Normale qelizat e kuqe të gjakut në gjakun e gratë, burrat dhe fëmijëtQelizat e kuqe të gjakut janë përfaqësuesit më të zakonshme të qelizave të gjakut. Forma e tyre është po aq i njohur dvoyakovohnutoho përzënë çdo student. Se qelizat e kuqe të gjakut të kryejë funksionin thelbësor të gjakut - sigurimin e qelizave me oksigjen.
Më shumë se gjysma përbëhet nga hemoglobinë eritrociteve, për shkak të cilat është transporti i ajrit dhe dioksidit të karbonit në trup. Dhe kjo hemoglobinë, që ra fjala, ka një të kuqe të gjakut.
Jetës i qelizave të kuqe të gjakut (të ashtuquajtur ndryshe eritrociteve) është rreth 120 ditë. Formimi i tyre ndodh në palcën e eshtrave dhe shkatërrim në shpretkë.


Analiza e eritrociteve të gjakut: Kur dhe pse duhet ajo të marrë?
Përcaktimi i numrit të qelizave të kuqe të gjakut të përfshira në numërimin e gjakut, i emëruar praktikisht çdo adresë të mjekut.
Qelizat normale kuqe të gjakut - një numër i caktuar i qelizave në njësinë e vëllimit të gjakut. Kjo laborator ML marrë numërimin e gjakut dhe sa ajo përmban qelizat e kuqe të gjakut.
Treguesit për burrat, gratë dhe fëmijët janë pak të ndryshme. Edhe një herë Unë tërheq vëmendjen tuaj për faktin se në laboratorë të ndryshëm (në varësi të teknologjisë së) standardet edhe mund të ndryshojnë.Qelizat e kuqe të gjakut - normale në gjakun e grave, burrave dhe fëmijëve.


Normale qelizat e kuqe të gjakut në gratë
Në gratë, numri i qelizave të kuqe të gjakut ndryshon pak në varësi të fazën e ciklit menstrual. Normat më të ulëta natyrisht karakteristike e ovulacionit, më të larta - për ciklin e parë ditën. Por këto luhatje të vogla.
Si pasojë, shkalla e qelizave të kuqe të gjakut tek gratë është:38 - 51h10 12 / l (milion / ml) - laborator normal Invitro
35 - 52h10 12 / l (milion / ml) - laborator normal Helix
Normale qelizat e kuqe të gjakut në meshkuj
Në burra, kjo shifër është disi më:45 - 57h10 12 / l (milion / ml) - laborator normal Invitro
42 - 53h10 12 / l (milion / ml) - laborator normal HelixQelizat e kuqe të gjakut: shkalla e gjakut tek fëmijët
Fëmijët si zakonisht kjo shifër varet nga mosha. Por ia vlen të përmendet se dallimet mjaft të parëndësishme në krahasim me shumë analiza të tjera.

Cilët faktorë mund të ndikojnë rezultatet?
Rritja e numrit të qelizave të kuqe të gjakut:Qendrimi në malore - një përgjigje e trupit për një përqendrim më të ulët të oksigjenit në ajër malore.
Në duhanpirësit.
Nëse infermiere në kapjen e analizës do të mbajë për gërshet shumë të gjatë.Reduktuar numri i qelizave të kuqe të gjakut:Gjatë shtatzënisë.
Kur merr pentoxifylline.
Në vegjetariane.
Kur të marrë gjak gënjyer.Duhet të theksohet se analiza e përgjithshme përfshin disa indikatorë që lidhen me eritrociteve:ESR (norma sedimentation eritrociteve);

MCV (vëllimi mesatar i qelizave të kuqe të gjakut);
RDW (gjerësia shpërndarja e qelizave të kuqe të gjakut);
MCH (Përmbajtja mesatare e hemoglobinës);
MCHC (do të thotë përqendrim hemoglobinës).Informacione mbi secilën prej këtyre parametrave ju mund të gjeni duke klikuar në linkun e duhur.


Qelizat e kuqe të gjakut në gjak, i parregullt


Anomalitë më të shpeshta ndodhin në një mënyrë të mëdha. Shkakton qelizat e kuqe të gjakut mund të rrisë dehidratim, dështim kronike të zemrës dhe sëmundje të tjera erythremia. Për të reduktuar llojet ekipin ndryshme të anemisë dhe disa sëmundjeve të organeve të brendshme, të tilla si cirroza e mëlçisë.

Më shumë për shmangie nga qelizat normale të kuqe të gjakut që ju mund të lexoni në disa artikuj:
"Arsyet për rritjen e qelizave të kuqe të gjakut" dhe "reduktimin arsye të qelizave të kuqe të gjakut." Ata së shpejti do të shfaqet në blogun tim.