Kërkesat prindërore dhe rregullat për fëmijë


Fëmijët kanë nevojë për dashuri, mirëkuptim, lëvdata, të jetë në gjendje për të dëgjuar. Arsimimi gjithashtu do të thotë disiplinë dhe bindje. Prandaj është logjike që prindërit duhet të jenë kërkesat dhe rregullat për fëmijë. Dhe fëmijët nga ana duhet të ndjekin këto rregulla dhe për të kryer disa kërkesa prindërore.
Para instalimit kërkesat dhe rregullat duhet të marrë parasysh emocionet, interesat, nevojat dhe përvojat e fëmijës së tyre. Shumica e fëmijëve duan të ruajnë rendin diçka edhe më shumë se sa prindërit e tyre. Pa rregullat dhe kërkesat e fëmijëve të ndihen të pavlefshme për shkak se fëmijët e pandërgjegjshme presin që prindërit do të përcaktojë disa rregulla për ta. Për shembull, foshnja mund të shihet që në një parti që ai nuk ndihet rehat, mori në shtëpi, ai qetësohet, duke parë një mjedis të njohur.Fëmijët intuitive kuptojnë se çfarë prindërit të vendosur disa rregulla, atëherë duan ata dhe kështu të kujdeset për to. Kjo tregon një shembull se si një fatkeqësi thanë prindërit e tij nuk u pëlqen, sepse ai ua mundëson që djemtë e tjerë prindërit e tyre ndalojnë. Ai arriti në përfundimin se babai është atij rasti.
Dhe kjo ngre një pyetje logjike, nëse fëmijët ndihen më të sigurt kur ata diktojnë disa rregulla, përse ata nuk duan të binden dhe të ekzekutojë këto rregulla? Ka shumë arsye. Kids asgjë kundër rregullave vetë nuk janë, ata nuk më pëlqen se si zbatimi i këtyre rregullave dhe kërkesave.


Ndalimet, kërkesat, kufizimet dhe rregullat duhet të jenë në jetën e çdo fëmije. Shumë prindër nuk duan të zhgënjej fëmijën e tyre, kështu që të përpiqet për të shmangur konfliktin, duke ndjekur në vazhdën e fëmijës së tij. Ky stil prindërore popustytelskyy papranueshme. Pasojat e një arsim të tillë do të jenë katastrofike.
Prindërit e rëndësishme të mbani mend se këto ndalimet, kufizimet dhe rregullat nuk duhet të jetë shumë më tepër se që ata duhet të jenë fleksibël. Ne duhet të shmangen dy ekstreme në të, rritja e fëmijës është e stilit autoritar dhe poturalnoho. Ndjenjë e proporcion se çfarë të them për fëmijën, dhe çfarë jo.


Disa pyetje në jetë fëmija mund të vendosë për veten, edhe pse çdo familje ndryshe. Për shembull, fëmija mund të vendosë në të cilën ai gdhendur rrethit kur të bërë mësime, të cilat luajnë lodra, etj Të gjitha këto raste fëmijët mund të kontrollohet, por shumë më e lehtë për të marrë jashtë peshë të tepërt, dhe do të lejojë që fëmija të vendosin gjëra të tilla të parëndësishme.
Gjithashtu, prindërit mund të vënë fëmijët jashtë shtetit. Për shembull, ata janë të lejuar për të ecur, por për momentin. Shkruani mësime sa herë që munden, por vetëm për 2000 pm. Apo ecin nëpër rrugë mund të jetë vetëm brenda zonës. Në mënyrë që të shmanget konflikti përmes rregullave dhe kërkesave, prindërit duhet me qetësi, dhe më shkurtimisht dhe në mënyrë të qartë të shpjegojë se pse ata vendosur ato. Dhe kjo është e rëndësishme për të shpjeguar dhe theksojnë se është zgjedhja e fëmijës. Pastaj fëmijët të kuptojnë se ata janë të respektuar, se prindërit e tyre për t'u dhënë atyre disa liri dhe të ju lejojnë për të marrë vendime. Në këtë rast, fëmijët do të pranojë më mirë dhe që plotësojnë kërkesat prindërore, rregullat dhe kufizimet.


