Shkalla Eozinofilet për gratë, burrat dhe fëmijët


Në mënyrë që të dini numrin e eosinophils duhet të bëjë numërimin e plotë të gjakut, edhe pse mjaft e vështirë për të identifikuar ato, si në përgatitjen e një vdekje të pjesshme celular goditje. Rezultati përfundimtar varet nga aftësitë dhe profesionalizmin e laboratorit. Hulumtimi është bërë obligim për alergji, kollagenozah, infeksionet akute, dhe në qoftë se ka pereduyazyka për sëmundjet parazitare.


Eozinofilet: norma në gjakun e grave dhe burrave


Struktura qelizore e gjakut të njerëzve të shëndoshë është relativisht e qëndrueshme, e cila vlen veçanërisht Eozinofilet. Prandaj, ndryshimet që ndodhin gjatë sëmundjes kanë kuptim shumë serioze diagnostike.


Bazuar në shumën totale në formulën e leukociteve granulocitet eozinofilik shfaqen në gjak në një vëllim relativisht të vogël - 05-5%. Këto vlera nuk janë për shkak të gjinisë.
Megjithatë, sipas shifrave statistikore, standardet e performancës Eozinofilet në gratë mund të luhatet, për shkak të fazës së ciklit menstrual dhe ndikimit të hormoneve seksuale. Në gjysmën e parë të numrit të muajit эozynofylnыh të qelizave të bardha të gjakut është shumë më e lartë se sa në periudhën e ovulacionit dhe në fazën e dytë. Estrogjenit vepron qelizat lart dhe ul progesterone tyre. Ky tipar specifik përdoret për vlerësimin e veprimeve të vezoreve.Eozinofilet: shkalla e gjakut tek fëmijët


Fëmijët vlera numerike segmentuar eosinophil vazhdimisht në të gjitha grupmoshat dhe mund të ndryshojnë në mes të 1-5%. Nivelet e tyre të gjakut e standardeve (absolute dhe sasi përqindje) të paraqitura në tabelë.

Me të dhënat e sheshtë mund të shihet se (%) Shkalla relative e eosinophils në fëmijët si pjekuria nuk ndryshon, por shifra absolute ka tendencë të ulet. Kjo është për shkak të një rënie në numrin e totalit të leukociteve.
Përkundër faktit se Eozinofilet karakterizohet zakonisht nga tregues të ulët të rënies në rritje dhe ka një vlerë të lartë diagnostike. Ndërsa sëmundjet infektive leukocitet eozinofilik zhduken pothuajse tërësisht, dhe në prani të alergjisë - në mënyrë të konsiderueshme më të larta se norma. Informacion të plotë në lidhje me shkaqet e shërimit mund të gjenden në këtë artikull (presin 3 ditë).