Format e dozimit të acetaminophen për fëmijë


Nuk është sekret që shumë prindër që ofrojnë ilaçe fëmijëve në formë të pilulës - Shpesh opsion i keq. Pak kush dakord përtyp pilulë pakëndshme shije të përtypë kapsula, etj Prandaj farmakologji ofron sidomos për fëmijët e vegjël forma të ndryshme të drogës dhe karakteristikat e tyre janë marrë parasysh në emërimin për trajtimin e sëmundjeve të caktuara.
Paracetamol - një nga analgesics më të njohura dhe droga antipyretics në kabinetin e mjekësisë në shtëpi. Efikasitetin e saj të lartë, çmim të volitshme dhe nuk ka nevojë për të blerë mbi counter - e gjithë kjo e bën popullaritet të lartë të drogës. Çdo format e dozimit të acetaminophen për fëmijët është marrë gjithmonë pa recetë të mjekut - për shumë vite, prindërit vetë të përcaktojë momentin kur për të marrë mjekësi.


Një çështje shumë aktuale - të jetë në gjendje për të dhënë ilaçe fëmijën tuaj kur temperatura tejkalon parametrat normale. Qëllimet e prindërve të ulur temperaturën e përballur me një protestë fëmijët: "Unë nuk do!" Ajo rezulton se dëshira për të siguruar kujdes mjekësor për fëmijët si dhunë ndaj tyre nga ana e prindërve të tyre.

Tipari kryesor i ilaçeve brenda është shije që nuk i pëlqen fëmijët. Me karakteristikat e tij më të këndshme shije, shurupe fituar popullaritet të madh. Por kjo gjithashtu ka avantazhet e veta, por edhe disavantazhet. Konsideroni në më shumë detaje formulimet kryesore të paracetamolit - medikamente që nuk bëjnë një familje të vetme.

Pllakat - përgatitjen, fëmijët janë "të vështirë për gëlltitje". Për shkak të problemeve të tyre të pritjes. Për më tepër, kur doza është caktuar, për shembull, një e treta ose një e pesta e tableta, siç ndajë kjo nuk funksionon gjithmonë. Fëmijët më të mëdhenj të rinj tabletë rrezik janë yyazytsirnist mbyten copa të vogla që, në përgjithësi, nuk kërkon komente.

Një formë tjetër e përgatitjeve medicinale - supozitorësh, apo qirinj, të cilat janë të destinuara për rektal. Suppositories përgjithësi meritojnë shumë komente pozitive, për shkak të metodës më të sigurta të futur drogë në fëmijët e vegjël të trupit. Qirinj të japë një efekt shumë të shpejtë, pasi përbërësit e tyre janë të zhytur shpejt në rreshtim të zorrëve. Fëmijët janë të sigurt faktin se ata nuk kanë nevojë për gëlltitje. Qirinj zorrës së trashë - trajtim zgjedhje pothuajse ideale për të porsalindurit dhe fëmijët deri në tre vjet, për fëmijët me alergji dhe mbindjeshmëri ndaj drogës. Qirinj janë të mëdha për të hyrë në mbrëmje para gjumit fëmijës. Përveç kësaj, efekti i supozitorëve mund të dobësuar nga të vjella, e cila mohon marrjen e tabletave.


Suppositories bazuar në acetaminophen më të sigurtë për fëmijët se sa qirinj në bazë të aspirina. Qiri ul temperaturën e trupit pas 20-30 minuta pas administrimit.
Për ata që me të vërtetë janë problemet dhe vështirësitë me tableta gëlltitjes, Ofruara format e dozimit të lëngshme të paracetamol. Ata sigurisht që renditet i pari në karakteristikat e shije. Por kjo, së bashku me aromën dhe shijen e një fëmijë është në gjendje për të marrë një numër të madh të shije, ngjyra, të cilat mund të provokojnë reaksione alergjike. Duke pasur parasysh këto karakteristika, më mirë të zgjidhni produktet e prodhimit vendas - të gjithë të njëjtën gjë në vendin tonë më shumë kontroll mbi cilësinë e barnave të prodhuara sesa jashtë vendit.


Shurupe dhe pezullime të ngjashme me veprimet e veta me një formë tjetër doza - pika. Pika janë zakonisht inkorporon nuk përmbajnë sheqer, por efekti i tij të dobishme kanë dyzet minuta, në krahasim me supozitorëve - gjatë. Pika mund të dosed duke përdorur një tubth apo bombol me vrimë nxjerrëse që vjen në paketën e drogës. Në pikat më të vogla përmban ngjyra, trashës, të cilat janë në shurup, kështu që ata janë hypoallergenic.
Nëse zryhuye fëmija pas pilulës, shumë prindër pyetje, ose të përsëritur dozimin. Në raste të tilla është më mirë të marrin në konsideratë çdo situatë në mënyrë individuale, në konsultim me pediatrin tuaj.