Fibroids mitrës - trajtimi, simptomat, shkaqet, efektet


Fibroids mitrës - një hormon tumor beninj (nyje) në shtresën e muskujve të mitrës. Termi "fibroids" do të thotë që tumori përbëhet kryesisht nga elementet lidhës. Ashtu si çdo sëmundje hormonozavysymoe, fibroids mitrës tendencë të kundërt të zhvillimit në funksion zbehur hormonal dhe ka tendencë të përkeqësohet gjatë shtatzënisë. Fibroids të vogla mund të ngadalësojë rritjen apo regres në menopauzë.
Mur i uterusit është e formuar nga tre shtresa:
1. shtresa e jashtme, rrethues eshte nje membrane lëngshëm;


2. Shtresa e mesme, myometrium, forma tre shtresa e fibrave muskulore të qetë, gjatësore të jashtme (podseroznyy), qarkore e mesme dhe të brendshme gjatësore (submucosal). Shtresat e pabarabartë e fibrave muskulore vend ofron tkurrshmërisë mirë të mitrës dhe sturdiness. Në elementet muskulare pranishëm në fibrave myometrium elastike dhe elemente indit lidhor;
3. shtresa e brendshme e mukozës.
Fibroids uterus është formuar në shtresën muskulare (myometrium) të murit të mitrës.
Prania e fibroids është i lidhur me ndryshimet në nivelin e estrogjenit në gjak, e cila dëshmon natyrën hormonal të sëmundjes.

Sëmundja shfaqet në një formacion të vetëm ose njësi të shumta të madhësive të ndryshme. Fillimisht, këto vende janë të vendosura thellë në murin e mitrës, atëherë mund të vazhdojë ose të zhvillohet në kuadër të shtresës së muskujve, ose të fillojë të rritet në drejtim shtresat e tjera të murit të mitrës. Në numrin dërrmuese të rasteve paraqitet fibroids mitrës nyje të shumta me madhësi të ndryshme dhe madje edhe lokacioni. Në këtë rast ne flasim për fibroids mitrës me gunga.
Fibroids mitrës patologji drejtuese në mesin e të gjithë kancerit në gratë e reja (30%). Numri më i madh i pacientëve të përbëjnë Mosha 20 - 40 vjeç. Rritja e numrit të fibroids mitrës zbuluar për shkak jo vetëm për rritjen e sëmundjes, por fakti se metodat moderne të diagnostikimit, sidomos në fillim, janë shumë më të përsosur. Ata mund të zbulojë praninë e nyje të vogla në murin e muskujve të mitrës, të cilat nuk e shqetësojnë gruan.

Në raste shumë të rralla, fibroids mund të ketë vendndodhjen atipike e nyjeve, procesin e përfshirë kur strukturat ngjitur anatomike. Me format atipike gjetur fibroids mezhsvyazochnaya qafës së mitrës (rritet tumori në mes gjethet e ligament të gjerë të mitrës) dhe fibroids barkut.
Fibroids mitrës sëmundje takon një gamë shumë të gjerë të karakteristika: lokalizimit dhe madhësia e njësive, përbërjen e tyre celular dhe të normës së rritjes, manifestime klinike.
Fibroids mitrës kombinon tiparet e tumorit, ndërsa të ndryshme nga ajo. Një nga karakteristikat më të rëndësishme është pastërtia e saj, që nuk është fijor degjeneron në një tumor malinj.

Manifestimet klinike të fibroids mitrës janë një gamë shumë të gjerë - nga forma asimptomatike e sëmundjes në një gjendje emergjente që kërkojnë kirurgji të menjëhershme. Ndër të gjitha rastet llogariten për përqindjen më të madhe të asimptomatike, malosymptomnыe dhe pakomplikuar.
Fakti pafavorshme është prania e fibroids mitrës tek gratë shtatzëna. Njësitë Disponueshmëria në murin e mitrës jep funksionin shtrëngohet të mitrës, e ndërlikon procesin e shtatzënisë dhe mund të çojë në komplikacione gjatë lindjes.

