Sëmundje të zemrës në fëmijët e vegjël


Sëmundje të zemrës, për fat të keq, nuk janë pleqtë vetëm gri-flokë, por në fëmijët e vegjël. Të mëdha të problemeve të zemrës fëmijët kanë sëmundje të zemrës, aritmi, miokardit dhe reumatizmi. Le të flasim për sëmundjen më të shpeshtë të zemrës në fëmijët e vegjël!
Sëmundje zemre
Defekte të lindura të zemrës ndodhin në utero nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm (nëna e marrjes së ilaçeve, sëmundjeve virale, alkoolizmi, pirja e duhanit dhe kështu me radhë. D.). Sëmundjet e zemrës janë shumë të ndryshme, e cila është arsyeja pse simptomat ndryshon në masë të madhe. Përbashkët për të gjithë është vonesë në zhvillimin fizik, shtim në peshë të dobët, lodhje, zbehje dhe gulçim. Për të trajtuar defektet shpesh kanë nevojë për kirurgji. Përndryshe zhvillimin dështim kardiovaskular, i cili me kohëzgjatje të zgjatur mund të çojë në pasoja të pakthyeshme.• stenozë e arteries pulmonare
Stenozë izoluar (apo ngushtimi i hapjes pulmonar arterie) i butë i pengon fëmijët të rriten normalisht. Zëvendës shpesh zbulohen rastësisht gjatë ekzaminimit klinik para shkollë. Në stenozë shënuar fëmijë që vuajnë nga palpitations, dhimbje të zemrës dhe gulçim. Zëvendës kërkon trajtim kirurgjik.
• aortës stenozë
Në këtë rast krijon një pengesë për rrjedhjen e gjakut nga barkushe të majtë në të aortës. Sëmundja manifestohet lëkurë të zbehtë, rrit normën e zemrës dhe gulçim. Dhimbje në zemër, dhimbje koke, i dobët është një shenjë e stenozë të rëndë. Trajtimi vetëm operative. Fëmijët e tilla janë sportet kundërindikuar, edukimi fizik dhe ushtrim intensive.

• aorta Coarctation
Kjo është një ngushtim i aortës. Në ngushtim të shkurtër fëmijët rriten dhe zhvillohen normalisht. Megjithatë, rritja e aktivitetit fizik ka ankesa marramendje, dhimbje koke, lodhje dhe dhimbje në këmbë. Mund të përjetojnë marramendje, nosebleeds dhe krizën e mundshme hypertensive. Diagnoza mund të jetë një sherr dhe kërkon mjeku shumë të aftë. Trajtimi - operative.
• tetralogji e Fallot - një defekt kongjenitale të zemrës rëndë
Ajo kombinon disa anomali (stenozë arteries pulmonare, shkarkimin aortic nga barkushe të majtë dhe të djathtë, defekt ventricular septal dhe të drejtë ventricular hypertrophy). Sëmundja është e qartë nga ditët e para të jetës. Ka cianozë e lëkurës dhe gulçim. Nuk mund të ketë konvulsione dhe humbja e vetëdijes. Fëmijët e vegjël me këtë diagnozë kërkon kirurgji në një moshë të re.


Reumatizmi
Ethet reumatike - një sëmundje infektive-alergjik me lezioneve te sistemit kardiovaskular dhe nyjeve. Sëmundja shkaktohet nga infeksioni streptokoksike kundër sfondit të angina. Sëmundja fillon akute 2-3 javë shërohet nga një dhimbje të fytit. Nuk është lodhje rritur, ethe, dhimbje dhe ënjtje e nyjave. Nga vërejtura trazirave zemra ritmin, dhimbje në zemër, gulçim, të ndodhë edhe me pak tendosje fizike. Sulmet e përsëritura të sëmundjeve reumatike të zemrës mund të formojnë. Trajtimi përfshin pjesën tjetër të zgjatur krevat, trajtim me antibiotikë, lirinë nga aktiviteti fizik. Si dhe eliminimin e plotë të foci së infeksionit në trup (grykët, dhëmbë kalbur, etj).


Miokard
Miokardit - pezmatimi i muskulit të zemrës, shpesh ndodhin 2-3 javë pas infeksionit mëparshëm. Në fëmijët e vegjël, përkeqësimit të shëndetit, ka përgjumje, shqetësim, kollitjes, djersitje dhe ënjtje e duarve dhe këmbëve. Trajtimi është zgjedhur individualisht. Ju duhet pushim shtrat zgjatur, antibacterial dhe drogë anti-inflamator.

Extrasystole
Ky ritëm jonormal të zemrës, e cila është e bazuar në rrahje zemre e parakohshme ose të pjesëve të tij individuale. Ka rreh organike dhe funksionale.

• rreh organike vërejtura në sëmundjet e zemrës, si miokardit, ose cardiosclerosis miokardi.
• rreh funksionale të ndodhin në fëmijët e vegjël, me një zemër të shëndetshme, por lehkovozbudymыh me sistemin labil nervor.