Mosmbajtjeje urinare tek fëmijët


Mosmbajtjeje urinare tek fëmijët - ajo përsëritet rregullisht procesin e urinimit, e cila mund të ndodhë në mënyrë të pakontrolluar kohë të ndryshme të ditës. Kjo situatë e zhvilluar për shkak të pamundësisë për të bërë grumbullimin e fëmijës trupit dhe mbajtjen e një sasie të urinës. Para se të caktojë trajtimin e duhur, fëmija duhet të inspektojë urolog fëmijëve dhe neurolog. Nga mosha tre pantallona lagësht dhe krevat fëmijëve janë normë, si në këtë moshë e mekanizmave rregullatorë ende në zhvillim. Ekspertët besojnë se funksionon në katër vjet, do të formohen fëmija procesin e urinimit kontrolluar.


Shkaqet e mosmbajtjeje urinar në një fëmijë


Pika e rëndësishme është që urinim i pavullnetshëm është konsideruar si një kusht dhe jo një sëmundje. Shkaqet specifike të mosmbajtjeje në një fëmijë ende nuk sqaruar, megjithatë, ka identifikuar një numër faktorësh:
1. nesformyrovavshayasya sistemit nervor, e cila duhet të kontrollojë urinim;
2. çrregullime të ndryshme të gjumit;
3. Procesi i përzgjedhjes është vasopressin thyer;
4. sëmundje të ndryshme mendore ose infektive.
Mosmbajtjeje urinar është diagnostikuar më shpesh në fëmijët me paaftësi të ndryshme. Vonojnë formimin e sistemit nervor qendror, zhvillimi i vonuar fizik është i lidhur ngushtë me formimin e një procesi të kontrolluar të urinimit. Një arsye e tillë mund të jetë gjumë i fëmijës - gjatë gjumit truri thjesht nuk i përgjigjet sinjaleve që vijnë nga departamentet përgjegjëse për urinim. Disa fëmijë ulur përqendrimin e vasopressin (një hormon që kontrollon sasinë e formimit të urinës) në gjak gjatë natës, kështu që fshikëza nuk mban sasi të mëdha të urinës dhe është zgjedhja e saj.

Shpesh ka një trashëgueshme fëmijë formë nedezhanyya. Vëzhgimet afatgjata kanë treguar se në qoftë se një ose të dy prindërit si një fëmijë të ballafaquar me këtë problem, yyazytsirnist që fëmija do të mosmbajtjeje, rritur disa herë.
Në parashkollor dhe moshës së shkollës fillore shpesh vuri në dukje lidhjen me shtetin urinim i pavullnetshëm psikologjike. Ndryshimet në mjedis, fytyra të reja në familje, marrëdhënie të varfër mes kolegëve, situata e tensionuar në mes të prindërve - këta janë faktorët që lënë një shenjë negative mbi nesformyrovavsheysya mendjen e fëmijës, duke rezultuar në mosmbajtjeje urinar mund të zhvillohet.

Trajtimi i mosmbajtjeje urinar te fëmijët


Një faktor i rëndësishëm në trajtimin efektiv të mosmbajtjeje urinar në një fëmijë është një prind bashkëpunimi i ngushtë me mjekun tuaj. Ju duhet të rrethojnë fëmijën me mirësi dhe dashuri, për të shmangur stresin në familje. Gjumit dhe për të zvogëluar përdorimin e produkteve të lëngshme, të rrisë formimin e urinës, të detyruar për të zgjoni fëmijën natën në tualet, mundësisht në të njëjtën kohë. Nëse shkaku i urinim i pavullnetshëm provuar formimin e gabuar e ndonjë organi të sistemit urinar, trajtim kirurgjik emëruar. Sëmundjet infektive organe të tilla janë trajtuar terapi komplekse drogës. Në trajtimin e urinim i pavullnetshëm etiologji psikologjik që përfshin psikologët e fëmijës dhe psikiatërve. Kur funksionet nesformyrovavshyhsya SNQ janë caktuar drogë nootropic.