sindromi Pispilluq-Walker mund të ketë një të shpejtë aktuale dhe një të ngadalshëm dhe të gjatë. Shpesh një version të dytë, më të gjatë do të ketë në moshën e rritur. Simptomat e saj janë shumë më të butë dhe i butë se versioni shpejtë tanishëm. Por jo në pacientët e rritur me këtë sindrom mund të harrojmë për ndikimin e rritjes së hydrocephalus.

Dandy-Walker Sindromi Mjekimi


Trajtimi i sindromi Pispilluq-Walker varet shtrirjen e saj dhe ashpërsi. Në manifestim të butë dhe të parëndësishme, sindromi Pispilluq-Walker trajtohen symptomatically, përshkruajnë diuretics për të ulur presionin e lëngun cerebrospinal, përballimin me dhimbje dhe marramendje.

Por në qoftë se sëmundja pa marrë parasysh se çfarë trajtimi vazhdon të përparojë, e vetmja mënyrë e sigurt e trajtimit - operacion neyrohyorurhycheskaya. Në rrjedhën e krijimit lëvizje të reja për alkoolit, mund të krijohen kullon në zgavrën e barkut apo dhomat e zemrës, ose mjedisin.
Moti sindromi Dandy-Walker favorshëm nëse sëmundja është zbuluar dhe të trajtohen. Në fazat e rënda ose jo trajtimit të fëmijëve në zhvillim defekte të caktuara mendore dhe zhvillimit mendor.
Është e rëndësishme në kohën e duhur për të diagnostikuar këtë fetusin sindromi. Për këtë grua që të emërohet nga ultratinguj, zbulimin e shenjave sindromi Pispilluq-Walker në një fetus, me ultratinguj - të studiuar 1 grua caktuar një herë në çdo tre javë. Ajo është gjithashtu e mundur emërimi MRI - studime për të sqaruar diagnozën dhe për të përcaktuar vendndodhjen e saktë e plagë.

Gjithashtu duhet për të diagnostikuar praninë e antitrupave në fruthit shtatzëna dhe rubeolës. Nëse antitrupat tilla janë pastaj menjëherë të kryejë një ultratinguj e fetusit dhe për të vlerësuar shkallën e lëndimeve të tij. Me fetus të rëndësishëm lezione mund të vënë abortin menjëhershme.