Diagnoza e fibroids mitrës paraqet asnjë vështirësi dhe fillon me një ekzaminim gjinekologjik. Kjo patologji nuk kërcënojnë jetën dhe shëndetin e pacientëve. Metodat moderne të diagnostikimit dhe terapisë ofrojnë një prognozë të favorshme.

Shkaqet e fibroids mitrës


E vetmja Shkaku themeluar në mënyrë të besueshme e fibroids mitrës është mosbalancim të hormoneve. Roli kryesor i takon rritje e përqendrimit me rënie estrogjenit progesterone.
Sipas teorisë hormonal e fibroids mitrës, çdo situatë që çon në mungesë ekuilibri hormonal mund të jetë një faktor i nxitje.

Ka tri variante të mundshme të procesit patologjik në fibroids mitrës:
1. opsion mitrës. Në gratë me raport normal të hormoneve seksuale të shkaktojë të sëmundjes mund të jetë një shkelje e receptorët e drejtë mitrës përgjegjëse për perceptimin e progesterone. Përqindja e ndryshimeve të hormoneve në drejtim të estrogjenit. Shkelje të tilla mund të rezultojnë nga aborti, inflamacion në mitër (endometritis) ose hypoplasia (moszhvillimin) të mitrës.
2. opsion ovarian. Në sëmundjet inflamatore të ndryshimeve ovarian cistike, prishin prodhimin normal të hormoneve. Mosfunksionim ovarian mund të shërbejë kauzën e fibroids mitrës.

3. Mundësia qendrore. Ndonjë dëmtim të sistemit nervor qendror mund të ndodhë në çrregullime disfunksionale e hipofizës - hipotalamus, që është përgjegjëse për rregullimin e proceseve hormonale në femra. Situata të vështira vegjetative-vaskulare çrregullime, çrregullime neurologjike dhe arsye të tjera të ngjashme mund të çojë në formimin e fibroids mitrës.
Çekuilibër hormonal mund të shkaktohet nga sëmundjet e mëlçisë, e cila është përgjegjëse për shkatërrimin e hormoneve apo ndryshimeve hormonale në funksion ovarian.

Çdo patologji extragenital që të çon në përçarje e prodhimit normal të hormoneve në gratë, mund të bëhet pikënisje e fibroids mitrës arsimit. Një rol në shkaktimin faktor trashëguar luan tumoret dhe çrregullime të imunitetit.
Fibroids mitrës mund të ndodhë pas abortit, hysteroscopy, curettage diagnostik të mitrës, heqjen traumatike të pajisjes intrauterine, biopsies dhe ngjarje të tjera të këtij lloji. Manipulimet agresive gjinekologjike mund të prishin jo vetëm strukturën e murit të mitrës. Kur ndërhyrje intrauterine ndodhin çrregullime metabolike, shtrembëruar imunitetin lokale, proceset inflamatore. Të gjithë këta faktorë mund të provokojë fibroids mitrës.

Gjatë zhvillimit të fibroids mitrës nëpër disa faza, që përfaqëson një ndryshim vijues strukturore:
- Formimi i elementeve fibroids: proceset e përhapjes aktive (përhapjes), elementeve qelizore në këtë fazë të tumorit nuk i kalon 3 cm në madhësi;
- Faza e maturimit: Rritja dhe rritja e elementeve të muskujve që të çojnë në një rritje të njësive dhe të përfundojë zhvillimin e tyre;
- Faza e "plakjes": nyjet ndodhin proceset degjeneruese e rritjes së shpejtë atje.
Fibroids mitrës nuk është rritja e qartë dhe të zhvillimit. Të gjitha proceset në fazën e pjekurisë me shkallë të ndryshme të veprimtarisë, i cili përcakton sëmundje klinikë. Nga natyra e përhapjes (rritjes), neoplasms janë dy opsione:

1. Simple fibroids - në rritje ngadalë, tumor malosymptomnaya;
2. fibroids përhapen - një rritje të shpejtë, të shumta, tumor symptomnaya.
Kështu, çekuilibër hormonal është shkaku kryesor i fibroids mitrës, dhe veçanërisht procesi i formimit të saj dhe zhvillimit përcaktimin prezantim klinik dhe rezultatin e sëmundjes.

