Purulent epidemi meningjiti në fëmijët


Meningjiti - inflamacion i meninges (kokë, kurrizore), një sëmundje shumë të rrezikshme me komplikacione të rënda. Në praktikë mjekësore, purulent pjesa meningjitit shkaktohen nga mikrobet, bakteret dhe jo purulent (i lëngshëm), ai mori një rrugë viral. Epidemia purulent meningjiti meningokoku sjellë trupin - një mikrobet vogël. Nëse ju të shqyrtojë ato nën një mikroskop, ne shohim se ata formojnë topa palë Spaced. Meningokoku parë vendosen në mukozën e hundës, shumohen dhe pastaj nga atje të marrë në fyt, të cilat lëvizin lirshëm në zgavrën kraniale, direkt në Mater. Forma është meningjiti shumë e rrezikshme purulent që është i prirur për epidemi masive infeksionit.


Njeriu purulent sëmurë meningjit është një infeksion shpërndarës gjatë rrjedhës së sëmundjes, dmth 3-4 javë. Infeksioni me këtë sëmundje ndodh kryesisht nga pikat ajrore. Purulent meningjiti epidemi në fëmijët dhe të moshuarit më të shpeshta.
Në krahasim me sëmundje të tjera infektive, epidemia purulent meningjit është më pak e zakonshme, por e rëndë shteti sëmundje rrjedhë, ai renditet e para. Në kohët më të hershme, kur një vdekshmërisë meningjit epidemi ishte shumë i lartë, dhe fëmijët që mbijetuan komplikime serioze u vunë re - ndryshimet në sistemin nervor, lezione të optike kokës nervore edemë, shurdhim, etj Në mjekësinë moderne, në sajë të diagnostikimit në kohë dhe trajtimin e duhur të sëmundjes, përqindja e komplikimeve të rënda dhe vdekshmëria është shumë më e zvogëluar.


Simptomat e meningjitit purulent.
Epidemia purulent meningjit manifestuar nga neveritja e fëmijës, dhimbje koke të rënda, temperaturë të lartë, të shoqëruar nga të vjella, konvulsione, fëmija mund të ëndërrojnë. Pacientët fëmijë vëren gjithashtu sjellje karakteristike - shtrirë në anën e, ata hedhin kokën dhe këmbët presion kundër barkut. Ndonjëherë purulent meningjiti manifeston theksoj përsëri muskujt e qafës, duke shkaktuar fëmija nuk mund të heq kokën poshtë, mjekër të prekë gjoksin. Simptomat e meningjitit është në rritje të shpejtë, ndërsa gjendja e pacientit përkeqësohet.


Diagnostifikimi, trajtimi dhe parandalimi i epidemisë purulent meningjitit.
Suksesi i Terapia epideminë Meningjitisi varet se si në fillim specialistët sëmurë fëmija tregoi se sa shpejt kryer ekzaminimin dhe trajtimi është nisur.
Për diagnozën e meningjitit purulent lëngun cerebrospinal kryerjen e hulumtimit - të marrë atë nga birë të shpinë në afërsi të pasme, dhe dërgoi pastaj për analizë. Meningokoku, të bllokuar në trup, u përhap shpejt në të. Ato shumohen shpejt në shell e trurit, lëngun cerebrospinal, duke shkaktuar ato ndryshime specifike. Prandaj, analiza e lëngut cerebrospinal ndikon duhur dhe me kohë trajtim takim.

Disa prindër të fëmijëve me meningjitit purulent, i vendosur në mënyrë kategorike kundër këtij studimi, injoranca e konsiderojnë këtë manipulim të rrezikshme - gabimisht duke besuar se gjilpërë mund të dëmtojë palcës kurrizore. Kjo nuk është. Gjilpërë penetron vetëm birë në kanalin kurrizor, e cila është e mbushur me banje lëngjeve të palcës kurrizore dhe rrënjët kurrizore nervore.

Nëse ju gjeni një meningokoku sëmurë fëmijëve, ai u shtrua në spital menjëherë, e izoluar në shërim të plotë. Treat epidemi meningjitit purulent me kujdes, duke përdorur një sërë masash, por vendi i parë është emërimi i doza të mëdha të penicilinës.

Dhomë, e cila ishte një fëmijë i sëmurë meningjit purulent, duhet t'i nënshtrohet dezinfektimit të plotë. Fëmijët dhe të rriturit të cilët kanë pasur kontakt me pacientin, pasi diagnoza duhet t'i nënshtrohen një ekzaminim të plotë të baktereve, kështu që ata nuk janë të lejuar të marrin pjesë në kujdesin e fëmijëve për së paku shtatë ditë nga izolimi i pacientit. Për qëllim të parandalimit brenda disa ditësh ata mund të jenë duke marrë sulfanilamides.
Për të parandaluar meningjit, në parim, si dhe sëmundje të tjera infektive, është e nevojshme higjiena personale - të përdorin vegla personale, larje të rregullt dore me sapun, etj