Kur fëmijët kanë nevojë për transplantet e veshkave, karakteristikat dhe ndërlikimet e kirurgjisë


Incidenca e patologjisë të veshkave në fëmijët dhe adoleshentët sot në botë është i lidhur me kushte të pafavorshme mjedisore dhe faktorëve ekonomikë. Aktualisht, trajtimi i përshtatshëm faza e fundit e veshkave kronike transplant dështimi i veshkave konsiderohen fëmijët.
E parë kryer me sukses një transplantim të veshkave për të u mbajt një fëmijë në vitin 1953. Sot në botë ka shumë institucione mjekësore, e cila bëhet një transplantim të veshkave i madh për fëmijët. Sipas burimeve zyrtare shkalla e mbijetesës pas një operacioni është 90%, dhe mbijetesa marrje ryshfeti prej rreth 85%.


Faktorët që përmirëson rezultatin e transplantimit përfshijnë: përgatitje të kujdesshme e pacientit para operacionit, përdorimin e anestezisë moderne, teknikave të avancuara të kirurgjisë dhe përdorimin e barnave të reja imunosupresive.


Kundërindikimet dhe ndërlikimet e kirurgjisë


Disa ende ekziston një contraindication për transplantim si fëmijë të moshës - e ndaluar për të kryer operacione për fëmijët nën 10 vjeç dhe peshon më pak se 20 kg. Gjithashtu, mungesa e donacionit në mesin e fëmijëve në mënyrë të konsiderueshme komplikon dhe ndonjëherë e bën të pamundur për të akomoduar një veshkë të rritur në zonën çapokor fëmijës për shkak të mungesës së hapësirës dhe diametër pamjaftueshëm rajon çapokor vaskulare që mund të sigurojë qarkullim të mirë të gjakut në dhuruesit e veshkave.

Metodat e transplantin e veshkave retroperitoneale dhe vnutrybryushynnoy të shkaktojnë disa vështirësi teknike dhe shqetësimin e fëmijës hemodinamikën pas fillimit të qarkullimit. Në këtë drejtim, këto metoda kërkojnë përmirësime të mëtejshme.
Gjithashtu, kompleksiteti i zbatimit të operacioneve për fëmijët e vegjël për shkak të anestezisë, ngarje periudhën e hershme postoperativ, aq të nevojshme për teknikat e kërkimit optimale.
Ajo rezulton se problemi i sigurimit të kujdesit të cilësisë së lartë për fëmijët e prekur nga fund-fazë dështimi i veshkave kërkon leje, për shkak se ky transaksion është i rëndësishëm dhe në këtë moment ndonjë trajtimet alternative janë zhvilluar.Indikacionet dhe operacionet Kundërindikimet


Indikacionet për transplantim të veshkave është konsideruar në diagnozën e fëmijës së fund-fazë dështimi i veshkave. Ajo duhet të marrë parasysh dy indikacione absolute dhe relative për organizimin kirurgji.
Kundërindikimet absolute për kirurgji përfshijnë:Defekte të zemrës përfshijnë shkelje të rënda të rrjedhjes së gjakut.
Sëmundje sistemike.
Çrregullimet mendore - paralizë cerebrale, etjAjo rezulton se contraindications absolute janë ato lezione që nuk mund të ndryshohet, për ndarjen e një transplantim të veshkave të papërshtatshme për karakteristikat e tyre sociale dhe biologjike.Veçantitë e operacionit


Mënyra kirurgjikale për të përgatitur pacientit transplantim bashkëpunimi i referohet nephrectomy dypalëshe, e cila është kryer në prani të një personi pyonephrosis, nephrolithiasis infektuar apo veshkat polycystic.
Nëse pacienti vuan nga sëmundje peptike, para-organizohet për të pyloroplasty. Herë pas here ju mund të merrni nevojën e heqjes gjëndra paroschytovydnыh.
Parimet e përgjithshme të operacionit janë të njëjta si në zbatimin e llojeve të tjera të operacioneve urologjike.

Well-zhvilluar operacion transplantim të veshkave për fëmijët dhe adoleshentët fillon për të nxitur rezervat e trupit në dispozicion për rritjen, emocionale, fizike dhe të zhvillimit shoqëror. Një operacion i suksesshëm në përshpejtimin e rritjes, normalizimin e peshës, dhe me vonesë kohore në zhvillimin e këtyre fëmijëve bëhet i padukshëm.
Cilësia e jetës së fëmijëve pas transplantimeve të suksesshme është shumë më mirë në krahasim me fëmijët që janë në hemodializë. Përparimet e transplantit të organeve në një fëmijë të lidhur me ecurinë e farmakologji, mjekët dhe procesin e përmirësimit të aftësive të zgjedhjes së organeve të donatorëve.
Shumica e fëmijëve aktive përdoret grafts nga të afërmit që jetojnë, por për të zgjidhur plotësisht problemin dhe dështon. Zbatimi i transplantet nga të afërmit që jetojnë mund të shpjegojë mundësinë e marrjes efektin e dëshiruar për shkak të ngjashmërive gjenetike dhe gjendje të mirë të trupit.
Në mënyrë tipike, një familje është konsideruar si operacioni i planifikuar transplantin e veshkave, dhe stresi, i cili po përjeton me dhuruesit dhe pranuesit dhe reduktuar dukshëm.
Nëse ka një donator potencial për një fëmijë është i mundur operacioni para fillimit të dializë. Fëmijët, ndryshe nga të rriturit më keq tolerojë trajtimin e hemodializës për shkak të problemeve që lidhen me aksesin në anije. Gjithashtu zvogëlon mundësinë e infeksionit në trup për shkak të mungesës së transfuzioneve të nevojshme të gjakut.

Kur kryen një transplant veshke nga një mjek i donatorëve të jetesës mund të vini miri organizimin e operacionit dhe tërësisht të inspektojë dhe të përgatisë dy donatorit dhe pranuesit.
Disa aftësitë fiziologjike e funksionimit të fëmijëve imunitetit sugjerojnë kujdesshëm i trajtimit immunosuppressive në periudhën pas operacionit. Rrethanat e tilla, përmban disa patologji të zhvillohet vetëm në fëmijëri dhe të përsëritura, duke detyruar mjekët t'i qasen çështjes së pacientëve të kontrollit në orët e para pas operacionit si mono kujdes. E njëjta gjë vlen edhe për Koha totale që shpenzonin në rehabilitimin pas operacionit.