Simptomet e fibroids mitrës


Foto klinike e fibroids mitrës varet nga një numër faktorësh dhe kushteve. Ato më të rëndësishme janë: mosha durueshëm, prania sëmundjet extragenital, proceset sfond, sistemet imune dhe hormonale, veçanërisht zhvillimi i njësive dhe vendet e tyre.

Natyra e nyjeve të rritjes dhe nyjore dalluar fibroids mitrës të fshehtë.
Një kriter i rëndësishëm është procesi i lokalizimit:
- Vend intersticiale e njësive: proces bëhet brenda murit të muskujve të mitrës. Kjo ndodh më shpesh forma dhe është konsideruar më i favorshëm.
- Subserous (podbryushynnoe) nyjet Vendndodhja: procesi patologjik zhvillon nën membranën lëngshëm dhe të drejtuara në zgavrën e barkut;
- Pidslyzyste (submukoznoe) nyjet lokacionit janë të pafavorshme. Mitra është e deformuar për shkak të rritje brenda faqen e saj.

- Mezhsvyazochnoe (midis gjethet e ligament gjerë të mitrës) e tumorit;
- Fibroids atipike, qafës së mitrës, mezhsvyazochnaya, barkut.
Fibroids mitrës kryqëzim formuar gradualisht dhe merr formën e nyje të shumta që dallojnë pjekurinë dhe lokalizimin. Foto klinike përcaktohet gjithmonë nga grup përgjithshëm të shenjave klinike të njësive individuale. Për shembull, vendndodhjen intersticiale vend në mitër mund të shohin shtresën nyje submucosal dhe për të ndryshuar të gjithë foton.

Fibroids mitrës është manifestuar nga dhimbje lokalizimin ndryshme dhe ashpërsia, shkeljen e ritmit të përhershëm të menstruacioneve, çrregullimeve gjakderdhje dhe në organet e afërta.
Dhimbja me fibroids mitrës ka shkallë të ashpërsisë ndryshme, në varësi të lokalizimin e komponentëve dhe ndodhin në proceset e tyre. Dhimbja më intensive cramping në natyrë (sidomos gjatë menstruacioneve) të shkaktojë nyjet submucous. Nëse nyja është lokalizuar podbryushynno, një grua mund të ndjeni dhimbje të vazhdueshme bezdisur për shkak të acarim të mbaresa nervore peritoneum atë fibroids mbuluar. Tumoreve të mëdha kanë tendencë për të dhënë një klinikë më të theksuar, ato ndodhin ndryshimet degjenerative që shkaktojnë shfaqjen e dhimbjes. Rrezatim i dhimbjes varet nga vendndodhja dhe madhësia e njësive. Nëse nyja është e vendosur në murin e parë të mitrës, dhimbje mund të jetë një projeksion i fshikëzës, të drejtë në rajon gut projektuar dhimbje në vendin e nyjet në pjesën e prapme të mitrës.

Ndryshimi në funksion menstrual te nyje për shkak të mitrës shfaqet në formën e gjakderdhje të mitrës. Për shkak të rritjes nyjet në mitër myometrium humbet aftësinë e saj për të përfunduar reduktim menstruacioneve janë të gjata dhe të bollshme. Gjatë kësaj periudhe, gratë shpesh shkoni te mjeku sepse procesi kompensuar, dhe duke i dhënë fund gjakderdhjes veten. Nëse njësi të vazhdojë të rritet, duke rritur humbjen e gjakut, lidhur shenja të anemisë - dobësi të përgjithshme, marrje mendsh, rënie të performancës, duke e detyruar gruan në fjalë dhe të kërkojë gjinekolog. Vendndodhja nyje përcakton natyrën e gjakderdhjes. Vendi më i favorshëm është fibroids podbryushynnoe nuk shkaktojnë gjakderdhje e rëndë.

