Immunoprophylaxis i sëmundjeve infektive tek fëmijët


Në pothuajse të gjitha vendet, i kryer imunizimin e sëmundjeve infektive tek fëmijët. Imunizimi është vaksinimi i fëmijëve kundër natyrës infektuese të sëmundjeve të caktuara, të tilla si hepatiti, tuberkulozi, difteria, fruthi, poliomelitit, kollës së mirë, tetanozit. Kjo listë është vendosur nga Organizata Botërore e Shëndetësisë. Në disa vende shtuar dhe sëmundjeve të tjera: shytat, rubeola, etj Sipas disa raporteve, besohet se parandalimi i sëmundjeve infektive mund të parandaluar vdekjen e 21% të fëmijëve.
Vaksina është një droge që ju lejon të blini një mbrojtje të mirë imunitar kundër infeksioneve të caktuara. Kjo është bërë e disa pjesëve të baktereve ose të virusit, të vdekur ose mikroorganizmave të dobësuar. Nëse trupi është i fortë se vaksina është e sigurt për fëmijën. Vaksina stimulon prodhimin e antitrupave (struktura afta per t'u lidhur tek nje antigjeni (p.sh., mikroorganizmave) për shkatërrimin e saj). Gjithashtu, qelizat e kujtesës janë formuar, e cila lejon për mbrojtjen gjata.


Vaksinat janë të rekomanduara për të bërë gjithçka, që nga ditët e para të jetës, vetëm fillon për të formuar kur sistemi imunitar. Megjithatë, imunizimi dhe sëmundjet ngjitëse ka contraindications që duhet të i kushtoj vëmendje për të janë: sëmundje të lindura apo të fituara mungesës së imunitetit, sëmundjet ngjitëse dhe jo-ngjitëse në periudhën akute, përkeqësimin e sëmundjeve kronike, kancerit, sëmundjet alergjike, encefalit, meningjit, sëmundje fëmijë shtet konvulsive gjakut në të rënda, patologji të rënda të sistemit kardiovaskular, mëlçinë, veshkat dhe mushkëritë. Ndërsa disa vaksina imunizimit kanë contraindications shtesë.


Por lista e contraindications duhet të përdoret me mençuri, sepse fëmija nuk është i vaksinuar janë shumë të ndjeshme ndaj infeksioneve dhe vdekshmërisë në këtë moshë të caktuar më shpesh. Prandaj, në qoftë se një fëmijë duhet të gjenden të gjitha llojet e mënyrat contraindications për trajtimin e këtyre sëmundjeve, për të sjellë fëmijën në faljen kur vaksina do të jetë i sigurt për fëmijën. Nëse fëmija mbetet pavaksinuar, ajo duhet të mbrohen nga kontakti fëmijët e sëmurë infektive.
Kohët e fundit, një numër në rritje të njerëzve të cilët nuk duan të vaksinuar fëmijët e tyre, dhe arsyeja është të kuptuarit e rreme e të drejtave të njeriut, përhapjen pajustifikuar e informacioneve të rreme në lidhje me rreziqet e vaksinave. Por shpesh njerëzit nuk e dinë se çfarë vaksinat dhe si e rrezikshme këto sëmundje janë kryer nga imunizimit. Kujtojnë kohët e fundit është për ne vitet 40-ta dhe 50-të, kur njerëzit janë duke vdekur në masë nga sëmundje të ndryshme infektive (tetanozit, tifos, tërbimit). Vaksinimi ka pasur një sasi të madhe të punës për të reduktuar numrin e vdekjeve të prodhuara nga këto sëmundje infektive. Arsyet për ndërlikimet aktuale të vaksinimit drejtuar shpesh në neglizhenca e contraindications se fëmija nuk e ka kompetencën e ofruesve, drogës me cilësi të dobët. Nëse ju hiqni të gjithë këta faktorë, shkaqet mbeten fëmijë individual, hypersensitivity e tij të drogës, dhe këto arsye janë pjesë e contraindications. Por vaksinat nevojë fëmijë!


Imunizimi nga tuberkulozi.
Një vaksinë quhet BCG është administruar në 3-4 ditë nga lindja e fëmijëve të shëndetshëm intradermal. Vaksina e dytë është kryer në 6-7 vjet. Rivaksinimi bëhet pas ekzaminimit të kujdesshëm të fëmijës. Mjeku duhet të qartësojë nëse fëmija nuk ishte një infeksion tuberkulozi kryesor është familja sëmurë me TB ose të kishte një fëmijë në kontakt me këta njerëz. Gjithashtu, çdo fëmijë kryer testin Mantoux që ndihmon të zbuluar praninë e mykobakteria në trup. E njëjta Testi është bërë në qoftë se fëmija është në gjendje të bëjë në vaksinë 3-4den, për ndonjë arsye. Nën lëkurë injektuar ilaçe nëse skuqje diametër më pak se 1 cm, fëmija është i lejuar për të ri-vaksinimin, nëse jo, problemi është zgjidhur në mënyrë individuale.

Polio Imunizimi.
Vaksinimi kundër poliomelitit kryhet pas 3 muajsh të jetës, dhe të përsëritet çdo 15 muaj.

Pertusis imunizimit, difterisë dhe tetanusit.
Vaksinimi kryhet DTP kombinuar përgatitje, duke filluar me 3 muaj 3 herë në intervale prej 15 muajsh. Vaksinimi i parë është kryer në lidhje me vaksinën poliomelitit. Nëse vaksinimi fëmija vuante nga pertusis, vaksinimi duhet të kryhet dy herë me ADS - intervalin e drogës prej 15 muajsh. Nëse fëmija me sëmundjen e pertusis marrë 2 ose 3 DPT vaksinimin, vaksinimi kundër këtyre sëmundjeve është konsideruar zakonchynoy. Nëse fëmija është vaksinuar një herë, dhe më pas të sëmurë, atëherë Rivaksinimi kryer drogës FNA 6-12 muaj. Nëse vaksinimi i parë ishte përkeqësimi i Fëmijës (ethe dhe 396 më lart) revaktsynayatsyya kryer FNA-M-toksoid, pas 3 muajsh. Në prani të contraindications për DTP - përgatitjen, Vaksinimi kryhet PDSH - drogës. Fëmijët adoleshentë dhe të rriturit të cilët nuk kanë qenë më parë vaksinuar kundër difterisë, nuk e lënduar dhe u transportuesit korynobakteryy duhet të vaksinohen, kurs të plotë duke përdorur ADP-M-toksoid, tre injeksion.


Fruthi vaksinimit.
Vaksinimi kundër fruthit kryhet një herë në çdo 12 muaj, dhe përforcues duhet të jetë në moshën 6-7 vjeç. Është e rëndësishme për të mbajtur intervalin midis Rivaksinimi kundër difterisë dhe tetanusit dhe fruthit Rivaksinimi.
Shytat Imunizimi.
Vaksinimi kryhet një herë në jetë 2 vjeçare. Kjo zakonisht kryhet me një tjetër vaksinë kundër poliomelitit. Futja e drogës bëhet jo më herët se 6 muaj pas vaksinimit kundër fruthit, dhe jo më herët se 2 muaj pas vaksinat e tjera.