Kangur Metoda për foshnjat parakohe pleqsh


Sot metoda e "kangur" është një pjesë e rëndësishme e periudhës së hershme të rehabilitimit të sapolindur dhe foshnjave të parakohshme. Kjo teknikë përfshin kontakt fizik të lëkurës ndërmjet prindërve dhe fëmijës nga ditët e para të jetës së tij. Për këtë ditë fëmija është mësuar për të hapur gjoks e një prindi dhe majën e mbuluar me një batanije të ngrohtë apo pelenë. Kjo procedurë është kryer për orë të tëra.
Kangur Metoda për pleqsh foshnjat e parakohshme, kjo është e vetmja mënyrë për të ruajtur nxehtësinë e natyrshme që ju lejon të shpëtuar jetën e fëmijëve tanë. Në spitalet moderne një teknikë të ngjashme praktikohet gjerësisht, pasi ajo nuk mund të zëvendësojë inkubator, por më e dobishme se një shumë e barnave dhe pajisjeve mjekësore.Ndikimi mbi fëmijën
Metoda e "parregullt" kombinon një shumëllojshmëri të veprimeve që kanë një vend natyror në natyrë dhe regjim të vazhdueshëm. Kjo metodë stimulon të gjitha shqisat e fëmijës kur fëmija ndihet stroking dritë, dëgjoni rreh dhe zërin përzemërta e babait të tij, kap qumësht odors gjirit dhe trupin. Nuk është e qartë një fëmijë bilanc ndjehet, ndjehet pozicionin e tij në hapësirë ​​dhe të mësojnë për të koordinuar lëvizjet.
Perceptimi i dhimbjeve në foshnjat parakohe është reduktuar në mënyrë të konsiderueshme, ajo nuk mund edhe të përgjigjet për të birë një test të gjakut në gardh. Ndër të tjera, metoda e "parregullt" ndihmon në krijimin e marrëdhënieve të ngrohta mes familjes dhe fëmijës, dhe edukimin e prindërve një ndjenjë e lidhjes me fëmijën e tyre. Duhet të theksohet se ngjarje të tilla kontribuojnë në ruajtjen afatgjatë të aftësisë gji, e cila është thelbësore për pleqsh efektive foshnjat e parakohshme dhe i jep një paqe dhe të qetë, rikthen ekuilibrin psikologjik dhe jep efektin e relaksimit të plotë.

Metoda e "kangur" është një pjesë integrale e adaptimit fëmijëve të parakohshme psikologjike dhe fizike për jetën në familje dhe shoqëri. Kjo mund të arrihet duke përdorur një edukim special prind, trajnimin e personelit mjekësor, si dhe mbështetje emocionale dhe sociale.

Metoda Kundërindikimet e "kangur"
Pavarësisht popullaritetit të madh, kjo metodë e pleqsh foshnjat parakohe duhet të përdoret vetëm në bazë të statusit individuale shëndetësore të fëmijës, karakteristikat e tij të reagimit dhe marrëdhëniet me prindërit. Duke contraindications përfshijnë hemorragji të trurit III dhe IV gradë, sepsë rënda, mungesa e oksigjenit, gjak kompleks Fiksimi ose catheters deje. Edhe pse hulumtimi nuk ka zbuluar ndonjë fakt që thonë se metoda e "kangur" mund të shkaktojë dëm serioz për fëmijën, por përdorimi i saj lejohet vetëm pas stabilizimit të plotë të shëndetit të fëmijës dhe punën e tij individuale. Për më tepër, një teknikë e tillë aplikohet për foshnjat parakohe, në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon numrin e episodeve të apnea, promovon fituar peshë të shpejtë dhe ul rrezikun e sëmundjeve të frymëmarrjes në muajt e parë të jetës.


Zbatimi i metodës në praktikë
Zbatimi i një procedure të tillë kërkon plotësimin e disa kushteve të veçanta. Para së gjithash është e nevojshme për të pajisur me të gjithë repartin hapësirën e nevojshme për nënën dhe fëmijën të ndjehen rehat dhe të rehatshëm gjatë gjithë seancës. Kjo është qartë një plan që ka procedura të tjera nuk janë shkelur paqen, komunikimi është bërë e mirë në mbrëmje.

Para kësaj procedure prindërit duhet pleqsh në dispozicion në formë të plotë për të siguruar të gjithë informacionin e nevojshëm në lidhje me një trajtim të tillë dhe në shëndetin e fëmijës së tyre. Ajo duhet të përshkruajnë aftësitë e gjumit dhe trajnimi duhet të ofrojnë ndihmën e parë në rast të paraqitjes së saj. Ju gjithashtu duhet për të shpjeguar qëllimin e pajisjes mjekësore si një oximeter impuls, dhe mësojnë atë për të përcaktuar ndryshimet normale varg.

Mbani në mend se roli i "kangur", mund të jetë jo vetëm për prindërit, por edhe anëtarët e tjerë të familjes, nëse është e përshtatshme në bazë të krijimit të brendshëm mjekësore rutinë. Kushti i vetëm për këtë zgjedhje është e kënaqshme publik statusi shëndetësor. Departamenti për të sapolindur duhet në mënyrë strikte të respektojë kërkesat themelore higjienike dhe të kryejë në kohë trajtim antiseptik e duarve. Fëmijën e parakohshme për kontakt të mirë është zhveshur, është e këshillueshme për të lënë kapele dhe pelenë.

Sesioni i parë duhet të jetë një infermiere çerdhe për të ofruar ndihmë në kohë. Disa fëmijë kanë nevojë për mbështetje frymë të veçantë, kështu që duhet të jetë në gjendje për të marrë oksigjen të nevojshme nëpërmjet një pipëz hundës ose maskë. Ajo është gjithashtu e mundur ventilim hardware, kjo duhet të jetë gjithmonë i gatshëm për të vendosur tracheal intubacion dhe stafit me përvojë mjekësor.

Gjatë procedurës së parë fëmija mund të më shumë kohë vetëm për të fjetur pa treguar ndonjë aktivitet. Megjithatë, ajo do të fillojë të lëvizjes instiktive në kërkim të qumështit. Pasi ndodh e tillë, ajo duhet të inkurajojë përpjekjet për të ushqyer dhe të ushqyerit, madje edhe kur të ushqyerit e fëmijës përmes një tubi, ajo do të ndihmojë konsolidimin refleks dhe të ndërmarrë hapin e parë të ushqyerjes me gji.

Seanca "parregullt" të ndaluar sa më shpejt që fëmija do të shfaqin ankth të tepërt. Në mënyrë tipike, në momente të tilla, ai vuri re një devijim të vogël në shkallën e frymëmarrjes dhe impuls nga norma, si dhe rritjen e kërkesës për oksigjen. Shumë prindër vypysuyuchys nga spitali, vazhdojnë një teknikë të ngjashme dhe në shtëpi, si ndjenja reciproke nevojën për kontakte të tilla me fëmijën. Gjatë rritjes, nevoja për metodën 'Kangaroos "zhduket vetvetiu.