Shenjat e imunitetit te fëmijët


Garanci e mirë imuniteti i shëndetit të mirë. Fëmijët me sistem të mirë imunitar rrallë sëmuren, dhe nëse ka sëmundje, fëmija lehtë vjen nga ky shtet. Mjaft sëmundje të shpeshta dhe të zgjatura të menjëhershëm prindërit se fëmija ka një problem me funksionet mbrojtëse të trupit. Në këtë artikull ne do të zbulojë lëndën, cilat janë shenjat e imunitetit të fëmijëve. Në fund të fundit, e dimë gjendjen e sistemit imunitar të fëmijës mund të jetë një numër i karakteristika të ndryshme. Nëse këto shenja janë të dukshme dhe ato pastaj prindërit duhet forcuar sistemin imunitar të fëmijës.


Lëkurë. Gjendja e lëkurës, skuqjen e ndryshme, tregojnë se sistemi imunitar punon për të kufizuar forcat dhe aftësitë e tyre. Nuk mund të jetë parregullsi në gjëndra djerse, rrit djersitje, era e keqe e djersë. Shpesh xhevairi dhe vlon tregojnë patologji që ndodh në mëlçi apo fshikëz fshikëz e tëmthit.
Vlen kushtuar vëmendje të ngjyrës së lëkurës. Ngjyra e lëkurës të shëndetshme ka një ngjyrë rozë. Nëse trupi është i proceseve të zgjatur dhe kronike, lëkura bëhet ngjyrë të zbehtë. Nëse nuk zbehtë e lëkurës për një kohë të gjatë, ne edhe mund të flasim imunitet rreth 30% më të ulët në fëmijët.


Flokët. Humbja e flokëve tek fëmijët është e rrallë, nëse ndodh, kjo tregon se trupi ka akumuluar shumë toksina, të cilat mund të kapërcyer sistemin imunitar, veçanërisht të mëlçisë.
Thonjtë. Thonjtë Dukje mund të them shumë për sistemin imunitar tek fëmijët. Thonjtë janë një tregues i shëndetit. Nail fëmija duhet të jetë elastike, me shkëlqim dhe të qetë. Nëse shtrat gozhdë zbehtë, kjo tregon praninë e anemisë. Kështu që është një grip i madh yyazytsirnist apo sëmundjeve të tjera do të ndodhë me komplikime. Njolla të bardha shfaqen në pjatë gozhdë, gjithashtu tregojnë se është koha për të forcuar sistemin imunitar.

Nëse një fëmijë është i dëmshëm gozhdë-thumbues është më e mundshme trupi i tij është i infektuar me infektimi parazitare. Një parazitëve të njohur në masë të madhe të shtypur sistemin imunitar dhe të çojë në shfaqjen e sëmundjeve.

Zona rreth syve. Gjendja e zonës rreth syve mund të tregojë shumë për shëndetin e fëmijëve. Në qoftë se në këtë zonë nuk është ënjtje, kjo mund të tregojë se nivelet e substancave toksike origjinës pranishëm ndryshme, sistemit nxjerrës nuk është në gjendje për të eliminuar. Kjo ënjtje gjithashtu mund të tregojnë praninë e krimbave apo parazitëve. Prandaj është e nevojshme për të pastruar trupin. Gjithashtu, regjimi i ujit dhe ushqimit korrigjimi do të japë një kontribut të madh për shëndetin e fëmijës.

Ajo gjithashtu duhet të i kushtoj vëmendje të ngjyrës së lëkurës nën sytë. Një tipar i madh është nuancë kaltërosh poshtë syve. Kjo hije tregon se për një kohë të gjatë në trup ka një proces toksike. Pra, nëse ne nuk kemi sy blu, kjo tregon se sistemi imunitar është duke punuar në kufijtë e aftësive të tyre.

Oreks. Ne duhet të i kushtoj vëmendje për gjendjen e oreksit të fëmijës. Shenjë e mirë Oreksi i shëndetit të mirë. Një humbje e oreksit dhe mall tepruar për ëmbëlsirat është një shenjë e pafavorshme.

Ky artikull mund të kuptojnë se ka shenja të ndryshme me të cilat ne mund të përcaktojë parregullsi në sistemin imunitar të fëmijës. Nëse funksioni mbrojtës i fëmijës nuk është duke punuar ose punë të keqe me punën e tyre, atëherë prindërit duhet të bëni diçka urgjentisht. Prindërit duhet të dinë se konsumi i rregullt i sheqerit dhe ushqimeve të tjera në të cilat sheqer është fuqimisht e shtypin sistemin imunitar të fëmijëve. Nga rruga gjitha ëmbëlsirat me sheqer, jo vetëm të shtypur sistemin imunitar të fëmijës, por edhe në të rritur.


Prandaj, nuk është një pyetje shumë e rëndësishme, si për të forcuar sistemin imunitar të fëmijës? Një nga metodat e besueshme për të forcuar funksionet mbrojtëse të trupit - është forcim. Pas banje fëmijën duhet pije me ujë disa gradë më të ulët. Kalitje procedurat, ka shumë, duhet të zgjidhet në mënyrë individuale. Gjithmonë në dietën e përditshme të fëmijës duhet të jenë frutat dhe perimet, ato përmbajnë shumë vitamina dhe minerale që drejtpërsëdrejti të forcuar sistemin imunitar. Nëse fëmija refuzon të hajë atë që është e mirë, atëherë prindërit duhet të tregojnë zgjuarsi dhe shkathtësi për të gatuar një vakt shijshme bazuar në produkte të dobishme, dhe fëmijët nuk domosdoshmërisht të dinë të gjithë përbërësit e gjellë.

Ajo është konsideruar e dobishme për të pirë infuzion e hips u rrit, dhe kjo do të përfitojnë të gjithë anëtarët e familjes. Kjo pije ka një sasi të madhe të vitaminës C mangësi që çon në sëmundje të ndryshme. Gjithashtu mjaltë dhe polen duhet të përdoren rregullisht për shkak se ato përmbajnë një shumë të ushqyesve dhe substancave të vlefshme për trupin e fëmijës.

Fëmijët duhet të ketë edhe pjesën tjetër të rregullt dhe gjumë të mirë. Shpesh ulur në frontin e TV apo monitoruar çon në faktin se fëmija merr rekreative deficitit dhe gjumë. Prindërit duhet të i kushtoj vëmendje për atë, sepse pushim dhe fle çelësin për imunitet të mirë.

Mos stimuluar imunitetin duke përdorur të drogës, ajo mund të jetë mjaft efekt të kundërt. Forcimin e sistemit imunitar të fëmijës mund dhe në mënyra të tjera, nga rruga, në dispozicion dhe të lira.