Ushtrimet me dobësimin e fëmijëve


Fëmijë 10-12 vjet tashmë duhet të kuptojnë se sa e rëndësishme për të parandaluar dobësimin e parë. Anijeve në shkollë, detyrat e shtëpisë, lojërat kompjuterike dhe internet - e gjithë kjo shkakton eyestrain. Parandaluar djali apo vajza shikojnë TV, ulen në kompjuter pothuajse e pamundur, por ushtrime të thjeshta për të mësuar fëmijën dhe për të marrë atë për të përmbushur fjalën e tyre çdo ditë - është mjaft e vërtetë. Le të flasim në artikullin në lidhje me dobësimin e ushtrimit te fëmijët.
Ushtrimi 1
1. Uluni poshtë, përkulur në karrige e tij, karrige apo divan.


2. Merrni frymë thellë.
3. sytë gjerësisht të hapura.
4. Mbaj frymën tuaj për 2-3 sekonda.
5. Lean mbrapa, të mbyllë sytë tuaj dhe të marrë frymë.
6. Përsërit 6-10 herë.

Ushtrimi 2 me dobësimin e fëmijëve
1. Uluni poshtë, përkulur në karrige e tij, karrige apo divan.
2. Relax dhe të lehtë të mbuluar qepallat tuaja.
3. Mentalisht numërimin deri në dhjetë.
4. Mbyll sytë tuaj fort për 5-10 sekonda.
5. Filloni ngadalë relaksoheni qepallat.
6. Sytë prochynit Lehtë, të mbështeteni në dhjetë herë.

7. hapura gjerë sytë tuaj dhe nuk injoroj aq kohë sa ju mund.
8. Përsëri, mbuluar sytë tuaj dhe të përsëritur.
9. A ushtrim 3-6 herë më shumë.

Ushtrimi 3
1. Uluni në një karrige, shpjegoj shpinën, vendosni duart tuaja mbi rripin.
2. Kthejeni kokën në të majtë dhe të kërkoni në bërryl të dorës së tij të majtë për 3-5 sekonda.
3. Kthimi në pozicionin e fillimit.
4. kthejnë kokën në të djathtë dhe të kërkoni në bërryl të dorës së djathtë për 3-5 sekonda.
5. Kthehu tek pozicionin e fillimit dhe të përsëritur 5-6 herë.


Ushtrimi 4 me dobësimin e fëmijëve
1. Uluni në një karrige në një distancë prej 2-3 metra nga kompjuteri monitoruar off apo në TV, shpjegoj shpinën.
2. Shikoni drejt përpara në monitor për 3-5 sekonda.
3. Tërhiqe dorën dhe vendin e gishtit në midline e fytyrës në një distancë prej 15-20 cm nga syri.
4. Ngadalë kthehet pamje në majë të gishtave.
5. Shikojeni atë për 3-5 sekonda.
6. Ulët krahun dhe të përsëritur 5-6 herë.

Ushtrimi 5


1. Uluni në një karrige, shpjegoj shpinën, vendosni duart në gjunjë.
2. Shikoni në majë të gishtave tuaj pa rënë kokën e tij.
3. Në fillim inhaling ngadalë ngrejë duart, duke shikuar sytë e tyre dhe pa ngritur kokën.
4. Në nxjerr, ngadalë të fillojë të heqë dorë, duke shikuar sytë e tyre dhe kokën pa rënë.
5. Kthehu tek pozicionin e fillimit dhe të marrë frymë në mënyrë të barabartë për 10 sekonda, duke mbuluar sytë.
6. Përsëriteni 5 herë.