Antibiotikët për fëmijët e vegjël të trajtimit


Këto barna mund të gjenden në uzinë armësh të shumicës së rusëve, dhe ata shpesh merren pa recetë mjekësore. Ndërkohë, mjekët paralajmërojnë se antibiotikët në trajtimin e fëmijëve të vegjël duhet të përdoren me kujdes.
Këto barna janë përdorur në sëmundjet infektive të shkaktuara nga bakteret. Megjithatë, infeksionet bakteriale jo gjithmonë kërkojnë trajtim me antibiotikë. Në disa sëmundje të butë është e mundur për të bërë pa destinacionin e tyre. Ka edhe grup i veçantë i antibiotikëve që janë përdorur për të trajtimin e infeksioneve fungale apo kancer. Antibiotikët pengojnë jo vetëm patogjene, por edhe gut bakteret. Luajti fundit një rol të rëndësishëm në mbrojtjen imunitare. Mund të rezultojë në shumëzimin e tepërt të microflora patogjene, të cilat në sasi të vogla nuk i bën dëm, dhe të mëdha mund të shkaktojnë sëmundje.Gjithashtu në zorrë bakteret mund të merrni atë lehtësisht të shkaktojnë sëmundje në kushte depresion e microflora normale. Bakteret kanë mësuar mënyra të ndryshme për të mbrojtur veten nga efektet e drogës. Ky i ashtuquajturi fenomen i rezistencës antibiotike apo rezistencës. Mikroorganizmave që kanë mësuar për të mbijetuar pas ekspozimit të drogës kalojnë këtë aftësinë për brezat e ardhshëm. Pra, është përhapja e rezistencës, dhe antibiotikët humbur efektin e tyre shëruese. Tani antibiotikët të reja shfaqen rrallë. Prandaj, ne duhet të bëjmë përdorimi më efikas i atyre tashmë në dispozicion. Shumë prej këtyre barnave janë përdorur me sukses në mjekësi për disa dekada, dhe për t'u dhënë atyre asnjë arsye. Antibiotikët të tjera të vjetëruara - ose për shkak të rezistencës bakteriale, ose ata u zëvendësuan nga më të efektshme, të sigurt dhe të lehtë për t'u përdorur produkte.


Në trajtimin e fëmijëve në situata të caktuara përdoren antibiotikët që veprojnë drejtpërdrejt në burimin e infeksionit. Në këtë terapi ka pluset dhe minuset e saj. Ajo është më e sigurt. Dobësitë e antibiotikëve nuk është gjithmonë e mundur për të ofruar drogë në vendin e duhur në sasinë e duhur. Kjo efektive në trajtimin e infeksioneve respiratore provuar antibiotikët marra duke përdorur inhalers veçanta. Në disa raste, antibiotikët të përshtatshme për parandalimin?


Situata ku ky lloj i ilaçeve mund të përdoret për këtë qëllim, mjaft. Për fat të keq, antibiotikët janë emëruar shpesh, kur ata me të vërtetë nuk janë të nevojshme. Më shpesh - infeksion respirator akut viral. Kjo është bërë për të parandaluar komplikimet bakteriale. Por hulumtimet moderne tregon se kjo është shpesh jo vetëm të padobishme, por të dëmshme. Mbajtur gjatë në temperaturë të lartë e fëmijës (më shumë se 3-5 ditë), paraqitja e simptomave të degradimit të re - të gjitha këto janë shenja të infeksionit bakterial shtesë.


Në këtë rast, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj që të ketë atë vlerësuar situatën dhe vendosi për trajtimin e nevojshëm të fëmijëve të vegjël. Është e rëndësishme për të kuptuar se ajo është absolutisht antibiotikët sigurt, si, në të vërtetë, ndonjë ilaç nuk ekziston. Recetë - një "peshë" në një shaltsi cilën përfitimet e pritura, e dyta - dëme të jetë e mundur. Shumica e fëmijëve të rinj me antibiotikët përdoren penicilinat dhe cefalosporinat, macrolides. Dhe droga të ndryshme mund të shkaktojë efekte të ndryshme të padëshirueshme. Për shembull, i pari antibiotik - penicilinë - më shpesh se të tjerët, të shkaktojnë alergji. Por ai ka praktikisht nuk ka efekte toksike për mëlçinë dhe veshkat. Droga të tjera, në të kundërt, shumë rrallë shkaktojnë alergji, por të ketë efekte toksike. Disa antibiotikë mund të shkaktojë probleme serioze. Kështu, administrimi i barnave amydohlykozydov mund të shkaktojë fëmijën shurdhimit. Kështu që tani ata janë të rekomanduar që të emërojnë fëmijët e vegjël në emergjencë dhe mundësisht jo më shumë se 5-7 ditë. Nëse ju ende nevojë për të përdorur këto barna është më e nevojshme për të kontrolluar dëgjimin. Për shembull, përdorur gjerësisht antibiotik përmban Amoxicillin me acid clavulanic mund të shkaktojnë diarre. Ajo është e lidhur me efektet slabyaschym e acidit clavulanic dhe është i lehtë në natyrë.