Kur vendndodhjen e nyjet në shtresën submucosal, në fazën fillestare të zhvillimit të tyre janë gjakderdhje të bollshme, të gjatë dhe i dobët. Rritja në përmasa, nyja submukoznыy shtrembëron zgavrën e mitrës, ka gjakderdhje aciklik.
Në submucosal fijor mitrës rritet në një nyjë "në këmbë", një proces të quajtur "lindjes". Gjatë njësinë e lindjes mund të arrijnë të kanalit cervikal dhe të zbulojë procesin e tij shoqërohet me dhimbje të mprehta, gjakderdhje e harlisur, infeksion të mitrës. Nëse këmbë shtrembëruar nyjë, ka kequshqyerja tumor lind klinikës "barkut akute" që kërkon intervenim urgjent kirurgjik.

Fibroids mitrës ka nadvlahalyschnoe vendin dhe të shkaktojnë devijime në funksionimin normal të fshikëzës (urinim i shpeshtë, siklet) dhe rektumit (zorrë lëvizjes vështirësi). Fibroids menstruacioneve në qafën e mitrës rritet më të gjatë, mund të jetë i dhimbshëm.
Në menopauzë fibroids janë të rralla. Shumica e fibroids gjatë kësaj periudhe është reduktuar në madhësi apo përjetuar një regres të plotë. Në rastin e proceseve hyperplastic në mitër, sidomos kur kombinohet me tumore ovarian, njësitë vazhdojnë zhvillimin e tyre, e cila është situata jashtëzakonisht të pafavorshme për zhvillimin e kancerit në mitër.

Në statistikat aktuale të formave të ndryshme klinike fibroids malosymptomnыe plumbi, tumor pakomplikuar. Nëse pacientët shkoni te mjeku me kohë, ajo parandalon pasojat e padëshiruara.

Fibroids mitrës gjatë shtatzënisë


Kombinimi i fibroids mitrës me shtatzëninë është i pafavorshëm. Në shumicën e grave, fibroids nuk e bëjnë një ndikim të madh në shtatzëni. Kjo mund të shpjegohet me moshë të re të grave shtatzëna nënkupton vogël, "e re", fibroids, nuk mund të shkaktojë komplikime të rënda. Numri më i madh i grave shtatzëna me fibroids mitrës janë të moshës 30 vjet dhe gjysma e këtyre grave shtatzënisë parë.

Aborti Myyazytsilne (abort) ndodh në 5 - 6% e grave shtatzëna. Pengesat kryesore për shtatzëni me fibroids janë:
- Mungesa e aftësisë së mitrës për të mbajtur fetusin. E vendosur në komponentet muskulare shtresë të çojnë në faktin se mitra humbet aftësinë e saj për kontratë "e drejtë" dhe duke u përpjekur të heqin qafe e shtatzënisë në fillim.
- Çrregullime të hahet dhe të proceseve nekrotike në nyjet.
- Platsentatsyya (vezë shtojcën) në nyje e madhe e lokacionit. Furnizimi gjaku i fetusit nuk mund të jetë e drejtë.

Fibroids mitrës është duke shkaktuar qëndrimin jo korrekt të placentës dhe fetusit në mitër.Shtatzënia tek gratë shkakton një sërë ndryshimesh (duke përfshirë hormonale) të aftë për të ndryshuar statusin e fibroids. Vlerësimi adekuat i këtyre ndryshimeve ndihmon për të vlerësuar shanset e shtatzënisë për të shpëtuar gruan.
Shtatzënia në gratë me fibroids mund të ruhen nëse nyja nuk i kalon 10 cm, të vendosura në murin e mitrës, ajo nuk shtrembëroj zgavrën dhe pengon zhvillimin e shtatzënisë për më shumë se 22 javë. Një kriter i rëndësishëm është mungesa e faqes kequshqyerja.

