Moms duhet të dini për shëndetin e fëmijëve


Shtëpia ishte një fëmijë, ai është aq i vogël dhe i pambrojtur. Nëna ime solli një djalë të porsalindur nga spitali nisur një batanije, çfarë të bëj me ty, fëmijë? Është e rëndësishme të dini se si të kujdeset për fëmijën e saj. Cilat janë problemet në jetë dhe si të tejkalohen ato.
Tani ne do të diskutojmë se nënat duhet të dini në lidhje me shëndetin e fëmijëve.
Ne fillojmë me higjienën. Fëmija duhet të lahet në dush çdo ditë. Ky është një proces i rëndësishëm, sepse fëmijët janë delikate, lëkurë të ndjeshme, ajo është e prirur ndaj stimujve të ndryshme, etj potnychke Clean - garanci e shëndetit!


Tani shesin banja të veçanta, e ujit duhet të jetë 37 gradë. Pas larjes, do të përpiqen për të fshirë me kujdes të gjitha rrudhat dhe trajtojnë pluhur fëmijën. Pas këtyre procedurave, fëmijë do të ndjehen të gëzuar dhe të rehatshme.
Të gjitha nënat duan që fëmijët e tyre të jenë të shëndetshme. Por ndonjëherë nëna ime padashur fajtorë për sëmundjen e fëmijës së tyre, si disa sëmundjeve gjenetike në djemtë e tyre ajo kalon atë. Ju duhet të kuptoni se çfarë për të kërkuar.
Një nga sëmundjet e njohura të kësaj natyre - hemofilia. Kjo sëmundje është e koduar si gjymtimi gjenital femëror. Nuk ka model, por ndonjëherë nënë mund të transmetojë atë të fëmijës tuaj. Hemofilia është një sëmundje mjaft serioze duhet të shqyrtojë me kujdes djalin e tij. Nëse ka abrasions ose bruises, ajo është e mirë për të treguar hematologist fëmijës së shpejti për të kaluar të gjitha testet dhe koha për të ndërmarrë veprime të nevojshme.


Çfarë tjetër duhet të dini në lidhje me shëndetin e nënave të fëmijëve? Ka disa specifikat për kujdesin dhe edukimin e djemve.
Por jo vetëm trashëguar dhe sëmundjet gjenetike duhet të i kushtoj vëmendje serioze. Ajo duhet të ndjekë zhvillimin e duhur të organizmit. Nganjëherë asgjë nuk mund të luajnë një rol dhe të çojë në pasoja të rënda, madje edhe kancer
Për shembull, është e rëndësishme për të kontrolluar djalin e porsalindur ka dy testiseve në scrotum. Testiseve para janë në bark, por në fund ata bien. Në kundërshtim të këtij procesi, ne ju sugjerojmë të kontaktoni një mjek, kështu që nëna ime ndonjëherë në gjendje për të rregulluar problemin veten. Një problem që mund të çojë në pasoja të këqija


Po, fëmijët ka shumë vështirësi, por ne tren këta njerëz. Dhe vështirësitë nuk janë vetëm foshnje por edhe në adoleshencë.
Mami një pacient përjetuar një djalë. Ajo erdhi me këto fjalë: "Unë vetë ngritur tre djem, probleme me ta nuk isha. Djemtë janë zhvilluar mirë, u rrit shëndetin krepыshamy nuk ka rëndësi. Tani ka arsye për t'u shqetësuar, kujdesen djalin më të re. Ajo nuk rriten qimet e fytyrës, kur fëmijët e moshës lartë 15-16 kanë rruar mustaqe tij, të mjekrës, ndërsa biri më i ri, lëkurë si një vajzë. Çfarë është problemi? ".


Shpjegimi është i thjeshtë.
Nënat doni djali i tyre u rrit njeri i vërtetë, të fortë, të guximshëm, të aftë të qëndroj për veten e tyre.
Të gjithë djemtë luftuar, bien, të drejtuar, ngasin një biçikletë. Shpesh djemtë marrin natyrën e ndryshme të lëndimit, prindërit nuk i kushtoj vëmendje të mjaftueshme për fëmijët, duke pasur parasysh se përplasem shtesë ose blanë mund të ndikojë në zhvillimin e. Duke pasur një lëndim në kokë, fëmija humbi vetëdijen, ai vazhdon të luajë, nuk ankohen për shëndetin dhe prindërit absolutisht të qetë. Megjithatë, është e mundur të ndodhë kjo gjakderdhje, ajo mund të jetë mikroskopike, por pasojat do të jenë të tmerrshme.

Nën shell vështirë të lëvore cerebrale, është hekuri, i cili është përgjegjës për rregullimin e funksionit të gjëndrave seksuale. Kjo gjëndër, e quajtur - "hipofizës", ajo kontrollon prodhimin e testosterone, në qoftë se ka pasur një hemorragji dhe hekuri është dëmtuar, ajo është zhvillimi i thyer yyazytsirno dhe, rrjedhimisht, nuk mund të rriten flokët. Nëse dëmin gjëndrra e hipofizës mund të përjetojnë çrregullime të tjera, të tilla si obeziteti. Vërejtur se diçka e ngjashme me fëmijët e tyre duhet të testohen për testosterone.

Mami, ju nuk duhet të jetë i pakujdesshëm për çdo dëmtim në kokë fëmija i tyre, ata mund të bartin pasoja serioze dhe të ndikojë në zhvillimin e djalit.

Jo vetëm probleme fizike dhe problemet e pjekurisë mund të ndodhë në meshkuj më të rinj. Pjesa më e madhe është gjendja psikologjike.
Rreth ndryshuar psikologjinë e fëmijës, ju mund të shkruani libra, por më e rëndësishmja, kjo nuk do të heqë dorë, birin e tij, kur ai ishte në një humor të keq. Është e nevojshme për të krijuar një marrëdhënie besimi me të, atëherë fëmija është i përshtatshëm për prindërit me pikëllimit të tij, ti dhe të shpejt të gjeni. Nëse fëmija është i mbyllur, vidlyudkuvatyy heshtur nuk përgjigjet pyetjes se ju jeni i bezdisshëm, dhe ju ndëshkuar atë. Sinqerisht, një veprim i tillë do të çojë në katastrofë.

Por ndonjëherë e teproni nëna e tij është shumë i kujdesur për djalin e tij, duke harruar që burri të rrepta është normë. Djali duhet të zhvillojnë karakterin, kështu që ai mund të ndjehen normalisht në shoqëri, ngriteni për veten dhe të dashurit, të krijojë një familje normale dhe gjithashtu për të edukuar, fëmijët e tyre tashmë. Tren natyrën e butë e djalit të tij, është krejtësisht e gabuar. Anomalitë psikologjike vënë re tek meshkujt e rritur, por problemi vjen nga një arsim fëmijërisë largët dhe e gabuar.

Ndonjëherë nënat thuhet se djali ka për të ndihmuar e saj, vetëm e saj, atëherë hodhi perceptimin e fëmijëve që ajo mund të bëjë gjithçka vetëm për mom dhe jo për një më shumë. Dhe kjo është abuzimi psikologjik.

Djali nuk duhet të sjellë me karakter të butë, por nuk duhet të pengojë. Fëmija duhet të ndajnë këtë problem, dhe kush më mirë për të ndarë se sa me nënën time, personi më i lindjes?
Me të gjitha problemet mund të tejkalohen, vënë disa përpjekje. Ju duhet të kujdesen për shëndetin e fëmijëve të tyre, dhe u rrit, ata do të kthehen shqetësimin tuaj me një hakmarrje.