Diagnoza RTSN në fëmijët është e rrezikshme ose


Mbetur pamjaftueshmëri organike cerebrale ose RTSN shkurtuar - është diagnostikuar pas një vizite në neurolog e fëmijëve. Kjo patologji mund të zhvillohet në barkun e nënës.

Fëmijët RTSN mund të zhvillojë nëpërmjet shkëputje placentar, sepse e prematuritetit, traumave kafkë nga infeksione të goditjeve të rënda ose dridhje të trurit, për shkak të papajtueshmërisë imunologjike në mes të nënës dhe fëmijës.

Në gratë e moshuara në yyazytsirnist e punës duke pasur një fëmijë me këtë diagnozë të madh, ajo ende mund të ndikojë në sjelljen e nënës gjatë shtatzënisë, dhe në nerva e saj gjatë shtatzënisë. Shtatzënia e padëshiruar, përpjekje aborti, stresi mund të çojë në pamjaftueshmërinë mbetur cerebrale.Nëse ju nuk merren me trajtimin e fëmijës, ju mund të filloni të sëmundjes dhe simptomat e saj vetëm do të rritet me moshën, deri në formimin e trurit në rinjve - 25 vjeç, gratë - 21 vjeç.

RTSN manifestohen simptomet në vijim:fëmija lodhje, ai dëshiron të çlodhur pas orëve të mësimit, mund të ndodhë dhimbje koke që subvencionet pas pushimit;

TIC nervor, të cilat janë manifestuar në formë të keq, twitching cep të buzëve, supet, shmыhanye hundë;

Në varësi të kushteve të motit, zë makina në transport, i lagësht dhe gjymtyrë të ftohtë;


presion të lartë intracranial.Për të shqyrtuar tablo të plotë, është e nevojshme për të vëzhguar sjelljen e fëmijës, të vlerësuar shkallën e aktivitetit të saj, agresion. Diagnoza RTSN vënë 86% e fëmijëve. Nuk ka asnjë ndryshim nga gjinia. Nëse fëmija është sëmundje aktuale të sistemit nervor, ai ka nevojë për ndihmë mjeku, prindërve dhe mësuesve.


Sëmundja zhvillohet në formimin e trurit gjatë formimit të psikikën e fëmijës, zhvillimin e aftësive të sjelljes. Simptomat mund të ndryshojnë në varësi të periudhës së formimit të hershëm të pamjaftueshmërisë mbetur cerebrale, në varësi të vendndodhjes dhe shkallën e dëmtimit të trurit.


Në shumë vende të praktikuar masa parandaluese për të parandaluar sëmundjet e sistemit nervor të ndihmojë në uljen e krimit në mesin e të rinjve.

Para RTSN simptomat përfshijnë: marramendje, oreks të dobët, çekuilibër emocional, halucinacione, konfiskimet, mpirje, konfuzion. Shpesh fëmijët me diagnozë të tillë në depresion. Kjo gjendje është e shoqëruar nga agresioni, histerike, duke qarë pa lot, të shoqëruar nga thirrjet, duke qarë nën frymën e tij.

Sigurisht për të rrahur kjo sëmundje nuk është aq e lehtë, ju keni nevojë për punën komplekse me fëmijën. Shumë varet nga prindërit duhet të jenë të durueshëm, sepse ai kishte vështirësi në trajtimin e çrregullimeve nervore. Sulmet mund të ndodhë në të cilën është djersitje, mund të ketë të dridhura, të përzier, një ndjenjë e etje, dhimbje barku, ethe.


Pothuajse të gjithë jetimët duket RTSN. Diagnoza vetëm mund të vënë neurolog. Statistika të tilla mjaft të shpjegueshme. Shumica e prindërve jetimë - këta janë njerëz të cilët janë të pamoralshme mënyrën e jetesës, të paligjshme. Fëmija Disclaimer dhe transferuar atë në arsimin shtetëror i jep shpirt papjekur fëmijëve.

Kjo pastaj rezulton në diagnoza të tilla. Gjithashtu u zhvendos më parë sëmundjen dhe infeksionit mund të lënë pas një gjurmë (për shembull, efektet e meningjitit). Trajtimi i mbetur pamjaftueshmërisë organike cerebrale në vendin tonë bëhet në çdo moshë.


Ne kemi nevojë për kohë për të zbuluar shkeljet e trurit, dhe pastaj do të shpresojnë për një shërim të plotë. Terapia moderne kompleks ndihmon për të përmirësuar shëndetin mendor të fëmijës.