Hemoglobinë normale në gjakun e gratë, burrat dhe fëmijët


Ky artikull merr pak hapësirë, si përmbajtja e saj, në fakt, është disa shifra të vogla dhe shpjegime. Ne flasim sot për normën e hemoglobinës në gjak.
Përcaktoni shifër në analizën normal të gjakut nga një gisht ", me një pajisje të quajtur hemometr Sali, e matur në gram për litër (g / l). Shumë teknikë që unë nuk do të përshkruaj, por ajo është mjaft e thjeshtë. Kush kujdeset lehtë të gjeni informacion në internet.

Hemoglobinë normale është një varg mjaft i madh dhe varet kryesisht nga mosha dhe gjinia. Sa për rezultatet, nivelet e larta gjenden jo shpesh, por hemoglobinë të ulët - një rast mjaft të zakonshme.
Hemoglobinë normale në femra.

Burime të ndryshme kanë një diferencë prej nje perqindje te vogel. I vendosur për të marrë të dhëna nga gjethet që i japin në spital kur dërgohen për analizë
Si pasojë, shkalla e hemoglobinës në femra është 120-160 g / l. Vlera është kryesisht i varur nga ciklit menstrual gjakderdhje vetë natyrshëm ndikojnë në rezultatin, plus ndryshimet hormonale janë ndjerë.


Hemoglobinë normale në gratë shtatzëna.


Gjatë shtatzënisë trupin e një gruaje ka disa ndryshime, kjo është reflektuar në nivelin e hemoglobinës. Shkalla për gratë shtatzëna është 110-150 g / l. Zvogëlimi i vlerës normale për shkak të faktit se vëllimi i gjakut të grave të rritur më shpejt se hemoglobinë prodhuar, dhe hekuri konsumuar jo vetëm gruaja, por edhe fëmijë.Hemoglobinë normale në meshkuj.


Në nivele të shëndetshme hemoglobinës meshkuj duhet të jetë 130-170 g / l. Besohet se rritja e normës në krahasim me gratë që lidhen me testosterone hormon seksi. Si ata lidhur me këtë, unë nuk e di, por unë kam disa, por supozimet e veta
Hemoglobinës është i njohur për transporton oksigjen në qeliza. Kur ju ushtrim keni nevojë për më shumë oksigjen. Njeriu mendoi një gjahtar nga natyra. Hunter ka për t'i bërë ballë aktivitete të rënda fizike sesa mbledhur manaferrat. Gjuetarët Sipas nevojë për më shumë oksigjen, dhe për këtë arsye hemoglobinës, i cili transporton atëHemoglobinë normale tek fëmijët.

Nga seksit të normës së fëmijëve në veçanti të pavarur. Por mosha duhet të konsiderohet e detyrueshme. Më të lartat do të lindë vetëm njeri.
Për lehtësi dhe qartësi të dhënave janë përmbledhur në tabelën.


Mosha e fëmijëve


Hemoglobinë Normal g / l
1-3 ditë


145-225
1 Jave


135-215
2 javë


125-205
1 muaj


100-180
2 muaj


90-140
3-6 muaj


95-135
6 muaj. - 1 vit100-140
1 - 2 vjet


105 -145
3 - 6 vjet


110 -150
7-12 vjet


115 -150
13-15


115-155
16 -18 vjet


120-160


Së fundi, unë dua të përsëris se çdo organizëm individual. Edhe pse shumica e anomalitë që lidhen me disa çrregullime, edhe pse ka përjashtime.