Sëmundja Pick - simptoma, shkaqet, trajtim


Semundja Pick - një sëmundje progresive e sistemit nervor qendror, e karakterizuar nga atrofi të lobit frontal dhe tokësore të lëvore cerebrale dhe shfaqet nga dementia progresive. Mosha mesatare e fillimit të sëmundjes 50-60 vjet, edhe pse është e mundur, dhe më vonë, dhe demonstrimi më herët. Femrat vuajnë më shpesh burra. Sepse neutronet vdesin në këtë sëmundje bëhet lëvore cerebrale hollë, truri sulcus thellimin, rritur ndjeshëm ventricles trurit, dhe kufirin midis materies bardhë dhe gri është shuar


Semundja Pick - shkaqe
Aktualisht shkaku i qartë i sëmundjes Pick nuk është themeluar. Aktualisht, shkencëtarët kanë izoluar vetëm një numër faktorësh që rrisin rrezikun e zhvillimit:
- Faktori kryesor Rreziku konsiderohet predispozitë trashëguar. Në rastin e të afërmve të gjakut në të moshuarit lloje të morën pjesë të ndryshme të çmenduri, ju duhet të jenë shumë të kujdesshëm dhe të vëmendshëm për gjendjen e tyre
- Dehje. Në rastin e efekteve afatgjata në trupin e fatit të ndryshme kimike e semundjes Pick rrit shumë. Anesthetics të përfshijë edhe këtu, pasi që sistemi nervor është një procedurë shumë e vështirë

- Lëndimet në kokë. Sepse sëmundja është abdikim manifestuar e neuroneve, lëndim në kokë dhe është konsideruar si një nga faktorët e rrezikut
- Shtyhet sëmundje mendore. Njeriu, i cili pësoi një rrezik depresive psikozë e zhvillimit të çmenduri rritur ndjeshëm
Pick e Sëmundjeve - Simptomat
Në fazën fillestare të sëmundjes Zgjidh një periudhë mjaft të gjatë kohore në pah para ndryshimeve të thella personale dhe ndryshimet në llojet më të vështira të shenjave të aktivitetit intelektual. Sëmundja zhvillohet gradualisht dhe pa u vënë re. Një nga simptomat fillestare është zhdukja e një qëndrimi kritik ndaj botës përreth dhe gjendjen e tyre, e cila është një nga simptomat kryesore të çmenduri zhvillon totale. Paralelisht, një rënie në lëvizshmërinë dhe produktivitetin e mendimit, reduktuar nivelin e vendimeve, zvogëlon progresive emocion. Kështu në këtë fazë pacienti mjaft mirë kujtesës ruajtur dhe orientimi hapësinor. Në disa raste, me çmenduri progresive shfaqet depresioni cekët, tearfulness duket ide unexpanded mashtrimin dhe humbjen. Gjithashtu nganjëherë pacientët mund të përjetojnë dhimbje koke, dobësi, marramendje. Si këtë rritje simptome çmenduri zhduken.

Në varësi të vendndodhjes së procesit atrophic, ka një modifikim i manifestimeve klinike të sëmundjes. Nëse Lezioni pacientët e basal leh bezdisshëm, të lëvizshme mund të rrinë me të tjerët dhe t'i bëj vërejtje pandjeshëm papërshtatshme, ata vënë re rritje, shteti i lumtur (sindromi psevdoparalytycheskyy). Ne rastin e lezioneve te lobit frontal në pacientët me mosveprimit mbizotëruese, apatia dhe letargji. Nëse prevalenca e procesit atrophic në lobes fronto-temporale dhe frontal, e dominuar nga shfaqjen e çrregullimeve fokale përfshirë stereotipet fjalës.

Nëse sëmundje marr zgjeruar filmin, çmenduri razvyvshemusya që janë bashkuar simptomat çrregullime fokale kortikare. Shpërbërja e gjuhës shprehëse, fjalorin varfëruar në mënyrë të konsiderueshme, dhe nganjëherë kjo mund edhe të kufizojnë disa fraza të shkurtra ose fjalë; Përmbajtja semantik proyazyka thjeshtuar shkelur strukturën e saj gramatikore. Kuptimi gjuhën e tjetrit dukshëm më keq. Zhvillimit të sëmundjeve karakteristikë stereotypy Zgjidh Gjuha e të cilët janë në përgjigjet e ngjashme me një çështje krejtësisht të ndryshme. Ndonjëherë përgjigjet janë të detajuara në mënyrë që si tregime të shkurtra. Pas një periudhe të caktuar kohe ajo skudneet në mënyrë të konsiderueshme dhe për një sërë çështjesh zakonisht korrespondon me një pacient, të paktën disa fjalë. Simptomet tipike përfshijnë kolapsin e эholalyyu shprehëse të gjuhës (эhopraksyey shoqëruar shpesh) dhe palylalyyu. Ndonjëherë përafërt shkatërrim gjuhën shprehëse shfaqet duke kënduar me forcë ose duke folur, të kufizuar në shqiptimin e një frazë. Këto çrregullime gjithashtu i përkasin stereotipet gjuhësore.