Deri në 12 javë të indikacion për abort apo aborti është filluar ngurrimin e grave të mbajnë një fëmijë në një patologji të tillë. Nëse fibroids mitrës rritet me shpejtësi dhe fillon të ndërhyjë me zhvillimin e shtatzënisë, në këtë fazë është e këshillueshme që të ndërpresë një shtatzëni dhe të mbajnë myomэktomyyu (heqja e fibroids mitrës) jashtë shtatzënisë.
Pikë e rëndësishme është që të ndërpresë pëlqimin e gruas apo mbajtjen e shtatzënisë. Nëse ajo kategorikisht refuzon të ndërpresë një shtatzëni, madje edhe në madhësi të mëdha të përpiqemi për të mbajtur tumoreve shtatzënisë.

Hiq fibroids mitrës tek gratë shtatzëna është jashtëzakonisht e vështirë për të kryer, kështu që ky manipulim kryhet në raste të rralla. Indikacione absolute për myomectomy është një situatë emergjente (gjakderdhje, inflamacion, "abdomen akut") në të gjitha rastet e tjera vendimi është bërë në mënyrë individuale.
Fibroids mitrës mund të çojë në zhvillime negative në punë: shkelje të veprimtarisë së mitrës, gjakderdhje, refuzimin e pjesshëm të placentës. Në yyazytsirnosti të lartë të komplikimeve të lindjes një grua mund të ofrohen të ofrimit të shpejtë.

Çdo operacion me fibroids mitrës gjatë shtatzënisë është i lidhur me rrezik më të madh. Nëse një grua me fibroids planifikojnë shtatzëni duhet të avancojë për të bërë ekzaminimin e nevojshëm dhe për të vlerësuar shanset e suksesit. Në disa raste, duhet të trajtohet, duke përfshirë operativ për shtatzënitë e ardhshme përfundoi me sukses.

Diagnoza e fibroids mitrës


Kërko diagnostike fillon me një studim të ankesave të pacientit. Ajo duhet të jepet për të ndryshuar karakterin e menstruacioneve, për të sqaruar ekzistencën dhe natyrën e dhimbjes. Ajo që ka rëndësi është prania e comorbidities.

Gjatë bimanual (dy duar) mjeku gjinekologjike studimit mund të përcaktojë një rritje në madhësinë e mitrës, të zbuluar praninë e kuvendeve. Një tregues i rëndësishëm është shkalla e rritjes së tumorit. Për këtë kryejë shqyrtimet vjetore në një ditë të caktuar të ciklit menstrual dhe krahasoni madhësinë e mitrës. Madhësive fibroids mitrës vlerësuar madhësi të ngjashme gjatë shtatzënisë. Për shembull, pas shqyrtimit mjeku mund të konkludojmë: fibroids mitrës korrespondon me 8 - javor shtatzënisë. Nëse vitin e mitrës ndryshon madhësinë e saj deri në 4 javë, flasin për rritje të ngadaltë, duke rritur madhësinë e më shumë se 4 javë pikave të rritjes së shpejtë.

Qafën e mitrës shqyrtim në pasqyrë mund të zbulojë praninë e nyjës submucous në kanalin e qafës së mitrës. Për të sqaruar Diagnoza kryer kolposkopinë.
Diagnoza laboratorike përfshin testet për praninë e shtatzënisë ektopike (përfshirë) egra mbi florën dhe onkotsytolohiyu. Ne studimin e parametrave biokimike të gjakut, një sistem kusht svertыvayuscheysya. Një komponent i rëndësishëm i analizave laboratorike është studimi i statusit hormonal, përcaktimin e estrogjenit dhe progesteronit në gjak.
Më të besueshme janë metodat e diagnostikës funksionale. Transabdominal dhe ultratinguj Transvaginal legenit (sonography, ultrazërit) mund të zbulojë fibroids, të përcaktojë vendndodhjen dhe numrin e nyjeve, natyrën e rritjes së tyre, për të vlerësuar strukturën e brendshme të tumorit.