Ka raste kur prindërit janë të detyruar të shkelin rregullat e tyre të njëjta. Raste të tilla nuk janë të zakonshme, por si rrethanat mbizotëruese. Për shembull, merr gjyshja apo babai i cili ka munguar për një kohë të gjatë dhe të presin për ardhjen e fëmijës është gjyshja apo Papa për 22-23 orë. edhe. Për më tepër se fëmija nuk mund të përballojë për të shkuar në kopshtin e fëmijëve nesër. Një tjetër situatë fëmija kishte një makth dhe ai ishte i lejuar për të fjetur me prindërit e tyre. Në situata të tilla emergjente prindërit nuk duhet të frikësohen këto përjashtime nga rregulli. Përveç kësaj, fëmijët vlerësojmë se prindërit janë në drejtim të tyre dhe nga ana tjetër më shumë gjasa për të përmbushur kërkesat e prindërve në situata të rregullta.

Gjithashtu, prindërit duhet të kuptojnë rregullat dhe kërkesat nuk mund të bien ndesh me nevojat e fëmijës. Çfarë është ajo? Shumë Aktiviteti i bezdisshëm tepruar e fëmijës. Ai hedhje, shkon, qaj, zhdukur, parses dhe kështu me radhë. Kështu, fëmija tregon nevojën e tij të natyrshme për lëvizje, njohuri stërvitje. Ndryshe nga të rriturit ata vetëm duhet për të lëvizur një shumë për të eksploruar dhe mësuar gjëra dhe objekte të ndryshme, provoni dorën tuaj. A nuk lejojnë ata për të bërë atë, gjithsesi, se bllokimi lumin malore. Vetëm energjia e nevojshme për të dërguar fëmijën në një shtrat të sigurt dhe të rehatshme.


Ecni nëpër fëmijës pellgje të lejohet vetëm në çizme të lartë huyazykah, zbërtheni ose ta shikojnë diçka tjetër, gjithashtu, është e mundur vetëm në qoftë se ajo është e vjetër dhe jo të përshtatshme për riparim. Luaj topin vetëm në një vend të sigurt në rrugë, por në qoftë se ajo është një shtëpi apo apartament, larg nga dritaret dhe luftimin e gjërave.
Fëmijët 10-11 vjeç kanë filluar të dëgjojnë më shumë për mendimet e kolegëve dhe shokëve të tyre. Dhe mos dëgjojnë prindërit e etur. Pasojat e mosbindjes të tillë mund të jenë serioze dhe të rrezikshme për veten e tyre si fëmijë. Ndalon me siguri duhet të jetë, por nuk duhet të jenë të kujdesshëm, sidomos me ndalesat "nuk ecin", "jo miqtë", jo "veshin".


Fëmijët në këtë moshë nuk duan të jenë të një dele e zezë, sepse ata do të dëgjojnë për moshatarët e tyre në vend se prindërit. Ata thjesht duan të shmangin tallje nga ana e tyre. Në situata të tilla, ju duhet të jetë i durueshëm, është e rëndësishme për të parandaluar konfliktin zgjatur me fëmijën që të mos humbasin besimin plotësisht.
Jetë i sigurt për të gjitha ndalesat, kërkesat, kufizimet dhe rregullat për të diskutuar me të rriturit të cilët janë të përfshirë në edukimin e fëmijëve. Nëna, babai, gjyshja të jetë leje odnodumnыmy dhe në qoftë se çdo gjë një fëmijë, pëlqimi i të gjithë të tjerët. Përndryshe fëmija situata shpejt "prosechet", dhe do të ndahet me radhët, arritjen e tij. Përveç kësaj, marrëdhënia midis të rriturve do të jetë e tensionuar.