Mermer lëkurës në fëmijët e vegjël


Ky fenomen është shumë e zakonshme në foshnjat. Lëkura bëhet hije njollosur apo mermeri të numrit të madh të anijeve nuk formuar ende të gjakut që ndodhen shumë afër sipërfaqes. Disa janë të ngushta, duke i dhënë lëkurës një porsalindur kaltërosh ngjyrë, dhe të tjerët - janë duke u zgjeruar këtu - ngjyrë të kuqërremtë. Këtu dhe atje si një model rrjetë. Kjo mund të bëhet më i dukshëm kur fëmija ftohtë dhe i zbehtë, kur fëmija është i ngrohur. Ka disa shkaqe më të zakonshme të lëkurës mermeri. Çfarë është një lëkurë mermer në fëmijët e vegjël?


• ushqyerit zgjat një kohë të gjatë
Ky fenomen ndodh në fëmijët e vegjël, nëse nëna shumë qumësht ose në qoftë se për ndonjë arsye duhet për të ushqyer fëmijën shpesh një periudhë të gjatë kohore. Lëkurës marbling në foshnje është shkaktuar nga një mbingarkesë e enëve të gjakut. Fëmija pi një sasi të madhe të qumështit, për shkak të kësaj ajo është shtrirë vazhdimisht enët e gjakut dhe për këtë arsye të humbasin elasticitetin e tyre. Ata bëhen të dukshme përmes lëkurës hollë të fëmijës.

• mosfunksionim autonom në të cilën ton vaskulare është e shqetësuar. Kjo situatë ndodh shpesh në fëmijët e vegjël që kanë lindur gjatë. Kokë dhe qafës së mitrës nënshtrohen ngarkesë shtesë.

• Hetimi i hipoksi fetusit apo anemi - sëmundje gjatë shtatzënisë kanë një ndikim negativ në qarkullimin e foshnjës para lindjes.

Foshnjat me pediatër lëkurës mermer drejtuar jo vetëm për një neurolog, por për përjashtim nga një kardiolog për sëmundje të zemrës.
• Shumica e lëkurës mermeri nuk është i mbushur me çdo rrezik dhe zhduket vetvetiu kur fëmija merr një pak më të vjetër. Fëmijë rritet, bëhet më ngurtësua dhe sistemi i tij autonom nervor është i pjekur dhe kontrollin më të mirë tonin e enëve të gjakut nënlëkurës. Por në çdo rast tregojnë neurolog fëmijës.

• Për të korrigjuar "tsyatochok" fëmija duhet të sigurojë një mënyrë e jetës që e formon për ton të mirë enëve të gjakut. Para së gjithash, masazh të rregullt dhe gjimnastikë - ata mund të kryejnë si një ekspert dhe nëna veten, duke pasur teknika të studiuar. Not mirë në fillim. Në shëtitje të gjata, qëndrim të arsyeshëm për ushqim dhe veshmbathje. Mos shpejt as fëmijë perehodovuyte!

Nuk është një tjetër formë shumë e rrallë e lëkurës mermeri - lindur mermer teleanhyэktatycheskaya lëkurës (VTMK), në të cilin rrjeti ngjyra e lëkurës më të dukshme dhe nuk zhduket kur fëmija është i ngrohur. Kjo gjendje është më e zakonshme në fëmijë të vegjël që jetojnë në klimat e ftohtë, dhe grupi ynë pothuajse asnjëherë. Mermer lëkurës ndodh në çrregullimet e qarkullimit të gjakut në kapilarët - enëve të vogla të gjakut të lëkurës. Në fakt, ky fenomen është i sigurt, por të konsultohet me një neurolog duhet ende të jetë. Vërtetë, në disa raste, një model mermer në lëkurë mund të jetë një simptomë e anomalitë e sistemit nervor qendror, rritur presion intracranial (ICP), hydrocephalus ose cysts. Në të gjitha këto raste simptoma të tjera qartë. Foshnja jashtëzakonisht i shqetësuar, shpesh qan, fle pak dhe keq ha.