Gjaku normal ESR në fëmijët dhe gratë shtatzëna


Artikulli i sotëm ka për qëllim kryesisht për nënat e reja dhe ata që duan ata të jenë, sepse ajo do të jetë rreth normal ESR në gjakun e fëmijëve dhe grave shtatzëna.
Nëse ju nuk e dini se çfarë do të thotë kjo shifër, unë rekomandoj për të lexuar artikullin e mëparshëm ("Burrat e gjakut normal ESR dhe grave"). Ajo shpjegon qartë se çfarë është ESR dhe se si ajo është e vendosur.
Unë do të doja përsëri për të tërhequr vëmendjen për faktin se vetëm në një tregues të ESR nuk mund të thoni diçka të veçantë. Dhe jo gjithmonë ngritur ESR do të thotë të kesh një trup devijim (rekomandoj leximin "Shkaqet rritur ESR").
ESR normale në gjakun e fëmijëve.


Si zakonisht, burime të ndryshme japin të dhëna të ndryshme nga njëri-tjetri, kështu që unë nuk do të ju këshilloj që të mos të marrë vlerat e mëposhtme si kuadri rregullator të ngurtë, ata do të jenë për ju vetëm një udhëzues i përafërt.
ESR normale në fëmijët varet nga mosha:Fëmija: 0-2 (28 tjetri-) mm / h (rezultatet e studimit në 1980 tregoi se 8 ditë të lartë pas lindjes kufirin e sipërm është ngritur për 4 mm / h)
Fëmijët nën 6 muaj: 2-6 (të tjera për të 10) mm / h

për fëmijët nën një vit: 4-14 mm / h
Fëmijët më të vjetër se një vit: 4-12 mm / h (sipas burimeve të tjera 3-13 mm / h, sipas terapist, të cilin unë e bëri këtë pyetje - 15 mm / h).

ESR normale në gjakun e grave shtatzëna.

Kur shtatzënisë mund të rrisë ESR në kohë, dhe kjo është normale. Dhe herët ESR mund edhe pak ulet, por me rreth 10-11 javë zakonisht rritet norma. Dhe para se të tremujorit të tretë është vlera më e madhe.
ESR normale gjatë shtatzënisë - deri në 45 mm / h (dhe diku ju mund të takohen deri në 60 mm / h).

Interesante, rreth 4 javë pas normë ofrimit mbajtur gjithashtu të larta.
Në përfundim, dua të edhe një herë të tërheq vëmendjen tuaj se shkalla ESR ka pak rëndësi klinike (siç thonë mjekët, ajo është jo-specifike), që në vetvete kjo nuk do të thotë asgjë. Pra, nuk e bëjnë shumë të mërzitur, nëse gjaku ju ose fëmija juaj kthyer vlerën e ESR më lart normale.