Ndikimi mbi psikikën e karikaturave të fëmijëve


Faza të rëndësishme të fëmijëve të veçanta të ndodhë deri në 7 vjet. Nga që hodhi fëmijën në këto vite, në varësi të zhvillimit harmonik të mendjes së tij në të ardhmen. Lojra, leximi, klasa të përbashkëta me të rriturit janë të rëndësishme për formimin e botës së brendshme të fëmijëve.

Një mjet efektiv për zhvillimin dhe edukimin e fëmijës është gjithashtu animacion. Ekspertët shqyrtoi ndikim në psikikën e karikaturave të fëmijëve dhe të ripohuar rolin e tyre zhvillimore, njohëse dhe edukative.
Karikatura formë, të ndritshme dhe spektakolare janë të ngjashme në aftësitë e tyre të tregimeve në zhvillim, lojra dhe komunikimit jetojnë.Sipas mendimit të psikologëve fëmijëve, "të drejtën" karikaturave në gjendje të:
- Zhvillimi i fjalës. Dëgjimi karaktere kompetente dhe të bukur cartoon gjuha, fëmijët plotësoj fjalorin e tij dhe një sens të mirë mund të papritur disa prindër thëniet dhe aphorisms.
- Zhvillimi i të menduarit dhe të kujtesës. Fëmija mëson për të analizuar përmbajtjen e filmit, për të krahasuar, për të përgjithësuar, që të krijojë marrëdhënie shkakësore.
- Edukimi. Karikaturat flasim për botën, ato mund të konsiderohen fëmijë mund të mësojnë të lexojnë, flasin një gjuhë të huaj, të mësojnë forma gjeometrike, ngjyrat dhe kanë njohuri të ndryshme në enciklopedinë.

- Për të zhvilluar krijimtarinë, imagjinatën. Cartoon ushqen imagjinatën e një fëmije lë një përshtypje të gjallë dhe mund të jetë një burim për krijimtarinë artistike dhe verbale fëmijëve.
- Tren. Karaktere vizatimor tregojnë fëmijëve mundësi të ndryshme të ndërveprimit me botën, standardet e sjelljes (të mira dhe të këqija), ata formojnë një kapacitet për ndjeshmëri (ndjeshmëri), idenë e mirës dhe të keqes, të mësojnë për të përballuar me vështirësi dhe frikën.

Megjithatë, pavarësisht nga përparësitë e dukshme, karikaturat shikuar mund të jetë i rrezikshëm, fëmijët nuk mund gjithmonë të injorojë informacion në hyrje të natyrës dyshimtë. Shkencëtarët vërtetoj faktet ndikim shkatërrues në psikikën e fëmijëve të produkteve të caktuara të industrisë animacion. Prindërit janë të rëndësishme për të zgjedhur me kujdes karikaturat për shikimin.


Shenjat e karikaturave të rrezikshme:
- Ngjyra shumë të ndritshme. Acid ngjyra të gjalla dhe skena dinamike me flashes në ekran perenasыschayut psikikën e fëmijëve. Nëse keni shikuar këto karikaturat mbrëmje, fëmija gjithashtu perevozbudytsya, dhe prindërit do të jetë e vështirë për të vënë atë në gjumë. Përveç kësaj, karikatura të ndritshme mund të ndikojë negativisht në shikimin e fëmijës dhe madje edhe të provokojë fëmijët e sëmurë në një sulm të epilepsisë.

- Të shëndoshë me zë të lartë. Dashuri Sharp, muzikë e tensionuar të japë efekt të dëshpëruar në psikikën e fëmijës, duke shkaktuar dhimbje koke dhe rritjen e ankthit.


- Prania e skenave të agresionit dhe dhunës. Shmangni karikatura ku personazhet shfaqin rritje agresionin ndaj njëri-tjetrit, gjithmonë duke luftuar, të dëmshme për të tjerët, demonstrojnë dhe atributet e vdekjes (vrasje armë varrezat, gjaku, kafkës). Një fëmijë mund të tregojnë pas shikuar agresionin dhe dhunën në jetën reale.

- Dobët (devijuar) sjellja nuk është heronj të dënueshme, dhe nganjëherë madje inkurajohen. Në karaktere cartoon mund të lënduar, vjedh, të vrarë dhe të mos t'i nënshtrohet dënimit dhe ndëshkimit. Në fëmijët e vegjël është një ide e tolerimi, shkatërruar standardet e sjelljes së mirë, ndalimet lëvizshëm sociale. Gjithashtu shmangur karikatura ku nuk ka kufi të qartë në mes të mirës dhe të keqes ku edhe goodies mund të bëjë gjëra të këqija për interesat e tyre.


- Në sjelljen e demonstruar të rrezikshme për jetën. Karikaturat, ku personazhet "pamatur", hidhen nga çatitë, drejtuar në rrugë, duke rrezikuar jetën e tyre, të kenë një ndikim negativ në instinktin e mbijetesës në fëmijë. Parashkollorët kanë tendencë për të ndjekur karaktere tuaj të preferuar dhe shembuj të tillë mund të rezultojë në lëndime dhe një fatkeqësi të tmerrshme për një familje.

- Faza aktuale e mosrespektimit të njerëzve, bimëve dhe kafshëve. Në shumë karikaturave moderne është tallje, përqeshje heronj dobët pafuqishëm qëndrim të shëmtuar për moshën e vjetër, të lindjes. Në qoftë se heroi i preferuar i paedukuar, i vrazhdë dhe të shëmtuar, sjellje cinike pahijshme e fëmijës nuk do të marrë kohë.


- Shëmtuara, karaktere mospërfillës. Fëmijët Heroes jashtme janë shumë të rëndësishme sepse ato identifikojnë veten me ta. Nëse fëmija e sheh në ekranet e monsters, monsters, karaktere të shëmtuara, ajo vuan nga bota e saj e brendshme, sayazytsidchuttya. Sharp vajzë ngathët Superhero mund të shihet si një shembull i njeriut që e ardhmja, heroina e madhe me sy dhe misterioze dhe enigmatike - si ideale për djemtë.

- Shembuj të përkthimit polorolevoho sjellje të pazakontë. Shumë karikatura moderne tregojnë gra të guximshme veshur me rroba të meshkujve, duke treguar tipare kokëfortë karakter dhe të demonstrojnë forcën dhe anasjelltas. Në fëmijëve të moshës parashkollore është identiteti gjinor. Watching skena të tilla mund të ketë një efekt negativ në sjelljen e fëmijës.


- Zhargon, lapërdhi. Edhe në shikim të parë, karikaturat më të dëmshme ndonjëherë skips shprehje. Fëmijët menjëherë mësuar përmendësh fjalët "interesante". Prindërit thonë një gjë dhe karikaturat tregojnë se betimit mund të, si rezultat fëmija është në një humbje, autoriteti i prindërve mund të ulet.

Çfarë bëjnë prindërit?
Psikologët rekomandojnë vidyazykatysya tregojnë karikaturat për fëmijët deri në 2 vjet. Para përfshijnë kartonave, prindërit duhet të shqyrtojë me kujdes dhe analizuar atë në bazat e mësipërme. Edhe në qoftë se karikaturat janë testuar për siguri, nuk duhet të kalojë 15 orë të rrjedhshëm në ditë. Sipas ekspertëve, një karikaturë duhet të jetë një festë për fëmijët.


Është e rëndësishme për të kuptuar se askush fëmijët bukuroshe cartoon nuk zëvendësojë një komunikim të plotë pozitiv me prindërit. Fëmija i nevojshëm fjalë inkurajimi, buzëqeshje tona dhe përqafime.