Bedwetting në fëmijët


Urinim i pavullnetshëm - urinim myyazytsilne gjatë gjumit në një fëmijë mbi moshën 4-5 vjet. Kjo sëmundje është mjaft e zakonshme në mesin e popullatës, por jo të gjitha të kërkojë ndihmë mjekësore, pasi shpesh është jo problemi fëmija i vogël dhe frika për të prishin reputacionin e ndalon prindërit nga konsultim dhe trajtimin e duhur. Kjo çon në faktin se fëmijët që vuajnë nga kjo sëmundje, edhe në adoleshencë, për shkak të cilat fëmijët janë të kufizuara në aktivitetet e tyre sociale.
Kjo patologji jo vetëm që ndikojnë në fëmijën fizikisht, por edhe mendërisht. Sipas hulumtimeve nga 6-18% të fëmijëve që vuajnë nga kjo sëmundje. Bedwetting mund të marrë në mënyrë të pavarur 14-16 vjet, por kurë më të plotë është ende. Kulmin e sëmundjes ndodh nga 4-10 vjet. Besohet se kjo patologji ka një marrëdhënie familjare, si në histori, shpesh duket se urinim i pavullnetshëm pësoi një prind, por mos harroni se paraqitja e bedwetting, luajnë një marrëdhënie të rëndësishme familjare roli, stresit në shtatë 'e saj.Urinim i pavullnetshëm mund të jetë nate (më shpesh), ose çdo ditë (më pak). Bedwetting mund të jetë primar ose sekondar (për sëmundjet urologjike, neurologjike dhe semundjeve te tjera).
Deri në 4 vjet bedwetting në fëmijët është një dukuri normale, sepse procesi i procesit vullnetar urinar mbajtjes kontrollohet nga sistemi nervor qendror. Kjo periudhë (dmth 4 vjet), ky funksion nuk është zhvilluar plotësisht. Shkaqet e urinim i pavullnetshëm primar nuk është identifikuar plotësisht. Besohet se fëmijët ngadalëson procesin e maturimit të mekanizmave qendrore të kontrollit, roje pikë ndërprerë aktivitetet e lëvore cerebrale. Pothuajse të gjitha sëmundjet somatike ose mendore mund të pengojë funksionin e urinimit pika. Në gjumë të thellë, urinim është e mundur, veçanërisht në qoftë se një faktor i vlefshëm që pengon funksionin policie, duke vepruar si një harengë e kuqe. Shpesh, bedwetting është shkaku situata të vështira në jetë, ëndrra të këqija, fëmijë të rëndë të fëmijës lodhje.


Urinim i pavullnetshëm i mesëm duket nga sëmundjet somatike (patologjinë e organeve të ndryshme). Ajo mund të jetë:
- infeksione te traktit urinar;
- diabeti dhe diabeti insipidus;
- sëmundje renale, duke çuar në një rënie në funksion të përqendrimit të veshkave;
- shumë sëmundje Urological dhe neurologjike.
Bedwetting mund të ndodhë në mënyra të ndryshme në fëmijët. Në disa kjo është një fenomen i përhershëm, që është, për çdo natë në të tjera - në mënyrë periodike, një herë në disa ditë, një herë në javë ose edhe më rrallë. Më e rrezikshme është urinim i pavullnetshëm, i cili u shfaq papritur, se një fëmijë që nuk ka vuajtur nga kjo sëmundje. Fëmijët e tilla duhet të kontrollohet me kujdes. Vajzat urinim i pavullnetshëm mund të jetë shenja e parë e infeksionit të traktit të poshtëm urinar. Në raste të tilla, ju duhet të shikoni për shenja të tjera të këtyre sëmundjeve.


Kriteret për bedwetting:
- urinim gjatë gjumit;
- izolimi, fëmijë nervozizëm;
- vjedhje, depresioni, jo-communicativeness, ndruajtje;
- Performanca e dobët e shkollës, ngurrimi për të komunikuar me kolegët;
- gjumë i shqetësuar, rozyazyka gjatë gjumit.

Metodat urinim i pavullnetshëm:
- gjakut dhe urinës teste të plotë (për të zbuluar inflamacion dhe ndryshime të tjera patologjike);
- Studimi sasior i sedimenteve urinar (mostër Nychyporenko, Adis Kakovsky);

- urinë për bakteret;
- feces në vezë krimb zorrësh;
Me më shumë hulumtime është përdorur: një test të gjakut për sasinë e sheqerit në të; X-ray e rajonit mesit, urolog apo neurolog konsultuar.
Trajtimi i urinim i pavullnetshëm kryer në shtëpi. Në adoleshencë, përdorur ndonjëherë dhe psikolog konsultuar për të identifikuar problemet psikologjike. Fëmija duhet të jetë i bindur se kjo është një sëmundje e tmerrshme, ajo ka një rezultat të favorshëm. Ajo duhet të privojnë fëmijën nga tensioni emocional, ankthi, stresi, lodhje. Është gjithashtu e rëndësishme që fëmija nuk kishte ndjenjën e turpit ose fajit. Trajtimi përcaktohet individualisht, varësisht nga shkaku themelor. Nëse, për shembull, patologji e lidhur me sistemin urinar, trajtimi kryesor është që të përcillet në sëmundje. Nëse sëmundja është urinim i pavullnetshëm primar veten, atëherë mesme, për një shërim të plotë është shumë e rëndësishme për të kuruar sëmundje themelor.


Disa rekomandime në trajtimin e urinim i pavullnetshëm:
- gjumit duhet të kufizojë futje fluide për të ulur urinë prodhimit natë;
- Në 7-10 ditë ju mund të përdorni adyurekryn drogës për 0025 g në kohën e gjumit në zgavrën e hundës.
- gjithashtu mund të përdoret yonohalvanyzatsyyu zgjidhje 01% e atropine për 10-14 ditë.
tjetër metodë - një terapi yntrarektalnaya oksigjen: ditore përmes tubit të gazit është futur në oksigjen rektumit 200-1000 cm (3 në varësi të moshës). Procedura kryhet çdo ditë për 10 ditë, me intervale të ndërmjetme të 7-10 ditë. Përdoret 2 deri në 5 seanca, në varësi të efektit të trajtimit.

- Nëse një fëmijë është i dyshuar neurologjike, endokrin, urologjike dhe sëmundjeve të tjera duhet të konsultoheni me ekspertët përkatës dhe neuropsikiatër.

Një fëmijë me urinim i pavullnetshëm mund të shtruar në spital në rast të urinim i pavullnetshëm mesme për të sqaruar shkaqet e sëmundjes dhe të përcaktojë trajtimin individual.
Prindërit duhet të kuptojnë se më i rëndësishëm në trajtimin e urinim i pavullnetshëm është një atmosferë normale psikologjike në familje, fëmija nuk duhet të ndihen fajtorë, tallje më shumë se ai nuk duhet të dënohet papranueshme prej tij. Pas çdo natë "thatë" duhet të inkurajojë dhe të mbështesë fëmijën.

I dashur nënë, shëndetin e fëmijëve tuaj në duart tuaja, të kujdeset për veten dhe të dashurit tuaj!