Fëmijët Wellness masazh rinj


Ka karakteristika të metodologjike masazh lidhur me moshën (të sapolindur, foshnjat, adoleshentët, të moshuarit dhe kështu me radhë. P.). Sot ne do të flasim për masazh shëndetësore e fëmijëve të vegjël!
Marrja masazh shëndetësor mund të jetë muaji i parë i lindjes, do të mbyllë sa më shpejt plagë kërthizës. Të dëshirueshme për 4 rrjedhën vjeçare 10-15 seancave secila. Kur një fëmijë merr në këmbë, frekuenca është reduktuar në 2 herë në vit. Veprimi porositë fakt më i theksuar, i riu fëmija. Wellness masazh dobishme pas një sëmundje, por në recetë. Deri në 3 vjet për të kryer masazh përgjithshme shëndetësore gjithmonë në kombinim me ushtrime terapeutike, e cila është e nevojshme për të prodhuar lëvizjet sakta, të rëndësishme për zhvillimin normal dhe rritjen e fëmijës. Ushtrimet më të mira për të filluar në fillimet e - gjatë formimit të aftësive motorike. Aq më shpejt ndryshimi do të vijë lëvizjet kuptimplotë parregullt, aq më mirë për ta për të zhvilluar muskujt e nevojshme. Muskujve Powered konsumon ushqyesve dhe oksigjen se relaksuar, duke çuar në qëndresë e saj më të madhe dhe fleksibilitet. Ajo stimulon rritjen e kockave, e gjakut me oksigjen ngopjes, të përmirësojë mekanizmin e thermoregulation dhe trajnon frymëmarrjes dhe sistemin nervor. Dhe më e rëndësishmja - normalizes proceset e ngacmim dhe frenimit.Në periudhën deri në 3 muaj, kur muskujt ruajtura fiziologjike hypertonus - flexor gjymtyrë, duke përdorur ushtrime aktive. Fëmija i bën lëvizjet e tyre. Pastaj ju mund të hyjë në një seanca stërvitje pasive të kryera nga një fëmijë me të rritur. Rritja e mundur dhe kohëzgjatja e procedurave, jo vetëm mbingarkesat dhe nuk i mundimshëm fëmijën. Është e nevojshme për të monitoruar nga afër gjendjen e tij dhe humor. Nga 4-5 muaj, përveç ushtrimeve aktive dhe pasive inkurajuar atë për veprim, duke përdorur lodra të ndritshme, trajtimi i butë dhe madje edhe shembullin personal. Në këtë moshë është e rëndësishme për të mësuar një fëmijë për zvarritje. Më mirë nëse ai fillon për të bërë para se të ulur poshtë. Pas gjashtë muajsh gjimnastikë - një përgatitje për aftësinë e duhur për t'u ulur, të dalë dhe të ecin. Mos harroni në lidhje me përfitimet e gjimnastikë për fëmijët më të vjetër të cilët kanë një nevojë të lartë për aktivitet fizik. Nga 3 deri në 7 vjet vjen zhvillimin më intensiv, dhe lojra topin, litar skipping, ushtrime gjimnastikore në mure dhe aparatit do të jetë shumë e dobishme. Fëmijët e vegjël të blerë të mira të ndritshme topin inflatable 55-75 cm në diametër. Ajo duhet të jetë shumë i fortë dhe tërheqës për fëmijën. Ajo mund të kryejnë një shumëllojshmëri të ushtrimeve që trajnojë muskujt mirë, aparatin vestibular, të zhvillojë dhe të japë kënaqësinë për fëmijët pothuajse të gjithë të vegjël. Më vonë, bazuar mbi topin, fëmija fillon të mësojë për të dalë dhe pastaj të ecin.


Filloni të bëni masazh shëndetësore duke përdorur vetëm teknika të kombinuara me gjimnastikë stroking. Kohëzgjatja e studimeve është i vogël dhe pa stres të panevojshëm. 3 muaj masazh intensitet të rritet, të futur një metodë të re - fërkim. Pas 4-5 muajsh sesion është rritur për 30 minuta. Përveç stroking dhe fërkim trazim hyri. Për të forcuar muskujt duke përdorur teknika stimuluese - mundi dhe ndjesi shpimi gjilpërash. Dhe me gjysmën zbatohen të gjitha teknikat e teknikave klasike masazh. Pas një viti theks të veçantë në ato muskuj që bartin një peshë më të madhe. Banka forcuar përsëri Muskujt, bark dhe këmbët. Është e këshillueshme për masazh duart, si lidhje e provuar mes aftësive motorike gjobë e gishtat dhe zhvillimit rozuyazykam.


Në masazh parandaluese tregon të gjithë fëmijët e vegjël, veçanërisht të parakohshme. Sa për sëmundje, këto përfshijnë:
• sheshtë;
• plan-valgus shëmtuar e këmbëve;
• shtrembërim i eshtrave të ekstremiteteve të ulëta.