Arthritis e hip në fëmijët


Fëmijët artrit e hip përbashkët - ndryshime patologjike inflamatore në të përbashkët. Një tjetër emër - koksyt - vjen nga fjala latine për kofshë. Por si artrit janë të ndryshme, të jetë i sigurt për të gjetur shkakun e sëmundjes.
Mjekët zbuluan disa arsye bijtë e artritit të hip përbashkët. Shpesh ky infeksion - tuberkulozi dhe ekzemë, dhe artritit reaktiv. Arsyet koksyta mund të transferohet në ftohjet, artrit vogël mund të jetë një rezultat i gonorresë transmetuar nga fëmija nënës. Shkaqe të tjera të mundshme koksyta janë shumë më rrallë.


Forma specifike e koksyta TB shpesh prek fëmijët se sa të rriturit. Ky tip artriti zhvillohet në prezencë të sëmundjes në themel, qendra e cila mund të jetë në mushkëri ose veshkave. Sëmundja përhapet përmes sistemit të gjakut dhe mund të ndalet në çdo përbashkët, sepse ka shumë anije. Infeksioni më TB pëlqen për të zgjidhur në hip përbashkët. Me kalimin e kohës, ju mund të merrni përmbysje me zhvendosje. Në të përbashkët prekur grumbulluar ekzemë masë që mund të gjejnë një mënyrë për të muskujve ose nëpërmjet fistula të lëkurës.

Trajtimi në këtë rast duhet të kryhet sa më shpejt që të jetë e mundur. Gjëja e parë për të bërë diagnozën e saktë. Nëse nuk trajtohet, ndryshimet patologjike të përbashkët mund të mbetet për jetën. Një këmbë mund të jetë më i shkurtër se tjetri, fëmija gjithmonë do të butë.


Trajtimi i artritit të hip në fëmijët


Trajtimi koksyta kërkon shtrimin në spital të detyrueshme. Në kushtet më të hershme të përcaktuara agjentët e anti-TB - Gjatë kësaj periudhe fëmija arrin të vënë në këmbët e tyre të shpejtë. Gjithashtu mund të jetë projektuar procedurat ortopedike dhe kirurgji. Është e rëndësishme që të përbashkët ishte e vërtetë. Që fëmijë normalisht vështirë për të zbutur, për të imponuar një të veçantë suva të përbashkët koksytnыy. Suva të tilla duhet të veshin mjekun gjatë fashë kryen dy muaj.

Pas disa kohe, kur sëmundja fillon të tërhiqen, hiqet fashë dhe një fëmijë i vogël mund të ecin. Leviz me kujdes, ju mund të përdorni paterica. Kur të gjitha simptomat të kalojë, ju mund të ecin pa ndihmave me ngarkesën e zakonshme.
Vëmendje e madhe duhet t'i kushtohet të ushqyerit e duhur. Ushqimi duhet të jetë i pasur me elementët gjurmë të nevojshme për trupin, vitamina dhe minerale. E mirë për të ecur në natyrë, palestër moderuar dhe ushtrim të ndihmuar trupin të shërohet më shpejt, pas një sëmundjeje të gjatë.