Vitrianka në fëmijët simptomat dhe mënyra e infeksionit


Vitrianka është një nga sëmundjet më të zakonshme që ndodhin në fëmijët. Sëmurë me sëmundje mund të jetë vetëm një herë, si të gjithë ata që i sëmurë fitojnë imunitet gjatë gjithë jetës. Në fëmijët, sëmundja është shumë më e lehtë, të rriturit kanë më të vështirë.
Si është e dhenve në fëmijë simptomat dhe mënyra e infeksionit - këto çështje janë me interes për shumë prindër. Mundohuni të japin përgjigje konkrete.

Infeksion dhenve Metoda
Infeksioni me dhenve ndodh përmes mukozës së traktin e sipërm respirator dhe sytë. Metoda e infeksionit të sëmundjes - ajrore. Dhenve Më të sëmurë fëmijët ndjekin kopshte, shkolla - një ekip për fëmijë, ai përhapet shumë shpejt. Mosha në të cilën fëmijët shpesh vuajnë nga sëmundje - 10-12 vjet. Sapo një fëmijë kapur dhenve, duke pasur parasysh mënyrën e infeksionit, ai menjëherë bëhet ngjitëse dhe fëmijët në kontakt me të me yyazytsirnistyu madhe të sëmurë shumë. Duke pasur parasysh shkallën e lartë të infektimit të sëmundjes, fëmijët e sëmurë duhet të izolohet nga ekipi dhe të trajtohen në shtëpi. Edhe pse në praktikë shumë vende evropiane nuk do të marrë masat e karantinës marra, pasi besohet se është dhenve mirë perebolet në fëmijëri se ajo infektuar rritur.Vitrianka në fëmijët është ngjitëse një ditë para skuqje të lëkurës shfaqet. Nëse fëmija ka dhenve zbuluar një grup të kopshtit ose në klasën e shkollës, atëherë kjo klasë është vendosur në karantinë - fëmijët që kishin kontakt me dhenve të sëmurë, nuk lejohet të marrë pjesë në një palestër, klasa muzikë, ata hanë në lokal në një tryezë të veçantë në një kohë të caktuar, nuk do të marrë marrë pjesë në shkollë apo festivale obschesadykovskyh dhe ngjarjet. Pas 5 ditë pas puçrra shfaq fundit, karantinë përfundon. Pranuar në përgjithësi është konsideruar si një karantinë për 9 ditë nga data e zbulimit të parë të lezioneve. Përkundër të gjitha masat për të shmangur përhapjen e dhenve në fëmijë në ekipin e fëmijëve është e vështirë, pasi që shumë kohë para se të shfaqen simptomat, Periudha ngjitëse fillon, dhe fëmija në këtë kohë në mënyrë të hapur komunikon me të tjerët.


Simptomat
Ashtu si në të rriturit dhe fëmijët, dhenve e bën vetë ndihet brenda disa javësh 1-3h. Kjo quhet Periudha e inkubacionit në të cilën periudha minimale është një javë. Pasi periudha e inkubacionit përfundon, me fëmijë të sëmurë, një rritje të mprehtë në temperaturën e trupit (39-395 °). Simptomat në sëmundje të hershme janë shumë të ngjashme me infeksion respirator, por me rritjen e temperaturës, paraqitja e dhimbje koke, dobësi, një skuqje të lëkurës shfaqet në trup që duket si një tsyatochok banesë rozë. Numri i lezioneve rritur me shpejtësi gjatë vetëm disa orë. Pastaj të bëhet gradualisht njollat ​​më të shquar, fillon ashpër, brenda së cilës është një lëng. Prindërit duhet të mbani mend se në çdo rast të dhënat nuk do të zbulohet flluska, shtrydh apo birë, përndryshe ju mund të lëkundur në masë të madhe komplikojë infeksionin dhe sëmundjen.


Trajtimi i dhenve në fëmijë
Skuqja e përbërë nga flluska formuar jo vetëm në lëkurë, ata mund të jenë dhe mucous membranave, dhe në organet gjenitale, në frontin e gojës. Pakëndshme është fakti se njolla është shoqëruar me një kruarje të fortë, duke shkaktuar dëshirën për fëmijët para. Ne nuk mund të lejojmë aplikimin zonat e nxituar. Kalon dhenve në fëmijë në valët - disa skuqjen thahen, dhe gjatë ditës ka 3-4h të tjera. Në rënien e sëmundjes, skuqje ndërpritet, vendi puzыrykov formuar crusts se. Nëse janë respektuar të gjitha rekomandimet mjeku zhduken pas disa kohë vetëm dhe asnjë gjurmë prapa nuk largohet. Nëse fëmija është i nxituar hapësirë ​​rozchisuvav, është dhëmbëza mundur dhe plagët e vogla në lëkurë.


Trajtim të drogës e dhenve mund të jetë një mjek. Studiuar më parë simptomat. Natyra virale Vitrianka i sëmundjes është aq e papërshtatshme që të përshkruajnë antibiotikët - përfitime të veçanta ajo do të sjellë, dhe duke pasur parasysh shëndetin aktual i fëmijëve dhe mjedisit, antibiotikët në këtë situatë do të sjellë vetëm dëm. Qëllimi i antibiotikëve është e justifikuar vetëm kur lisë së dhenve bashkohet ndonjë infeksion bakterial, të tilla si fshikëza ekzemë, fëmijë kërkuan. Prandaj, ju duhet të marrin të gjitha masat për të parandaluar kruarje. Për ta bërë këtë, fëmija duhet të jetë i hutuar vazhdimisht, duke i thënë atij për pasojat e veprimeve të tij, të luajnë me të. Kjo është, dhenve - është sëmundje që kërkon vëmendje të veçantë dhe durim nga prindërit. Në normale, rastet e pakomplikuara, trajtimi dhenve është ambulatore, shtrimin në spital është e nevojshme.


Por, duke pasur parasysh edhe simptomat jo shumë të vështira dhe komplekse të dhenve, të pajtueshmërisë fëmijët e sëmurë përshkruara pjesa tjetër shtrat për një periudhë prej rreth 7 ditë. Nuk ka barna specifike për të trajtuar dhenve nuk ekziston.
Hiq skuqje itchy do të përfshijë ointments veçantë lubrifikuese, përdorimi i tyre duhet të koordinojë me mjekun tuaj. Më parë, u vendos për të dekoroj fëmijët që vuajnë nga dhenve gjelbër të shkëlqyer. Domethënie të veçantë në këtë, por foshnja shtesë stresi kusht. Sot, droga mjaft moderne që nuk lënë gjurmë në lëkurë shumë më efektive në lehtësimin e kruarje dhe dezinfektues. Preferojnë të tyre.

Nuk rekomandohet thith skuqje hapësirë, të marrë një dush, dhe dush duhet të jetë i kufizuar. Pas miratimit të trajtimeve të ujit duhet promakyvatsya lëkurës foshnjës dhe prosushuvatysya (nuk roztyratysya) pelenë prohlazhennoy.


Dietë e rekomanduar e thjeshtë për të përfshirë frutat, perimet, produktet e qumështit, të jetë i sigurt për të pirë shumë lëngje.