Pengimi zorrëve tek fëmijët


Pengimi zorrëve në një fëmijë - sëmundje mjaft e tmerrshme se pa mjekun e kujdesit të aftë mund të çojë në rezultate të trishtuar. Ne nuk do të ndalem në përcaktimin se është e qartë nga titulli. Konsideroni llojet dhe shkaqet e sëmundjes. Në të sapolindur të shkaktojë pengim zorrëve zakonisht kanë defekte dhe anomalitë e zhvillimit të fetusit të traktit digjestiv. Simptomat shihet menjëherë ose në ditët e para të jetës. Në fëmijët e moshës një vit mund të shkaktojë intussusception zorrëve pengimi. Kur intussusception ndodh largpamës zbatimin e një departament në tjetrin zorrë që redukton në mënyrë dramatike apo tërësisht mbulon lumen të zorrëve dhe pengon promovimin normal të përmbajtjes zorrëve.
Siç mund të dyshohet pengesë e zorrëve në një fëmijë?


· Shenja e parë është një britmë e papritur në sfondin e plotë mirëqenien. Fëmija Licko blushes, stomaku forcon, ajo merr këmbët i shqetësuar ose tërheq ato në bark. Fëmija ndjen dhimbje për shkak të metodave të tij të qetë konvencionale dështojnë. Ajo absolutisht do të refuzojnë ushqim dhe ujë. Më vonë mund të vjella, temperatura kohë të gjatë mbetet normale. Intussusception mund të merren në mënyrë të pavarur, atëherë fëmija si papritmas qetësuar. Por numërimin në të nuk është e nevojshme, për sa kohë ajo do të ndihmojë, do të varet nga suksesi i trajtimit.

Këshilla të rëndësishme për nënat, në qoftë se ju të dyshuar dhimbjen fëmijën e barkut, në asnjë rrethanë nuk janë të vetë-mjekoj, mjeku më i mirë i kotë merak, në vend se të rrezikojnë shëndetin e fëmijës tuaj.
· Një tjetër shkak i pengesave të zorrëve në fëmijët e çdo moshe, është një hernie, e cila mund të uschemytsya sythe zorrë. Kjo kërthizës, inguinale dhe diafragmës Alba hernie LINEA. Simptomat: dhimbje e papritur barku, nëse shkaku i hernia, është e përqendruar rreth tij, me kalimin e kohës, bëhet natyra e përhapur. Belching, të vjella atëherë, së pari ngrënë ushqim në raste të rënda të përziera me gjak dhe feces. Vonesa ose jo stol dhe gazit. Temperatura kohë të gjatë mbetet normale, rritje dëshmi e komplikime ndodhur.

· Të mos harrojmë se fëmijët mund të shkaktojë krimbat zorrëve pengim. Në këtë rast, simptomat e përshkruara do të zhvillohet gradualisht, shenjën e parë në këtë rast do të më karrige ditë. Pastaj në rritje dhimbje barku, të vjella janë simptomë më vonë.
Trajtimi i pengesave zorrëve kryesisht kirurgjikale. Prandaj është shumë e rëndësishme për të parë një mjek, nuk shkelin foto klinike e vetë, për të parandaluar shfaqjen e komplikimeve të rënda të tilla si nekroza (vdes) zonë zorrë. Mos harroni se çdo dhimbje barku nga shkaku paidentifikuar kategorikisht e ndaluar për të marrë qetësues, ju lutem.