Sonography ndihmon për të studiuar proceset e rrjedhës brenda njësive dhe të përcaktojë llojin e tumoreve në rritje. Kjo metodë është përdorur për të përcaktuar se çfarë lloji dhe shkalla e aktivitetit të fibroids përfshijnë: fijor thjeshtë rritet ngadalë zhvillimin përmes elementeve të thjeshta përhapjes muskujve përhapen pikë lloj tumori për rritjen e saj të shpejtë.
Në praninë e zgjatur gjakderdhje mjeku juaj mund të vendosë për të curettage diagnostike e mitrës për të zbuluar proceset hyperplastic në endometrium dhe për të përjashtuar keqdashje në mitër.

Prania e nyjeve submucous mund të zbulojë metrosalpingography (MSH). Kjo ju lejon për të shqyrtuar gjendjen e endometrium, mitrës vlerësojnë madhësinë dhe shtrirjen e deformimi saj.
Gjatë hysteroscopy mjeku mund të marrë një copë të "dyshimtë" e endometrium për analizë (biopsi), ndërkohë që ka studiuar gjendjen e mitrës.
Teknikat endoskopike (laparoscopy) anketës përdoret për diferenciale fibroids diagnoza subseroznoy dhe tumoret ovarian.
Phlebography intrauterine dhe ngjyrë Doppler hartave lejojë anijet për të shqyrtuar gjendjen e mitrës dhe natyrën e çrregullimeve vaskulare brenda nyjet.

Holding magnetike - Imazhe rezonancë (MRI) inferiore të ultrazërit dhe vlera informative. Përjashtimet janë rastet e tumoreve të mëdha në gratë me trashje të rënda, kur duke përdorur ultratinguj nuk mund të parashikoj vezoret.
Diagnozën diferenciale është bërë me fibroids mitrës shtatzënisë mitrës, gjakderdhje jofunksionale mitrës, tumoret ovarian, adenomyosis, endometritis kronike dhe kancerit të mitrës.
Me arsenalin e saj të madh të mjeteve diagnostikuese, mjeku mund diagnozë të saktë të saktë dhe të zgjedhin strategjinë e trajtimit optimale.

Trajtimi i fibroids mitrës


Zgjedhja e trajtimit të bëhet vetëm pas një shqyrtimi të plotë. Trajtimi i fibroids mitrës në dy mënyra - konservative dhe kirurgjikale. Çdo përfaqësuar një gamë të gjerë të teknikave dhe e ka treguar.
Para terapi konservative ka objektivat e mëposhtme:
- Autoriteti i konservimit për lindje të mëtejshëm;
- ndalimin e rritjes së tumorit dhe zvogëlimin madhësinë e saj;
- çrregullime neuroendocrine dhe eliminimi rregullimi i kushteve për zhvillimin e sëmundjes.

Trajtimi konservativ i fibroids mitrës është e mundur:
- nëse një grua është duke planifikuar që të bëhet një nënë;
- në sëmundje oligosymptomatic;
- nëse fibroids mitrës nuk e kalon madhësinë e 12 - javë të shtatzënisë;
- Njësitë intramuskular ose subserous në një bazë të gjerë;
- në qoftë se operacioni është i kundërindikuar mjekë të specialiteteve të tjera;
- në qoftë se ju doni të reduktuar madhësinë e tumorit dhe të ndaluar procesin e rritjes së para operacionit;
- përveç trajtimit post-operativ.

Monitorojnë statusin e pacientit gjatë trajtimit të kryhet të paktën 1 herë në tre muaj.
Në bazë të një metode konservative të terapisë hormonale. Kur zgjedhjen e drogës dhe skemat e tyre të përdorin të marrë parasysh moshën e pacientit, natyrën e çrregullimeve hormonale dhe patologjinë prania extragenital. Përgatitjet emërohen për një periudhë prej së paku 6 muaj.
Skemat e terapisë hormoneve ndryshojnë me shumëllojshmëri dhe përfshijnë progestins (në ciklin normal menstrual), estrogjenit - drogë progestin (me gjakderdhje aciklike në moshë riprodhuese) antyhonadotropnыe drogës dhe kështu me radhë. Pas 45 - viti gratë e vjetra mund të marrin androgens.

