Astma tek fëmijëtProva e parë që inflamacion udhë ajrore është një komponent i Patogjeneza e astmës marrë në autopsitë e pacientëve me një formë fatale të sëmundjes. U vu re se bashku me infiltrimin e bronkiale Eozinofilet, neutrofile dhe qelizat direk në këto raste subbazalnoy re trashje e membranës, humbjen e integritetit të qelizave epiteliale dhe bllokimin e mukusit lumen udhë ajrore. Së bashku me këtë është zakonisht hyperplasia vendosur dhe hypertrophy e fibrave të muskujve të butë të rrugëve të frymëmarrjes dhe hyperplasia e qelizave kupë. Më vonë në studimin e biopsi bronkiale është vërejtur se këto ndryshime janë përcaktuar dhe kur astmës butë dhe të moderuar, dhe ata shpesh ndryshojnë në varësi nga shkalla e sëmundjes.


Foto mëtejshëm i komponentit inflamatore e astmës marra në përmbajtjen e studimit në Lavage bronchoalveolar, sekrecioneve bronkiale dhe espirator condensate citokineve proinflammatory dhe chemokines hemotaksycheskyh. Këto substanca biologjikisht aktive kanë efekte të shumëfishta në qeliza efektore inflamator, të ndryshuar avtokrynnuyu, parakrynnuyu dhe ndërveprimin e sistemit endokrin, duke krijuar një predispozitë për zhvillimin e astmës. Disa citokineve shkaktojë inflamacion përmes aktivizimit të faktorëve të transkriptimit të cilat ndikojnë gjenet që çojnë në sintezën e citokineve pro-inflamatore, chemokines, molekulat aderimin dhe proteina të tjera që nxisin inflamacion.

Astma tek fëmijët - aparat për thithje ilaçi:
Drejtësi teori nxitëse e astmës është mbështetur pjesërisht nga fakti se përdorimi i hershëm dhe i rregullt i kortikosteroidet thithur zvogëlon infiltrimin e eosinophils dhe bronkiale redukton nivelet e ndërmjetësuesve inflamatore. Megjithatë, në disa studime të gjata lonhytudynalnыh kanë treguar se kortikosteroidet thithur nuk ndikojnë dukshëm pasojat natyrore të astmës, sidomos për ndryshime strukturore në rrugët e frymëmarrjes në astmë të rëndë. Këto ndryshime mund t'i atribuohet pjesërisht në inflamacion në bronke, dhe ata ndoshta kanë një karakter kryesor që është kryesisht shkaktohet gjenetikisht. Të dhënat japin arsye për të besuar se së shpejti simptomat do të jenë shënuesit të reja që mund të caktojë në mënyrë efektive fëmijët në rrezik për astmë për parandalimin parësor të sëmundjes.