Microflora zorrëve në fëmijët
Çështja kujdesshëm interes microflora normale zorrëve, e cila vërejtur në vitet e fundit në nivel më të ri shkencor konfirmon rolin e rëndësishëm të ekosistemeve microbial në formësimin e shëndetit të dy fëmijët dhe të rriturit. Microflora Pothuajse zorrëve ka një aktivitet të tillë të madh enzimatik që mund të shihet si një lloj organi të dytë të mëlçisë.
Për fat të keq, në vitet e fundit numri i fëmijëve me çrregullime microecological habitateve kryesore rritet ndjeshëm. Përkundër faktit se dysbiosis nuk janë përfshirë në listën e formave kryesore të Limfoma dhe konsiderohet nga disa personelit nuk mund të verifikohen si diagnozës klinike në vitet e fundit shkelje gjithnjë mykroэkolohycheskye i atribuohet kushteve endogjene infektive dhe alergjike që zhvillohet pas ekspozimit të zgjatur patogjene mikroorganizmat dhe është e shoqëruar zakonisht me sensibilizimin me formimin e reaksioneve alergjike që rezultojnë nga shtypja e reaktivitet imunologjike.


Imuniteti zorrëve microflora në fëmijët
Rregullimi i përgjigjes imune në sistemin imunitar mukozale të traktit gastrointestinal (Git) është një nga çështjet urgjente të shkencës moderne, siç konsiderohet provuar se 60-70% e të gjitha qelizave imune të funksionojë në traktin gastrointestinal.

Sot ne e dimë se sistemi imunitar i mukozës së traktit gastrointestinal është pjesë e sistemit imunitar dhe në të njëjtën kohë një numër të karakteristikave të evolutive natyrës strukturore dhe funksionale, duke e lejuar atë për të shmangur reaktivitetin padëshiruar dhe potencialisht të rrezikshme për komponentët e ushqimit dhe microflora normale (tolerancës me gojë), ndërsa mbajtur përgjigje të shpejtë ndaj patogjene rastit kërcënim.


Prandaj, studimi aktual synon krijimin e një marrëdhënie në mes të çrregullimeve microbiota gut, imunitar, statusi citokineve dhe pengesë mukozale. Përcaktimi tiparet e formimit të tyre në fazat e hershme të Ontologjia mund të jetë një faktor i rëndësishëm diagnostike dhe paralajmërues i jo vetëm sëmundje ndihmon tretjen e ushqimit, por sistemet e tjera të trupit dhe do të zhvillojë një sistem të masave parandaluese për të parandaluar ose reduktuar bakteriale dhe ushqim sensibilizim, normalizimin e mekanizmave imune adaptive.

Roli i citokineve në microflora zorrëve tek fëmijët
Citokineve si komponentë integrale e përgjigjeve imune, shprehja e cila fillon për shkak të antigjenik stimulimit ose indeve dëmit mund të jenë treguesit më të ndjeshme të proceseve patogjene që zhvillojnë në reagim ndaj rritjes së përqëndrimit të baktereve dhe ushqimore alergeneve, avari tolerancës imunologjike ose në rastet e determinizëm gjenetike.