Sëmundje tetanosi në fëmijët e vegjël


Periudha e inkubacionit për tetanozit shkon nga disa ditë deri në 1 muaj, mesatarisht zgjat 1-2 javë. Shkurtër Periudha e inkubacionit, rëndë rrjedh sëmundje. Fenomene paralajmërues në tetanozit janë të rralla. Ata shprehën gishtërinjtë e tyre dhe të mbajë muskujt në vendin e lëndimit, rraskapitje, dhimbje koke, djersitje, nervozizëm. Le të flasim për sëmundjen të tetanusit në fëmijët e vegjël.
Fillimi i sëmundjes zakonisht është i mprehtë. Simptomet kryesore të kësaj periudhe të veçantë është trismus, buzëqeshje hidhur dhe semundjen disfagia. Trismus - Stresi tik nervoz dhe që përtypet muskujt, duke çuar në vështirësi hapur gojën. Buzëqeshje hidhur lind nga konvulsione tonik përtypet muskujt, duke i dhënë të përballet me një lloj të shprehjes sëmurë: ballin e rrudhosur, slits sy ngushtuar, buzët e shtrirë në qoshet e braktisura e gojës. Disfagia - vështirësi gëlltitjes dhimbshme vrull, konvulsive shkaktuar nga fyti. Kombinimi trismus, buzëqeshje hidhur dhe semundjen disfagia ndodh vetëm në tetanusit dhe është një nga manifestimet më të hershme.Në këtë pikë, foshnja qan, refuzon të thith, atëherë ka konvulsione tetanik. Gjatë sulmit fëmija është i ngacmuar, nuk është një dridhje në e tij më të ulët cik, mjekër dhe gjuha duket buzëqeshje hidhur. Muskujt e trungut, gjymtyrët shtrirë, armëve prirje në bërryla dhe presion të trupit, duart clenched në grushta, këmbët e vendosur dhe e kaloi. Gjatë sulmit frymë cekët, të parregullt, shpesh ka asfiksia; puls të dobët dhe të shpejtë. Konfiskimet mund të shoqërohet shkarkimin myyazytsilnym e urinës dhe feces. Kur shkalla e vdekshmërisë neonatale tetanosi është 45% ose më shumë. Tetanosi lokale është e rrallë. Ajo karakterizohet nga dhimbje dhe ngurtësi në muskujt në plagë dhe proksimal të.


Më vonë i bashkohet qafën e dhimbshme e ashpër në fëmijët e vegjël. Nga 3-4 ditë ka tensione dhe hidhërim e muskujt e barkut dhe gjymtyrë. Në procesin e përfshirë muskujt ndër brinjëve dhe diafragmë. Ky kufizim është shoqëruar me ekskursione të frymëmarrjes, pamja e sipërfaqes dhe frymëmarrje të shpejtë. Rritje tensioni gjatë prapa muskujt shkakton pacienti për të pranuar një lloj paraqesin: mbi kurrizin e tij me kokë upturned prapa dhe ngritur lart rajonin e mesit krevat - Opisthotonus.

Mes hypertonus vazhdueshme muskulare, konvulsione të përgjithshme tetanosi zgjat nga disa sekonda deri në 1 minutë apo më shumë. Konfiskimet ndodhin papritmas. Fytyra e blu pacientit, Opisthotonus lordosis dhe të bëhet më e theksuar: trupi prek vetëm kokën krevat, sup brez dhe këmbë, qartë përshkruan silhouetted e muskujt e qafës, trungu, të armëve. Lëkurë (sidomos në fytyrë), është i mbuluar me pika të mëdha të djersë. Pacientët dhimbje vskrykyvayut, psherëtimat. Në mes të një takikardi mprehtë gjyqësor tetanycheskyh. Konfiskimet si rezultat i reduktimit të njëkohshme të muskujve ndër brinjëve, diafragma dhe muskujt fyt mund të shkaktojë asfiksisë.


Në konfiskimeve sëmundje e hershme të zgjasë disa sekonda dhe ndodhin 1-2 herë në ditë. Në të ardhmen, ata janë duke u bërë gjithnjë e më të gjatë, rritjen e tyre frekuencave. Në raste të rënda, konfiskimet lindin nga acarim të vogël mund të zgjasë gjatë. Ndërgjegja gjithë sëmundjes nuk është prishur. Gjatë pacientët gjyqësore ndjejnë dhimbje, ata nuk frikësohen kalon.
Përveç kësaj, pacientët kanë hypersalivation, djersitje, rritje të temperaturës së trupit. Kur ju bashkohet me infeksion dytësor mund të jetë hipertermia. Për shkak të tensioneve tonik e muskujve të frymëmarrjes në pacientët me vështirësi të dukshme pështymë shkarkimit dhe kashlevыe goditjeve të çojë në sulme të reja tetanycheskyh gjykata, që komplikon më tej ventilim pulmonare. Më të rrezikshme për jetën e pacientit është periudha nga fundi i javës së parë në 10-14 ditë të sëmundjes. Në rast të një rezultati të favorshëm të manifestimeve klinike gradualisht dobësohet, por jo plotësisht zhduket edhe për 2-4 javë; shërim të shtyhet deri 15-20 muaj.


Gjatë tetanozit mund të jetë e lehtë, të moderuar dhe të rëndë. Butë në tetanozit është e rrallë. Periudha e inkubacionit në raste të tilla është 20 ditë ose më shumë. Trismus, buzëqeshje hidhur dhe Opisthotonus shprehur moderuar. Hypertonicity grupe të tjera të vogla të muskujve, subfebrile temperaturën e trupit, apo normale. Në dritën e sëmundjes konfiskimet tonik mungojnë ose të butë.

Në kurs të moderuar në periudhën e inkubacionit zgjat vogël 15-20 ditë fëmijët, simptomë kryesor zhvillohet me kalimin e 3-4 ditë. Shenjat e sëmundjes shprehur moderuar. Sulmet e shkurtër Gjykata e Përgjithshme tonik dhe të ndodhë disa herë në ditë. Gëlltitjes nuk është shkelur. Dështim të frymëmarrjes nuk është i shoqëruar nga asfiksia. Në periudhën e inkubacionit të rënda në fëmijët e vegjël vazhdon 7-14 ditë. Kreu i sëmundjes akute. Pacientët të ndodhë në sfondin e hipertermia shpeshta dhe konvulsione intensive, takikardi dhe hypertonicity vazhdueshme të muskujve.


Rrufeja karakterizuar nga një kursi të shkurtër (3-5 ditë) periudhës së inkubacionit. Sëmundja fillon papritmas. Në pacientët me një sfond të hipertermia, takikardi rënda dhe tachypnea duket shumë i fortë privat dhe konfiskimet. Nga 1 në ditë ata bëhen natyra përgjithësuar e shqetësimit të rëndë të frymëmarrjes, paraqitjes cianozë, kërcënuese asfiksisë. Kjo është sëmundje fatale. Rezultati rënda dhe negative është tetanosi ndryshme neonatale. Sapolindur infektuar kur infektuar mbetje kërthizës. Periudha e inkubacionit nuk i kalon 7 ditë.

Shenjat e para të sëmundjes janë ushqyer.