Heshtje, selektiv, akynetycheskyy, heshtje zgjedhore në fëmijët


Heshtje nga latinishtja do të thotë bezhlasnыy memece. Neurologji atribuon këtë fenomen me çrregullime neurotike të folurit, manifestuar në heshtje, dhe në vidyazytsi e gjuhës. Psikiatria e konsideron heshtje si një manifestim i jerm, histeri të rënda dhe hallucinations. Për këtë patologji karakterizohet nga ruajtja e gjuhës dhe të kuptuarit.
Pacienti injoron kontakte me të tjerët, nuk i përgjigjet pyetjes. Kjo shkelje shfaqet pas një goditje ose tronditje, trauma, vdekja e të dashurit, zjarri, manifestime të çmenduri - Funksionet sindromi abuzimi njohëse.
Heshtje - Shkaqet


Heshtje është në gjendje që të ndodhë për shkak të neurozë histerike. Pacientët thonë se pas eksitim dhe trazira emocionale ata shkëputur atë. Ndërsa në këtë shtet, ata e kuptojnë atë, në përputhje me udhëzimet, letër të qartë përshkruan përvojat e tyre.
Zëvendësit më histerike heshtje me humbje e zërit, e karakterizuar kursyer gjuhën pëshpëriti.
Llojet heshtje
Ka heshtje relative, absolute, vullnetare dhe jovullnetare. Kjo ndarje varet nga kohëzgjatja dhe thellësinë e fjalës plagë dhe pjesëmarrjen në formimin e proceseve të vullnetshëm.

Për heshtje karakterizohet nga abulyya pavullnetshëm (dobësi të dhimbshme, pavendosmërisë) dhe ndalimin e të gjitha funksioneve. Kur vullnetar - pacienti është i heshtur në shenjë proteste.
Heshtje relative dhe absolute është e njëjtë si zgjedhje dhe totale.


Heshtje në fëmijët


Që nga viti 1927 fillon të studiuar në heshtje të thellë tek fëmijët. Për sëmundje të fëmijëve karakterizohet nga personaliteti pasiv protestës. Trajtimi përbëhet nga seancat psikoterapi rehati, kënaqje dhe e indiferencës.

Heshtje vullnetar në fëmijët e karakterizuar nga rritja e ndjeshmërisë, mungesa e iniciativës, aktiviteti, swings humor, kokëfortësinë, moodiness, infantilism. Këta fëmijë kanë frikë të situatës së re, stresi i ri rezistojnë, frikësuar ndryshuar rrethanat.
Psikiatër fëmijë Moritz Tramer heshtje selektive u shqyrtuar për herë të parë në shtatë vitet e Fëmijës, i cili zhvillohet në përgjigje në përgjigje të përcaktuar shkollën e tij. Tramer e quajti këtë një heshtje totale ose эlektyvnыm dhe më vonë i propozuar për të zëvendësuar vullnetare.

Shkaku i sëmundjes kësaj fëmije, ai mendoi drojë, ndruajtjen, mungesën e pavarësisë, infantilism, tipare asthenic. Fëmijët heshtje zgjedhore është që të arrijnë moshën e dhjetë.
Autorë të tjerë e konsiderojnë fëmijët heshtje si një manifestim i neurozë rezulton nga trauma mendore. Para së gjithash, pas përvojave mendore të fëmijëve që vuajnë aktivitete gjuhësore dhe intelektuale. Një shembull i mirë mund të kryejnë stresin, kryer fëmijët në vitet e luftës.
Weber në punën e tij në mutyzme эlektyvnom argumentuar se rezultatet patologji nga dështimi i individit për të krijuar kontakt. Në shembullin e nënës dhe të fëmijës, ai trajton sëmundjen si shtojcë symbiotic dhe si pasojë - Tendenca për gjuhën frenimit. Weber ofron një avion të thjeshtë dhe heshtje psyhonevrotycheskyy.

Simple jet MM qëndron reagim stuporoznoy për frikë apo ankth, dhe në bazë të përcaktuara psyhonevrotycheskoho heshtje përpunimit të parregullt përjetuar.
Por këto dy raste tregojnë dinamikën regresive neurotike.
Sëmundja tek fëmijët është i shoqëruar me humor depresion, ndjeshmëri, ndruajtje, tormozymostyu.
Shenjat e memecëri tek fëmijët përfshijnë: pavendosmëri, ndruajtjen, ankthi, letargji, reagimi shpeshta të protestës, shkelje e oreksit dhe të gjumit.
Kërkuesit u përpoqën për të klasifikuar mutyzmu në baza të ndryshme.

Ata ndajnë intensitetin e shfaqjes së tij: të situatës (të shkurtër), zgjedhore (të përhershëm) ose totale.
Për kohëzgjatjen e rrugës izoluar natyrës dhe kalimtare.
Psikiatrit konsiderojnë heshtje psikogjenike si një reagim të rëndë shoku dhe karakterin subshokovoho. Kryesore patologji faktor nxitje të fëmijëve qëndron ndikim psikogjenike, që ndikojnë në funksionin e gjuhës. Ekziston një dallim i madh ndërmjet heshtje psychogenic në fëmijët dhe fëmijët më të vjetër. Në adoleshentët, foto klinike është shumë më komplekse dhe të ndryshme.

