Sëmundje bronkiale në fëmijët e vegjël


Faringjit shoqërohet me ethe, t'i shtyer pasmë faringut mur, hypertrophy e follicles dhe grupit të qafës së mitrës limfadenopati. Sëmundja është e diferencuar me faringjit shkaktuar nga viruset respiratore dhe Streptococcus pyogenes. Procesi nuk mund të kufizojë ndikon në traktin e sipërm respirator dhe kapjen, kryesisht, trake dhe bronke. Le të flasim për sëmundjen bronkial artikull në fëmijët e vegjël.
Bronkit ndodh infeksion si butë ngadaltë. Ankesat kryesore janë temperaturë, gjendje e sëmurë, dhimbje koke, kollë. Fillimisht, kollë është zakonisht e thatë, i sëmurë, joproduktiv, nganjëherë koklyushepodobnyy. Më vonë ai bëhet i lagur me pështymë otkashlyvaemoy. Radiologically zbuluar lezione pema bronkiale. Për mykoplazmennoho tipike bronchospasm bronkit. Bronkit pengues në fëmijët e vegjël për shkak të M. pneumoniae, në mungesë të trajtimit adekuat mund të marrë vazhdimisht relapsing kurs. Në pacientët pediatrik pacientë të tillë shpesh konsiderohen si pacientë papjekur me astma bronkiale.


Pneumonia Mycoplasma njohur në literaturë si pneumoni atipike. Fëmijët e sëmurë e të gjitha moshave. Zakonisht sëmundja është lloji i pneumonisë intersticiale. Getting mund të jetë një të shpejtë të mprehtë dhe graduale. Në periudhën e hershme akut prodromal është e shkurtër. Manifestimi kryesor klinik është kollë e thatë joproduktiv. Krahasuar me pacientët pneumoni dhe shkeljet e shëndetit të tjera bakteriale dehje shprehur dimly.

Nëse fëmija nuk ka ngrohje, ai, duke qenë në mënyrë të napivpostilnomu është mënyrë jetese, interes të gjallë përreth, duke luajtur, duke tërhequr, duke lexuar. Në sfondin e temperaturë të lartë shënuar gjendje e sëmurë, dobësi, përgjumje, por pas antipyretics ekspozimit fëmijët bëhen aktive dhe sjellja e tyre nuk ndryshojnë nga të shëndetshme. Së bashku me mykoplazmat intersticiale pneumoni mund të jetë segmental dhe të pjesshme. Në raste të tilla, manifestimet klinike nuk janë të ndryshme nga ato të etiologies tjera të pneumonisë. Sëmundja zakonisht fillon në maskën e ARI. Temperatura e trupit mund të arrijë 39 ° C dhe më lart. Në ditën e 2-3-të duket kollë e thatë joproduktiv, fenomen bronkiale pengimi. Shenjat e intoksikimit në fëmijët e vegjël janë të butë.


Toksikoz Infektive manifestuar kryesisht febrylytetom lartë. Ndër karakteristikat e pneumonisë mikoplazmave dhe segmental pjesshme përfshijnë përfshirjen e shpeshta në procesin patologjike e pjesët e sipërme të mushkërive (zakonisht të djathtë). Shenjat radiografike e segmental dhe të ndajnë Mycoplasma pneumonisë etiologji janë më të theksuara se sa mund të pritej në të dhënat fizikalnom. Tiparet klinike të pneumonisë mikoplazmave është i lidhur bronkit obstruktive dhe tregon vnerespyratornыe mycoplasmosis. Kur sëmundja zhvillohet pleurit rënda hemorragjike.


Ndërlikimet më të shpeshta të mycoplasmosis frymëmarrjes janë konjuktivit dhe eustachitis. Së bashku me këtë, nganjëherë ka miringitis, media akute otitis; mund të shkaktojë shumeformeshe eritemë dhe sindromi Stevens-Johnson. Manifestimet Vnerespyratornыe e infeksionit me M. pneumoniae. Manifestimet lëkurore miltyformnoyi karakterizohet me eritemë, makropapuleznoy skuqje, эrytemyey gunga, urtikarie.

Nga sistemit musculoskeletal ndodhë mialgjia, arthralgia, artritit. Përfshirja në procesin patologjike te sistemit kardiovaskular shfaqet miokardit, pericarditis. Me përfshirjen në procesin patologjike e traktit digjestiv të shfaqet anoreksi, nauze, vjellje, diarre kalimtare dhe hepatiti, pancreatitis. Angazhimi në procesin patologjike të traktit urogjenital dhe veshkave mund të ndodhë glomerulonefriti dhe absces tuboovaryalnыm. Sistemi i gjakut në infeksion M.pneumoniae mund të formohet ahhlyutynynы ftohtë, koagulimit intravaskular të ndodhë, anemi hemolitike, trombocitopenia.


Kështu, vnerespyratornыe manifestimet polimorfe e këtij infeksioni. Përveç realizimit të tyre M. pneumoniae është e përfshirë shpesh anëtarët e tjerë të mykoplazmat. Infeksioni me M. hominis dhe U. urealyticum. Infeksion perinatale. Në prani të infeksionit në nënën M. hominis dhe U. ure-lyticum fetusi mund të bëhet intrapartum infektohen. U. urealyti-kosi - histologjikisht zakonshme patogjen konfirmuar horyonamnyonyta, pneumoni lindura në foshnjat premature dhe dysplasia bronkopneumonare. M. hominis dhe U. ure-lyticum nganjëherë janë shkaku i meningjitit dhe hydrocephalus në foshnjat. Vërtetuar se U. urealyticum shkakton nephrolithiasis dhe uretritin në adoleshentët seksualisht aktiv, M. hominis - pyelonephritis. Besohet se M. hominis gjithashtu shkakton inflamacion të mitrës dhe shtojca vajzave.