Në sjellje dhe në letër, një pacient që ka të ashtuquajturit "qarkullim në këmbë." Për shembull, pacienti çdo herë duke parë procesion varrimi nga dritarja, nga shtëpia, vjen në varrezat e kthimit. Kjo mund të vërehet zhvillimi cortical e këtyre çrregullimeve: apraxia, Alexia, akalkulyya, ahrafyya dhe amnestycheskaya afazi. U30% e pacientëve të zhvilluar çrregullime neurologjike si hyperkinesis extrapyramidal dhe horeopodobnыh amyostatycheskoho sindromi. Gjithashtu, ju mund të përjetojnë shtetet paroksizmal në formën e humbjes së tonin e muskujve ndjekur nga rënia, nuk ka lidhje me konfiskimet dhe nuk përfshin një shkelje të ndërgjegjes.

Pacientët me kulmin e sëmundjes në fazat e rënda të shumtën e mbipeshës vrojtuar (trashje). Në fund të fazës së qeshura dhunshme festohet dhe duke qarë, koprrac dhe automatik me gojë, nuk ka rritje kaheksia, ajo zhduket, dhe çdo shenjat e aktivitetit mendor
Diagnoza e sëmundjes Pick-së
Pacientët me sëmundje të dyshuar Peak shqyrton psikiatër. Kryesisht të bazuara në bisedat personale dhe mjek Sipërfaqja Inspektimit të Përgjithshëm pacientit vlerëson gjendjen aktuale të neuro-psikike sferë. Shqyrtimi i parë paraprak duhet të identifikojë veprimet joadekuate dhe shkeljet e sjelljes shoqërore. Për të vlerësuar gjendjen e trurit emëruar metodat e mëposhtme:

- CT (tomography llogaritur). Ky lloj i diagnostifikimit siguron një shumë të saktë tru image posharovi. CT për të përcaktuar shkallën e progresit dhe për të identifikuar pjesën më të prekur e trurit
- Electroencephalography. Kjo metodë bazohet në aftësinë për të kapur pajisje të veçanta të ndodhin në trurin e njeriut janë impulset minimale elektrike që ndodhin gjatë sinjale. Të dhënat mbi pulses të marra shfaqen në letër si një grup kthesa. Sëmundje lëvore Pick bëhet më e hollë, sipas proceseve ajo merr shumë më pak, respektivisht, dhe pasqyron эlektroэntsefalohramma

- MRI ose magnetike rezonancë paraqet të njëjtën rëndësi diagnostike si CT

Semundja Pick tregojnë një kërkesë për diagnozën diferenciale e sëmundjeve të tilla si Alzheimer, korea e Huntington-it, kancerit të trurit, çrregullime psikiatrike me aterosklerozë difuze
Pick Sëmundjeve - Trajtimi
Terapi shkakësor eliminon Pick sëmundje nuk ekziston. Për fat të keq nuk ka terapi nuk është zhvilluar dhe se do të ndalojë përparimin e sëmundjes, ndërsa në çdo fazë.

Para së gjithash, njerëzit me sëmundjen Pick-së kërkon kujdes të vazhdueshëm dhe shqetësim. Duke pasur parasysh ky shtet vjen keq që ata nuk janë vetëm në gjendje për të jetuar në mënyrë të pavarur, por mund të kryejë për të tjerët dhe veten ndonjë rrezik (jo i hapur gazit gatim Djegia, etj).
Aktualisht, trajtimi i sëmundjes Pick është në fushat e mëposhtme:
- Terapi zëvendësimi. Pacienti përshkruhet për të marrë ato substanca të cilat nuk janë prodhuar si rezultat i atrofi në tru (ilaqet kundër depresionit, frenuesit MAO, frenuesit e esterase acetilkolinės, etj).

- Droga pritëse anti-inflamator
- Neyroprotektorы. Stimulojnë qelizat e trurit, përmirësimin e atyre metabolizmin, duke ngadalësuar neuronet vdes me atrofi e mëvonshme të lëvore cerebrale
- Farmakorrektsyya ekzistuese çrregullime mendore. Përdor droga të zvogëlojë ilaqet kundër depresionit agresionit
- Mbështetja e vazhdueshme psikologjike. Pacientët që marrin pjesë në trajnim të veçantë që synon progresin e sëmundjes ngadalësuar
Sëmundje Parashikimi jeta vonë Pick pafavorshme. Pas pesë deri në dhjetë vjet nga fillimi i sëmundjes është shkatërrim i plotë mendore dhe morale e pacientit individit vjen kakeksia dhe dobësi. Njeriu plotësisht i humbur në shoqëri. Sëmundje Jetëgjatësia Pick-së është rreth 6-8 vjet. Pacientët duhet një të plotë-out të përhershme, e cila është trajtuar më së miri në një spital të specializuar psikiatrik

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. ngulët-çrregullim
2. sindroma catatonic
3. psikozë pleqërie