Terapia Hormone nuk zbatohet në rastin e përmasave të mëdha tumorit (mbi 12 javë), vendndodhjen submucous e nyjeve, ku rritja e shpejtë e tumorit, prania e gjakderdhje dhe dhimbje të forta, fibroids nëse kombinohet me sëmundje të tjera gjenitale. Disa sëmundje nehynekolohycheskye është një contraindication për trajtim hormonal. Diabet, hipertension, venat me variçe dhe sëmundjeve të tjera mund të rrisë në sfondin e terapi të hormoneve.
Së bashku me terapi hormonale është përshkruar trajtimin simptomatike me fondet Hemostatic dhe protyvoanemycheskyh, painkillers, vitamina dhe të tjerët. Trajtimi stërvitje extragenital specialistë të lidhura.

Trajtimi konservativ i fibroids mitrës duhet të përmbushë detyrën kryesore - për të eliminuar shenjat për trajtim kirurgjik.
Ne trajtimin e fibroids mitrës përdoren gjithashtu fizioterapia.
Trajtimi kirurgjik i fibroids mitrës kryera nën indikacione të rrepta, në fakt ata janë Kundërindikimet për trajtimin e hormoneve.
Fusha dhe metoda e kirurgjisë përcaktohet nga kirurg. Një kriter i rëndësishëm është mosha e pacientit. Operacioni radikal me fibroids mitrës në femra nën moshën 40 vjeç janë mbajtur shumë rrallë. Metodat e preferuar organin shtetëror kirurgji.

Ndër metodë më e preferuar e kirurgjisë në pacientët më të rinj është myomectomy dhe mundësitë e saj - duke hequr nyjet duke ruajtur në mitër dhe funksionin e saj menstrual. Megjithatë, heqja e fibroids mitrës nuk garanton mungesën e relapses.
Nëse mitra nuk mund të ruhen, por ju mund ta ruani atë dhe e funksionit menstrual, poluradykalnыe kryer operacione të tilla si defundatsyya - duke hequr vetëm në mitër.
Kur trajtimi kirurgjik radikal ose të gjithë mitër është hequr me strukturat themelor ose mitër me shtojca.

Deri trajtime relativisht të reja për mitrës fibroids mitrës arterie embolization takon. Metoda konsiston në çrregullime të hahet faqen fibromatous me ndërprerjen e rrjedhës së gjakut në arterie mitrës. Rezultati i kësaj metode është regresionit e nyjeve.
Masat Postoperative varet nga natyra dhe qëllimi i operacionit.
Phytotherapy në trajtimin e formave të vogla dhe asimptomatik e fibroids mitrës është një shtesë e denjë për trajtimet konservatore. Kjo mund të përdoren si një terapi të pavarur, nëse fibroide eshte subjekt i monitorimit dinamik pa përdorimin e trajtimit hormonal.

Pasojat e fibroids mitrës


Fibroids mitrës ndodh kundër një sfond të disfunksionit hormonal. Me zhvillimin e procesit patologjike janë përzjerë shkelje përbërjen sasiore të hormoneve dhe marrëdhëniet e tyre. Si rezultat i ndikimit në rritje të estrogjenit cikleve menstruale janë anovulyatornыmy, duke çuar në varfëri.
Fibroids rënda gjakderdhje në disa raste provokojnë zhvillimin e anemisë.
Nëse shtatzënia isha i vogël kundër sfondit të fibroids mitrës, situatat e mundshme negative të tilla si lindja e hershme abort ose të parakohshme. Për shkak të ndryshimeve në aftësinë kontraktil e murit të mitrës dhe humbjes shqetësime saj elasticitetin e punës dhe të lindjes komplikime.