Grupet sëmundjet e fëmijëve të vegjël


Grupi i parë, më të zakonshme të lidhur me zhvillimin e sëmundjeve të sistemit nervor qendror në foshnjat. Për të shmangur këto probleme në muajt e parë të jetës pediatër monitoron nga afër fëmijës: matja kokën, reflekset kontrolluar, tonin e muskujve, gjendjen e fontanelles. Flisni për një grup i sëmundjeve të fëmijëve të vegjël!
Rreziku i dytë janë fëmijët e vegjël të cilët mund të jenë të ekspozuar ndaj infeksionit intrauterine. Për fat të keq, ky rrezik mund t'i atribuohet pothuajse të gjitha të sapolindur, si shumica e nënave gjatë shtatzënisë tolerohet ftohtë, SARS, infeksionet herpes e sistemit urogjenital (veçanërisht të rrezikshme në fillim të shtatzënisë dhe në 3 muajt e fundit).Grupi i tretë - prania e çrregullimeve trofike, rreziku i saj për të qenë fëmijë të vegjël të parakohshme dhe të papjekur peshon më pak se 25 kg. Grupi i katërt Rreziku përcaktohet nga anemia yyazytsirnosti (anemi). Nëse gjatë shtatzënisë nëna shtatzënë kishte hemoglobinë të ulët, atëherë kjo mund të ndodhë përsëri dhe fëmija. Kjo është arsyeja pse ajo është e rëndësishme për gratë shtatzëna hanë mirë, të marrë vitaminat.

Nga grupi i pestë përfshin fëmijët e vegjël të cilët janë në rrezik të problemeve me zhvillimin. Kjo është për shkak të shtatzënisë në fund, prania e prindërve të sëmundjeve të rënda dhe defekte, dhe në qoftë se ata janë të afërm të ngushtë të gjakut. Rreziku i gjashtë i grupit të përfshijë fëmijë nga familje të pafavorizuara sociale që rriten në kushte të vështira të jetesës që nuk marrin vëmendje të mjaftueshme nga prindërit. Ky është grupi më i rrezikshëm rrezik.


Grupi i shtatë rrezik - është sëmundje alergjike, rreziku i cili, për fat të keq, në pothuajse të gjitha fëmijët. Kjo është arsyeja pse ajo është e rëndësishme për të eliminuar të gjitha alergeneve mundshme nga menyja mamin dhe për të parandaluar ata të joshur fëmijët e vegjël. Grupi i tetë (më i pashkelur) - ky është rreziku i normës së papritur vdekjes së sapolindur. Ky grup përfshin fëmijët të cilët janë të prirur për letargji papritur, pushimeve në frymëmarrje gjatë gjumit, me vështirësi të rënda të frymëmarrjes, puls të shpejtë dhe të ndërprerjeve të tjera të papritur në trup.
Çdo nënë duhet të vëzhgojnë nga afër fëmijën tuaj, nëse diçka është shqetësuese saj, menjëherë kërkojnë kujdes mjekësor. Në shëndetin e fëmijëve ka xhingërima.


Prindërit duhet të i kushtoj vëmendje për:
- gjendja e lëkurës dhe mucous sipërfaqet fëmijën (skuqje, lëkurë, skuqje, ngjyrë mermeri - një arsye për ta kthyer në pediatri);
- kërthizës shtet plagë në të cilin ditët e para të jetës duhet të shikojmë me kujdes;
- shkarkimit nga sytë, hunda;
- paraqitja e letargjisë në fëmijët;
- regurgitation shpeshtë;
- Puna e traktit gastrointestinal.