Llojet e komi në fëmijët dhe simptoma


Ndihma e parë, ringjalljen, ventilim mekanik. Kush prej nesh nuk e di se këto fjalë? Kjo ata nuk frymëzojnë frikë, dëshpërim, një ndjenjë e shpresës? Ndoshta të gjithë, madje edhe ata të cilët me punën e tyre çdo ditë lufton për jetën e njeriut: mjekë, infermierë, infermieret. Kjo është veçanërisht e vështirë kur "ekstrakt nga drita" të ketë një njeri pak.
Coma - Gjendja e vështirë e trupit të saj është shumë e vështirë për të sjellë përqindje shumë të lartë të vdekshmërisë. Pacientët janë të gjata pa ndjenja në njësinë e kujdesit intensiv, ku edhe rrallë le miqtë dhe të afërmit. Çfarë ndodh pas dyerve të mbyllura? Si trupi sillet, në varësi të fazën e komë? Unë do të përpiqet për gjuhë të kuptueshme për të folur në lidhje me llojet e vendeve në fëmijët dhe simptoma.Llojet com fëmijët
Coma - pavetëdije, në të cilën funksioni i shqetësuar e reagimit të sistemit nervor ndaj stimujve të jashtëm mungojnë. Ai jep të gjitha funksionet më të rëndësishme të trupit: mushkëritë, zemra, veshkat.

Koma është shpesh një komplikacion i sëmundjes themelor, por ndonjëherë zhvillohet në disa raste ashpër, disa prej të cilave unë do të listës:
- Komplikimet e diabetit, mbi- ose gjendje kome hypoglycemic.
- Infeksionet për shkak të dehjes: meningjit, Meningoencefaliti.

- Epilepsi.
- Dështim akut renal.
- Akute dështim funksionit të mëlçisë (virale, hepatit toksik).
- Shkelja e bilancit fluide dhe electrolyte.
- Helmim nga kripërat e metaleve të rënda, bimëve, kërpudhave.
- Gjakderdhje në tru.
- Brain lëndimit.
- Tumor të trurit, vende më pak të tjera.

Simptomet e vendeve në fëmijët në varësi të fazën e
Ajo mund të razvytya papritmas, por ndonjëherë në frontin e periudhës së saj të kohës, e cila quhet prekomy.
Prekomy - një shtet i komë paraprin vetë. Ndërgjegje hutuar. Fëmijët në këtë fazë të ngadaltë, i habitur, indiferent për gjithçka rreth me ta e vështirë për të marrë në kontakt me pyetje vonesë përgjigjur, ajo paqartë. Ose mund të jetë shumë i ngazëllyer, në varësi të llojit të pikës. Lëvizja nuk është e qartë se nuk ka koordinim. Funksionet e frymëmarrjes dhe të zemrës në këtë fazë nuk janë prekur. Të gjitha reflekset fiziologjike. Numri i urinës në ditë rrit. Reagimi ndaj dhimbjes dhe stimujve të tjerë shpëtoi.


Nëse fëmija ka një sëmundje kronike, prindërit e fëmijës ose të kujdesen për atë të afërt me paraqitjen e këtyre shenjave paralajmëruese duhet të jenë vigjilent dhe gjithmonë të kërkojnë kujdes mjekësor ose telefononi një ambulancë. Prekomy mund të zgjasë nga disa minuta në disa orë, varësisht nga shkaqet që çuan në të.


Unë fazë pikë. Fëmijët janë në një gjendje të gjumit të thellë, por ata ende mund të rrjedhin nga ky shtet, por me vështirësi. Pyetjet përgjigj në monosyllables, shumë vonë. Ata mund të lënë shtetin fjetur, dhe brenda disa minutave të bjerë përsëri. Frymarrja e shpeshta, tensioni i gjakut normale apo zvogëluar pak, përshpejtuar normën e zemrës. Përgjigje të stimujve të jashtëm dhe dhimbje pengohet. Fëmijët mund të rrokulliset në shtrat në mënyrë të pavarur kryejnë lëvizje të ndërlikuara në stafin mjekësor, pikë ujë apo përtypë ushqim të lëngët. Rritja e tonin e muskujve, por ndonjëherë, në varësi të llojit të pikës mund të ulen, të tilla si gjakderdhje apo plagosje. Reflekset gilcë në duart dhe këmbët janë ulur. Ajo karakterizohet nga simptoma Syri lëvizjet lavjerrës formë e shikimet, strabismus (sy edhe pse në anë të ndryshme nuk pajtohen), reagimi i nxënësve në dritë normale.Faza II koma. Simptomat e shqetësimit të thellë të ndërgjegjes. Fëmijët gjumë të thellë, ky shtet quhet gjumë i rëndë. Asnjë kontakt me fëmijën, nuk ka asnjë reagim ndaj dhimbjes (injeksione) ose disa stimuj të tjerë. Nga vetë ajo nuk ha dhe nuk pi. Lëvizja kaotike. Ndryshimi i llojit të Kussmaul frymëmarrje (uniform lëvizje të frymëmarrjes izoluar nga frymëmarrje të zhurmshme) ose Cheyne-Stokes (frymëmarrje të cekët, të lëngshme nuk është uniforme, ajo gradualisht bëhet gjithnjë e më thellë, duke arritur në një maksimum 5-7 frymë, atëherë uryazhaetsya). Ndonjëherë urina ose feçe padashur largohet. Diuresis reduktuar. Nxënësit janë ngushtuar, drita nuk reagojnë dobët. Reflekset e faringut (nëse fyt bezdisshëm, atëherë të jetë i qetë një kollë ose mbyten). Reflekset Kornealny janë të pranishëm, si dhe (në qoftë se keni hapur qepallat e syve të irritojë fashë mucous hollë ose fije pambuku, ata do të jenë të mbyllura reflexively). Lëkurës humbur. Muskujve ton nuk është uniforme (distonia). Muskujt nuk mund të ndihmojë tkurret apo të pushojnë (hormetonyya).


Faza III vende. Në fëmijët, nuk ka ndërgjegje, asnjë reagim për dhimbje dhe reflekset. Nxënësit janë ngushtuar (miosis) nuk reagojnë në dritë. Muskujve ton është reduktuar në mënyrë drastike me spazma periodike ose të përbashkët, presionin lokal ulet e gjakut, urinës dhe feces larg jo arbitrare, frymëmarrje ritmike, depresion, temperatura sipërfaqësore trupi është ulur.

Pika Faza VI. Krejtësisht të humbur të gjitha reflekset dhe tonin e muskujve. Nxënësit u Dilated në të dy anët (mydriasis), asnjë reagim në dritë. Vetë fryma mungon. Nivelet e BP janë shumë të ulëta, për shkak të çrregullimeve blu kardiake. Urinës atje. Në fytyrën e të gjitha simptomat e vdekjes së trurit.


Nga koma ndodh gradualisht në mënyrë të kundërt. Restauruar në fillim funksionet që janë humbur në të kaluarën. Prekomy, I-A dhe II-faza aktuale dhe fëmijët e sëmurë mund të sjellin me vete. III dhe IV fazë terminale me ta është mosfunksionim i të gjitha organeve dhe sistemeve që të rivendosur nuk është e mundur.

Trajtimi com në fëmijët e kryera vetëm në departamentin ringjalljen duke pasur parasysh llojin e vende, në fazën e sëmundjes themelore. Pajisjet e lidhura që mbështet të gjitha funksionet e gjalla (të rëndësishme) të trupit: të zemrës, frymëmarrjes, veshkave. Suksesi varet tërësisht në diagnozën e duhur dhe gjatë terapisë filluar.