Vitiligo në fëmijët


Fëmijët Vitiligo është një çrregullim i zakonshëm nosologji karakter dhe është një shkelje e pigmentim lëkurës të shkaktuar nga dështimi për të zhvilluar dhe depozitimin e melaninës. Origjina konsiderohet një sëmundje gjenetike me lloj autosomal ikës së trashëgimisë. Trashëgimia fiksimin çrregullime pigmentim provokojnë dështimet funksionale të shkëmbimit, sistemin nervor dhe endokrin plyuryhlandulyarnыh çrregullime funksionale.

Në sëmundje më të prirur për vajzat. Patologjia shfaqet vetëm në zona të caktuara të trupit depigmentation pa gjendjen e përgjithshme të krizës. Ndonjëherë fëmija rritet dhe zhduket vitiligo, lëkura kthehet në normale.Në fëmijët shërim është më i shpejtë dhe më të favorshme, sepse trupi i tyre ende nuk është i ngopur me skorje, respektivisht kursi i këmbimit është praktikisht i menjëhershëm. Por në rastet e etiologji gjenetike të situatës së sëmundjes është më e komplikuar.

Burimet Shfaqja e sëmundjes në saktësisë nuk janë studiuar, por në dermatologji janë faktorët që shkaktojnë sëmundje të instaluar. Kryesisht shkaqet e vitiligo te fëmijët është sëmundje infektive dhe krimbat - infektimi krimb, ftohjet dhe madje edhe të SARS. Përveç ndikimit të faktorëve të trashëgueshëm ndikuar nga disa trazira në sistemin imunitar.


Simptomet e vitiligo tek fëmijët shfaqen njolla të bardha shfaqen në lëkurë, në formën e një oval apo rrethi. Formimi gjendje për të përhapur, të kombinuara, duke rezultuar në lëkurë duket i gjallë, mbushur me vend të vogël.Trajtim


Moti dhe trajtimi i fëmijëve më të mirë dhe të favorshme se sa në të rriturit. Ka një shumëllojshmëri e metodave terapeutike dhe shpesh të njëjtat metoda të përdorura në të rriturit dhe fëmijët, me përjashtim të barnave me kufizime të moshës. Zakonisht në një moshë të re për katër, pesë medikamente dhe disa procedura nuk janë përdorur, por ju duhet të jenë të shfaqen rregullisht, si depigmentation mund të tregojë praninë e infeksionit.


Droga për fëmijët janë përdorur në trajtimin e vitiligo prodhuar në bazë të bimëve medicinale ose ekstrakt placenta. Tani përdorimi të popullarizuara të rrezatimit ultravjollcë, dhe nitrogjen të lëngët, që ndikon lezione. Procedurat duke përdorur të lëngshme azotit kohëzgjatje të ndryshme kurs dhe janë të paktën njëzet herë. E mirë për të qëndruar në diell, natyrisht, duke eliminuar pikat e aktivitetit diellor në trajtimin e kompleksit, si një masë shtesë.

Shumica e trajtimit është dietë e fëmijës, i cili duhet të jetë i balancuar dhe korrekt. Konsumi i ushqimit luan një rol të rëndësishëm në imunitetin dhe gjendjen e lëkurës sonë. Në dietë duhet të përfshijë ushqime portokalli, e kuqe, të verdhë, të hanë më shumë domate, karrota, fruta hurmë të dobishme, dhe agrume. Buckwheat ndihmon normalizimin e prodhimit të melaninës, kështu që është e përkryer për fëmijë mëngjes.


Gjatë verës, në këmbë është shumë i dobishëm në veten e tyre në mëngjes, para se të 10:00, kur rrezet ultravjollcë të ketë një efekt pozitiv. Duke qenë jashtë në periudhën e aktivitetit diellor, ju duhet të përdorni lehtësitë e një normë të lartë të mbrojtjes nga rrezatimi ultravjollcë.

Përdorur gjerësisht ilaçeve tradicionale, por rezultati mund të ndodhë jo vetëm në receta përdorimit kotësi, por edhe në përkeqësim, kështu që ju duhet qasur problemit me kujdes dhe me kujdes.