Heshtje Përgjithshëm psikogjenike në fëmijë:
- Sëmundja është më e zakonshme në vajzat sesa tek djemtë;
- ndodh në familje, ku gjuha është e ngarkuar trashëguar çrregullimeve;
- pacientët heshtje psikogjenike të ketë një zhvillim të vonuar të gjuhës dhe defekte të tjera funksionet gjuhësore;

- fëmijët rriten në familjet e klimës negative psikologjike;
- shumica e fëmijëve me patologji cerebrale (të mbetur).
Për fëmijët heshtje neurotik është e karakterizuar nga:
- Shkelja e gjuhës pas një periudhe të komunikimit me të tjerët;

- Mungesa e lëvizshmëri, sjelljes, shprehjeve të fytyrës (shikoni, një fëmijë gjest shpreh dëshirat e tyre);
- sëmundje selektive, në varësi të situatës specifike ose personi;
- mbajtja dhe zhvillimi intelektual i gjuhës defekte.
Fëmijët me heshtje simptoma psikotike heshtur në fëmijërinë e hershme, si dhe sjellja e tyre qëndron izolimin dhe izolimin nga e gjithë bota. Përshtypja kec indiference, por mund të tregojnë agresivitet të nënës apo për veten e tij. Kur aplikoni atë, fëmija mund të shqetësohen shumë.

Heshtje zgjedhore në fëmijët ndodh për shkak të faktorëve socio-kulturore. Fëmijët e emigrantëve kur lëvizin në një vend të ri të ndiheni stres të madh mendor, depresioni e mundur, ankthi, armiqësi ndaj të tjerëve.


Heshtje dhe autizmi


Fëmijërinë e hershme të autizmit heshtje dhe duket për të reduktuar nevojën për të komunikuar me të tjerët, zhytje të ndryshme në botën e përvojave të tyre, mungesa e lidhjeve adekuate emocionale me popullin, prania e lëvizjeve të çuditshme eholaliy lidhje me vetë përdorimi i përemrave dhe formave folje dytë dhe personi i tretë.

Trajtimi i heshtje në fëmijët
Suksesi i trajtimit varet nga opsionet e ndryshme për Psikoterapi (kryesisht në lojë) dhe seancat grup. Roli i ilaçeve në trajtimin e pacientëve të rinj është i vogël. Sëmundja mund të jetë shumë më e lehtë për të parandaluar. Krijo mjedisi përreth dashur fëmijë miqësor, bëni dënime nuk ashpra dhe kërkesat strikte. I kushtoj vëmendje të gjumit të fëmijës, të kufizojnë konsumin e ushqimeve djegëse, lëngjeve. Nëse një fëmijë me autizëm, dietë në simptomat lehtësi autizmi ndihmë. Ndiqni mënyrë, më shumë shëtitje në ajër të pastër.

Surdomutyzm
Surdomutyzm përkthyer nga latinishtja do të thotë shurdhim, e cila është për shkak të një defekti gjenetik kongjenitale. Ky term është përdorur për të përcaktuar të shurdhër, e cila zhvillohet lezionet pa një aparat dëgjimi.
Surdomutyzm atribuohet çrregullime të veprimtarisë mendore, e cila është e zakonshme gjatë armiqësive. Një shembull mund të shërbejë si një shpërthim shumë të fortë.
Surdomutyzm - një sëmundje e një natyre të përkohshme, në të cilat të folurit dhe dëgjimit rivendoset shumë shpejt. Kjo ndihmon terapi rastormazhyvayuschaya, dhe në rastet e gjatë rekomanduar një neuropsikiatër plotë trajtim, mësuesit, terapistët fjalës, mjekët transparent, surdopedahohiv.Heshtje - trajtim


Kur mutyzme psikogjenike metodat efektive masive trajtimit psikoterapeutike në kombinim me qetësuesit dhe neuroleptikëve.
Ka shumë metoda efektive dhe trajtimet heshtje dhe surdomutyzma. Fokusi është i drejtuar në fushat e mëposhtme: shëndetit mendor, logopaedic, neurologjike dhe psikologjike.
Trajtim efektiv bimor (motherwort, sanëz), të cilat kontribuojnë për të qetësuar sistemin nervor. Rekomandohet si një trajtim Mebryum, bromine kripë, Andoksyn, chlorpromazine, dhe Reserpine.

Metoda pozitive provuar amytalkofeynovыh rastormazhyvanyy trajtimin e memecëri dhe surdomutyzma. Metoda në injektimit nën lëkurë e 1 ml solucion 20% e caffeine dhe intravenoz solucion 5% e amital sodium. Shpjegim ndjekur për pacientin për të eliminuar çrregullime të dhimbshme.
Gjenerali mos harroni se sëmundja e avancuar trajtohet shumë më e vështirë. Nëse koha nuk fillon trajtim, sëmundja do të marrë të qëndrueshme.
Moti memecëri varet sëmundjes themelor. Shumë varet nga personaliteti i pacientit dhe sa kohë shtrembëruar natyrën e sëmundjes së pacientit.