Urinim i pavullnetshëm ose mosmbajtjeje në fëmijët e vegjël


Pantallona lagësht janë normale në foshnjat, por në parashkollor dhe moshës së shkollës fillore, ata janë një shenjë e patologjisë, në vend, sëmundje të tilla si urinim i pavullnetshëm ose mosmbajtjeje urinar. Aktualisht urinim i pavullnetshëm është një sëmundje shumë e zakonshme që kërkon si mbështetje fizike dhe morale të fëmijës. Ajo përshkruan pantallona mund të shkaktojnë çrregullime serioze dhe madje edhe formimin e komplekseve tek fëmijët. Bisedoni me urinim i pavullnetshëm ose mosmbajtjeje në fëmijët e vegjël.
Urinim i pavullnetshëm është urinim myyazytsilne, e cila ndodh shpesh gjatë natës. Në raste të rënda të mosmbajtjeje mundshme gjatë ditës. Vlen të përmendet se diagnozën "urinim i pavullnetshëm" flasin me të drejtë pas 5 vjetësh. Me këtë moshë, shkruar gjatë natës mund të jetë një shenjë e aftësive të reja higjienike.Çfarë është mosmbajtjeje?
Urinim i pavullnetshëm tek fëmijët mund të ndahen në dy grupe: ditë e natë. Më e zakonshme është bedwetting që ndodh në një fëmijë të vjetër se 5 vjet. Nga ana tjetër, urinim i pavullnetshëm nate mund të jetë primare dhe sekondare. Bedwetting kryesor është një rast i një sëmundje në të cilën fëmija nuk zgjohet thatë. Urinim i pavullnetshëm sekondar karakterizohet nga periudha të alternuara, dmth gjatë pantallona lagësht ndryshon qetë, "thatë" Periudhat.


Shkaqet e sëmundjes
Arsyet për zhvillimin e sëmundjeve të tilla të pakëndshme të tilla si urinim i pavullnetshëm nate, shumë. Këtu janë ato kryesore:
• trauma psikologjike, frikë e rëndë, ankthi, stresi kronik, kritika dhe qan nga prindërit, konfliktet në kopsht / shkollë;
• sfond hormonal, duke përfshirë ndryshimet në nivelin e ADH (hormoni antidiuretic);
• hipoksi (uria oksigjenit) gjatë shtatzënisë apo lindjes (kjo mund të çojë në dëmtime të trurit, i cili më vonë u bë baza për zhvillimin e urinim i pavullnetshëm);

• predispozicion gjenetik (raste të urinim i pavullnetshëm në prindërit apo të afërmit);
• mungesa e aftësive të pastërtisë, për shembull në rast se prindërit nuk përpiqet për të mësuar fëmijën në banjë natën (nuk mbjellë në tenxhere) ose situatën e kundërt - kur prindërit janë këmbënguli tepër në një tenxhere dhomë, kritikuar apo talleshin me pantallona të shkruara;
• infeksionet kronike e traktit urinar, duke përfshirë uretritin cystitis ose pyelonephritis;
• shkelja e fshikëzës nervor rregullores.

Trajtimi i urinim i pavullnetshëm nate

Urinim i pavullnetshëm - një sëmundje që është në kufirin e dy fushat e mjekësisë, Nefrologjia dhe neurologjisë, sepse fëmija duhet të shqyrtojë si specialist. Por nëna dhe fëmija së pari shkojnë në pediatri i cili i jep të rritet në studim. Bazuar në rezultatet e përcaktuar shkakun e sëmundjes. Në varësi të shkakut të urinim i pavullnetshëm zgjedhur trajtim të specializuar.

Gjë prindërit e para duhet të bëni një fëmijë vuan nga urinim i pavullnetshëm nate - është që të kufizojnë sasinë e mbrëmjes lëngshme. Pjesa më e madhe e vëllimit të fëmijës pijshëm duhet të marrin në mëngjes, dhe gotë e fundit e ujë ose qumësht - jo më vonë se 2 orë para gjumit.


Nëse urinim i pavullnetshëm nate ndodh kundër një sfond të stresit dhe konfliktit situata, fëmija i emëruar sedativë dhe ilaçe që stimulojnë qarkullimin e gjakut në tru. Është e rëndësishme për të krijuar një klimë të favorshme në familje, fëmijës dhe të mos e kritikuar të shprehur të gjitha pretendimet e tyre zë të qetë. Në tonin e ulët e fshikëzës përgatitjet e nevojshme normalizimin e tonin e muskujve të butë. Aspekti më i rëndësishëm i trajtimit është formimi i regjimit urinar zbatimit, në të cilën fëmija domosdoshmërisht urinon çdo 3 orë dhe para gjumit. Kur toni i fshikëzës caktuar do të thotë për t'u çlodhur muskujt qetë. Ato ndihmojnë për të rritur volumin e fshikëz, i cili eliminon mosmbajtjeje gjatë natës.