Përfitimet shëndetësore gjimnastikë uji për fëmijët


Dashur prindërit vazhdimisht e shqetësuar për fëmijën e tyre të rriten të shëndetshëm, të fortë, i bukur, i zhvilluar mendërisht dhe fizikisht, këtë herë duke bërë përpjekje të konsiderueshme. Për fat të mirë, bota moderne jo vetëm që promovon përkeqësimin e shëndetit të njeriut, duke përfshirë edhe fëmijët, por gjithashtu ofron shumë opsione dhe mundësi për zhvillimin e forcuar fizikisht. Ndoshta fëmijët nuk do të gjeni një të vetme që nuk pëlqen për spërkatje në ujë: një lumë, një liqen, dhe ndoshta edhe në valët e detit, duke përfshirë fëmijë të lumtur merr pjesë në pishinë dhe ujë park. Kjo vendosi fut në natyrën e ujit në fëmijën shprehur më akute dhe në asnjë rast nuk duhet të mohojë atij këtë kënaqësi të mundshme kombinuar momente të këndshme e lojës me ushtrimin e dobishme në ujë.


Pra, ne duhet të përpiqemi për të siguruar që fëmija larë të mirën e shëndetit të tij, e cila është e nevojshme për të kuptuar të gjitha gjimnastikë sekretet Aqua - gjimnastikë varieteteve efikase kryer në ujë. Shumë njerëz e dinë se uji mund të lehtësojë stresin, të sjellë gëzim dhe një ndjenjë të harmonisë, nëse ne të marrë një dush ose nizhymosya në valët e detit, pra, gjimnastikë uji përfitimet për shëndetin e fëmijëve.

Gjimnastikë Uji - një koncept të ri të modës të viteve të fundit, por në mënyrë aktive pushton zemrat e njerëzve që kërkojnë bukurinë dhe shëndetin. Aerobics mund të angazhohen plotësisht veten në ujë të hapur, dhe mund të përdoret për këtë qëllim qendrave shëndetësore të krijuara posaçërisht, ku të gjitha procedurat janë kryer nën mbikëqyrjen e specialistëve. Gjimnastikë uji është jashtëzakonisht e dobishme për të dy të rinj dhe të moshuar, dhe shumë të përshtatshme për zhvillimin e. Në mënyrë të qartë, qasja për të ushtruar në ujë do të ndryshojnë disi, në varësi të moshës së personit, dhe kjo është e natyrshme, sepse ngarkesa mund të jetë mjaft e ndryshme. Aktualisht, ne jemi më të interesuar në gjimnastikë e ujit si përfitime të paçmuar për shëndetin e fëmijëve.


Gjimnastikë uji, në fakt, është një lloj i personit i Kulturës Fizike, përfshirë një fëmijë, ku programi i plotë i përdor të gjitha karakteristikat dhe përfitimet e ujit. Gjimnastikë uji është në gjendje të përfshijë jo vetëm ushtrime aerobike, të tilla si ecje dhe vrapim, por edhe sportive artet marciale, vallëzim, duke kërcyer, gjimnastikë protyvoosteohondroznuyu, shtrihen ushtrime dhe kështu me radhë Ne nuk duhet të mendojmë si gjimnastikë e ujit -. Është plotësisht e zhvillimit dhe merita ekspertët perëndimorë . Një tjetër shkencëtarët sovjetikë në 70 të ushtrimeve të fundit të veçanta të zhvilluara ndonjëherë për notarëve që përdoret me sukses në ditët e sotme për të luajtur njerëzit e zakonshëm. Sigurisht, nënvlerësojnë rëndësinë e arritjeve të Perëndimit nuk është e mirë, meritë e tyre të veçantë në këtë lloj të ushtrimeve të gjerë propagandistike, si dhe zhvillimi i shumë prej ushtrimeve të përshtatura fizike në ujë. Gjimnastikë Uji na lejon për të mbajtur veten në formë të mirë, me ndihmën e ushtrimit të këndshme, dhe shëndetin e fëmijëve nga gjimnastikë vetëm paçmueshme.


Sigurisht, klasa gjimnastikë uji ka efekte të dobishme në trupin e fëmijës dhe ka një efekt terapeutik. Fëmija merr një sjellje të mirë trajtimit veçanërisht të dobishme të ujit për shumë Sëmundjet e sistemit musculoskeletal, shpinë është shkarkuar, trupi i ujit është pothuajse i papeshë. A gjimnastikë e ujit të ndikojë pozitivisht në sistemin e frymëmarrjes, sistemin kardiovaskular. Nuk është një forcim i përgjithshëm i trupit, madje ashtu siç është në ujë fitilin trupi më shpejt se në ajër. Ajo ka qenë prej kohësh vërejtur se një fëmijë ndjekin klasat e tilla, shumë më pak të sëmurë ftohjet se fëmijët që gjithmonë të qëndrojnë në shtëpi.


Lëvizja në ujë të lejojë për të forcuar muskujt, forcon sistemin muskulor dhe nyjeve dhe pjesa tjetër shpinë sa më shumë të jetë e mundur në këtë moment shkarkohen. Me rëndësi të madhe janë ngarkesës saktë mbi ligaments e fëmijës, duke i lejuar nyje në formë të saktë, ose sfidat e mundshme në të ardhmen. Në një masë të madhe ka të bëjë me fëmijët e trupit të cilëve peshë të ekzagjeruara në mënyrë të konsiderueshme, dhe gjimnastikë uji mundëson normalizimin e peshës - është një tjetër përfitim për shëndetin e fëmijëve nga ky lloj i stërvitjes.


Klasa gjimnastikë uji lejojnë fëmijën të dhënë një ngarkesë adekuat grupet e nevojshme të muskujve që janë në jetën e përditshme pothuajse të përjashtuara nga puna, duke mbetur i pazhvilluar dhe i zhvilluar si duhet. Nëse fëmija është shumë nervoz, uji do të ketë në ndikimin e tij qetësues ai derdhë gjithë energjinë e tepërt që në jetën e përditshme mbushur me shumë probleme, le të përfitojnë trupin. Catching gjimnastikë uji, fëmija mëson për të notuar mirë, noton, e cila është shumë e rëndësishme. Ushtrime të ndryshme mund të zhvillojnë fleksibilitet, ligaments shtrirje. Gjatë lojës fëmijët e vegjël mësojnë për të bashkëvepruar me moshatarët e tyre, si në mesin e ushtrime gjimnastikë uji për fëmijët është shumë e pikave të lojës.


A gjimnastikë uji të përfshijë përdorimin e pajisje të ndryshme, artikuj të veçantë që janë të sigurt për të si të gjithë fëmijët - një top, dizajne të ndryshme të gome shkumë, etj Në mënyrë tipike, mësimi i parë për fëmijën Scan shkon pa stres të tepruar, ajo nuk është shumë e gjatë koha dhe qëllimi kryesor në këtë shqyrtim të bëjnë me situatën e re dhe njohja me njëri-tjetrin. Në përgjithësi, në qoftë se klasa gjimnastikë uji janë kryer në mënyrë profesionale, i formuar nga një grup i kriteri fëmijët e moshës, mosha minimale një fëmijë duhet të jetë të paktën 3 vjet. Këta fëmijë të përfshirë jo më shumë se gjysmë ore, dhe fëmijët më të vjetër (6-10) vjet kanë mësuar lojëra më komplekse, elemente të tilla vaterpol dhe sporteve të tjera të ujit.