Ushtrime gjimnastikore për fëmijët e vegjël


Fëmijët jeta 2-3 vit mund të kryejnë sistemet më komplekse dhe të ndryshme të ushtrimeve gjimnastikor, është e rëndësishme të kujtojmë se ata nuk janë ende në gjendje të tensionit të madh dhe të qëndrueshme muskujve: ata janë lehtësisht të lodhur, ata shpejt humbur dëshirën për të kryer ushtrim. Prandaj, prindërit duhet të shpesh ndryshojnë ushtrimet duhet të kombinohen trajnimit fizik me lojëra. Ushtrime gjimnastikore për fëmijët e vegjël të ndihmuar fëmijën tuaj!
Në vitin e dytë të interesit të jetës së fëmijës në rritje të botës, kështu që ndryshon përmbajtjen e lojrave, ata kanë një përshtypje më të madh në fëmijën, t'i japë atij një shumë emocione pozitive. Lojërat duhet të organizohen jashtë ose në një dhomë të ventiluar mirë. Lojërat Vendi duhet të jetë i sigurt për një fëmijë, por në të njëjtën pusi, në qoftë se ajo është pabarazia natyrore ngrihet, kodrat, objekte të anashkalojë ose të rritet. Kjo ndihmon që fëmija të zhvillojë koordinimin, agility, kurajo, besim dhe këmbëngulje. Gjatë lojës, fëmija nuk duhet të jetë shumë e ngazëllyer, i lodhur. Nga fillimi në fund të lojës duhet të kontrollojë të rritur. Prindërit duhet të sjellin fëmijën për lojë aktive, gjithmonë shohim në atë se ajo përfshinte elemente të edukimit fizik kontribuar për të përmirësuar aftësitë elementare motorike, sidomos në këmbë, vrapim, duke kërcyer, ngjitje, koordinimin e lëvizjeve. E pra, në qoftë se loja përfshirë disa fëmijë ose një të dashur me atë moshë. Lojërat Grupi thirri interes të madh dhe do të lejojë përdorimin e ushtrimeve dinamike dhe ushtrime që janë të rëndësishme për zhvillimin e përgjithshëm të fëmijës.Në vitin e dytë të jetës, fëmijët janë shumë të lëvizshëm, shumë në mënyrë të pavarur të drejtuar, por ritmi ata ende papërsosur. Fëmija i parë maloustoychiv shpesh pengohet dhe bie, ai ka zhvilluar një ndjenjë të keqe të bilancit. Gjatë lëvizje në këmbë e saj të pabarabartë dhe të pakoordinuara. Fëmija i parë gjithmonë përpiqet për të kapërcyer komplot hapa të shpejtë, pothuajse Run të mos bien dhe zakonisht ndërsa devijon nga një drejtim të caktuar në asnjë drejtim. Fëmija, kohët e fundit filloi të ecë, prindërit duhet të ndihmojë, por kjo nuk do të thotë se ajo duhet të udhëhiqet nga dora dhe të mbrojtur nga bie dhe problemet. Gjatë trajnimit fëmijë në këmbë duhet t'i jepet një autonomi në mënyrë që ajo mund të mbështetet duart mbi çdo objekt në lëvizje të tilla si një Gurney, e cila është rritur ngadalë lëviz në drejtimin e duhur.


Për të përmirësuar shëtitje në shtëpi mund të japin fëmijës mundësinë për të shkuar pas topit, hap mbi rrinë shtrirë, të luajtur ose kaluan nëpër kube, shtrirë në dysheme, me mbështetjen e pa atë, si dhe të simuluar në këmbë disa kafshë apo zogj, të tilla si " si ecën toed Bear "(fëmija duhet të ecin në harkun e jashtme të këmbës)," ngre një këmbë lejlek "(Fëmija mbledh këmbët e larta) dhe kështu me radhë. d.
Pasi fëmija ka filluar të ecë në mënyrë të pavarur, ju duhet të hyjë në një sërë ushtrimesh që promovojnë ligaments muskujve-forcimin e këmbë dhe për të parandaluar zhvillimin e këmbët e sheshtë - në këmbë ribbed në bord në verë - duke ecur zbathur mbi rërë të ngrohtë. Për të shmangur mbingarkesën e mundshme në ligaments ndaluar dhe parandaluar deformim i fëmijëve të vegjël nuk janë të lejuar të hidhen nga një lartësi.

Vrapimi është i rëndësishëm për shëndetin e fëmijës, rrit qarkullimin e gjakut dhe frymëmarrjen, forcon grupet e muskujve të ndryshme, nyjeve dhe ligaments, promovon shpejtësi dhe durimin. Prandaj është e rëndësishme që fëmija, sidomos një i ulur, kohë zotëruar llojet e ndryshme të rrjedhshëm; për këtë është e nevojshme për të krijuar uyazyka e duhur, për të mësuar elementet bazë të teknikës rrjedhshëm, organizojnë lojëra dhe gjimnastikë ushtrime, duke përfshirë vrapim.

Është e rëndësishme për t'i dhënë fëmijëve një shembull duke marrë pjesë aktive në gjimnastikës fizike Ushtrimi dhe lojra. Për shembull, oferta ", do të kandidojë si një kalë," i rritur merr dy shkopinj të përfundojë në njërën anë, dhe fëmija - nga ana tjetër (të rritur dhe fëmijë i vogël në këmbë një nga një), dhe të fillojnë për të kandiduar së bashku për 30-40 sec. Ju mund të përdorni të lojës "të kapur topin, luajtur": një i rritur shtyn veten e tij në një nga këto objekte dhe pyet fëmijë të kapur atë. Ju mund të kryejnë së bashku ", i cili shpejt kap." Fëmijët drejtuar padurim përreth objekteve; ju keni nevojë për të vënë një karrige apo një lodër të madhe dhe të japë një fëmijë të vogël running rreth tyre. Prindërit duhet të mbajë fëmija shkon, ajo nuk është e poshtë të ulët kreu, bust pjerrësi apo përpara. Lëvizjet e duarve duhet të jetë e kombinuar me lëvizjet e këmbëve.


Po aq e rëndësishme për zhvillimin fizik të fëmijës zotërimin e aftësive motorike të tilla si duke kërcyer, ngjitje dhe hedhur. Shumica e fëmijëve në vitin e dytë të jetës, hedhje vetë-mësohet me dëshirë të kryer ato, por në këtë aftësi të veçantë motor pazhvilluar dhe vështirë se prodhuar. Prindërit duhet të i kushtoj vëmendje për atë, sepse duke kërcyer të kontribuojë në zhvillimin e një agility ri fëmijëve, përmirësimin e koordinimit. Mësuar kërcyer fëmijës, ju mund të përdorni këto ushtrime.
1. Adult mbajtjen e një fëmijë me dorë dhe disa lëvizjeve bën të kërcej mbi tokë. Ushtrimi është bërë pa mbështetje.

2. kërcim të gjatë përmes një luajtur apo një shkop shtrirë në dysheme, duke i shtyre dy këmbët.
3. hedhur dy këmbë shtrirë bashku pad gjerësi prej 40 cm dhe një gjatësi prej 2 m.
4. hedhur në një shtrat stol të ulët të butë.
Në vitin e parë të jetës së hershme të fëmijës është e nevojshme për zvarritje. Që në fillim të 6 muajve. ai mund të zvarritem mirë. Ngjitje redukton tendosje në shpinë, ka një efekt pozitiv në zhvillimin e përgjithshëm. Prandaj, është e nevojshme për të përmirësuar aftësitë motorike.