Miopi në fëmijët
Miopi - një sëmundje që shumë njerëz të sëmurë, dhe kjo duket nga fëmijëria. Në shkollë nuk është shpesh kjo Sëmundjet fshehtë. Miopi është i ndarë në tre lloje: të dobëta (3 dioptri), të mesme (3-6 dioptri) dhe të lartë (6 dioptri). Shkalla e lartë e miopi është rarest. Miopi quhet, sepse e mirë për të dukshme dhe tani - nuk ka. Miopi Shkolla shfaqet në moshën 10 dhe përparon për 18 vjet. Nëse gjatë vitit sëmundja përparon, personi humbet deri në 2 dioptri në mëngjes. Kjo gjendje çon në komplikime dhe pacienti është shikimi i paaftë. Nëse nearsightedness është një karakter i keq, vizioni humbur deri në fund të jetës për të gjithë në shkallë të ndryshme.


Si për të mbrojtur fëmijën nga miopi?
Problemet me vizion në dy prindërit e vetëm lëvizin fëmijën tuaj vetëm formë dëshirë do të varet nga shumë faktorë. A nuk sforcohem sytë tuaj në dritën e gabuar, nuk merrni kryer larg me një TV dhe kompjuter, dhe më e rëndësishmja, zgjidhni syzet me vetëm recetë. Shkaqet miopi dhe mungesa e disa elementeve gjurmë. Me një shkallë të dobët të miopi mund të ushtrojë, me përjashtim të llojeve ekstreme. Pacientët me një shkallë mesatare prej miopi kundërindikuar gunga, hedhje, dridhet. Me një shkallë të lartë të sëmundjeve me sport të përpiqen të jenë të kujdesshëm, por përjashton atë krejtësisht fakultative.

Për të parandaluar miopi kryesisht ndjekin ndriçim saktë. Që nga fëmijëria mësohet një fëmijë për të bërë detyrat e shtëpisë në një dhomë të ndritshme lënë për të vënë një llambë tavolinë. Edhe në mes të jenë llambë shtesë në 100 watts, kështu që sytë do të jenë të tensionuara. Jetë i sigurt për të lexuar librat e vënë në qëndrim. Për PC dhe mësimet e pa fëmijën ndërprerje duhet të ulen jo më shumë se 30 minuta. Miopi është trajtuar vetëm me anë të operacionit, nuk do të ndihmojë për rivendosjen e të parit të ndonjë ilaç. Në pikat do të ishte mirë t'i nënshtrohet ushtrimet sy lazer dhe magnet.

Të gjitha procedurat e ofruara nga okulist, bëhet vetëm për të parandaluar humbjen e vizion. Ushqyerit duhet të përfshijë vitamine B dhe A. detyrimisht i produkteve të madh për blueberries është në ndonjë nga formën e saj. Flokëkuq përmbajnë beta-carotene, e cila sapo nevojë sytë. Vitamina A gjendet në mëlçi dhe patate të skuqura jeshile, vaj peshku dhe hips.