Veçantitë e rubeolës në fëmijë


Më të prekshme për shumë sëmundje zakonisht kanë fëmijë. Sistemi i tyre imunitar është duke vuajtur veçanërisht keq kur të fillojnë për të sulmuar viruset që shkaktojnë sëmundje dhe bakteret, veçanërisht në një kohë kur shumë sëmundje të tjera u ndodh jo si më parë. Përveç kësaj, çdo sëmundje të fëmijëve të ndodhë në mënyra të ndryshme: dikush kryen off viruset lehtë dhe dikush merr kohë të gjatë në shtrat apo edhe spitali në spital. Një nga sëmundjet më të zakonshme infektive - rubeola. Konsideroni veçantitë e fruthit gjermane në fëmijët që të jenë të gatshëm për çdo zhvillim dhe rrjedhën e sëmundjes.


Simptomat më të zakonshme të rubeolës në fëmijët tregojnë se deri në shtatë vjet. Por një përjashtim dhe fëmijët më të vjetër. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se Rubeola është ngatërruar shpesh me infeksione të tjera, si dhe shenja fillestare mund të jetë i ngjashëm me simptomat e sëmundjeve të tjera. Veçantitë e fëmijëve të sëmundjeve të tilla si rubeola varet nga gjendja e përgjithshme e sistemit imunitar të fëmijës. Menjëherë të tërheqë vëmendjen për gjendjen e nyjave limfatike, sepse në çdo infeksioneve ata bëhen zmadhuar. Temperatura e trupit rritet në 38 gradë. Në ditët e para të puçrra në trup nuk është treguar, ju mund të shihni vetëm dita e pestë e shtatë. fëmija duhet të jetë i izoluar nga të tjerët për dy javë, pasi kjo është periudha e inkubacionit. Sëmundja në fëmijët të ndryshme nga sëmundje të mbart si një i rritur. Nga rruga, fëmijët perebolet shumë më të lehtë, si të rriturit nga infeksioni i tillë për të paktën katër javë "bien" nga mënyra tradicionale e jetës dhe të ketë komplikime të larta yyazytsirnist.


Simptomet e rubeolës në fëmijët ndodhin kryesisht në fytyrë dhe qafë, në pjesën e jashtme me pjesën tjetër palme, dhe pastaj të përhapet me shpejtësi nëpër trup. Ky shqetësim i nxituar nuk i dorëzon fëmijë dhe nuk shkaktojnë kruarje të rënda. Rubeola është ngatërruar shpesh me sëmundje respiratore akute, siç duket rrufë dhe të fytit mund fyt. Kollë që fillon pothuajse nga ditët e para, mund të jetë konfuze, veçanërisht në qoftë se ju nuk e kanë shfaqur ende skuqje. Në mënyrë të ngjashme, ju mund të njohin diagnozën nga analiza laboratorike në mënyrë të inkurajuara për të dhuruar gjak. Rastësisht, veçantitë e sëmundjes varet nëse ose jo trupin, dhe madje edhe infeksione të tjera. Nëse jo, Rubeola ndodh në formë të butë. Nëse ka, simptomat e rubeolës fëmijët plotësohet inflamacion në mushkëri, sëmundje mucous, sëmundjet e nyjeve dhe gjendjes ethshme.


Rubeola pritet mjaft e mundshme. Kështu, në qoftë se një fëmijë i sëmurë biseduar me një të shëndetshme, ne mund të presim përhapjen e sëmundjes në mesin e masave. Nga rubeolës vaksina me kusht dhe ato janë të përfshira në kalendarin e vaksinimit të detyrueshëm të fëmijës. Por, duke pasur parasysh faktin se shumë prindër sot me frikë dhe qëndrim negativ ndaj vaksinimit, kryeneçësi refuzon ato Rubeola përhapet shpejtë dhe më aktive.
Prindërit gjetur shenjat e rubeolës në fëmijët duhet të jenë të vetëdijshëm se kjo sëmundje është një nga më të dëmshme dhe nuk shkakton komplikime. Por, për një uyazyka: trajtim do të korrigjuar dhe në kohë.


Një kusht i detyrueshëm për trajtimin e suksesshëm të rubeolës tek fëmijët është respekti për pushim shtrat. Shtroj në spital fëmija nuk është i nevojshëm në qoftë se ajo nuk shkakton shqetësime shëndetësore.
Më e rrezikshme është sëmundje e lindur karakterit rubeolës. Infeksioni kështu ndodh edhe gjatë zhvillimit të fetusit, dhe nëna shtatzënë mund të merrni edhe gjatë shtatzënisë dhe pak para shfaqjes së saj. Një fëmijë i lindur me rubeolës janë bartës të mundshëm të infeksionit, prandaj lehtë mund të infektojnë të tjerët fëmijët. Bebet me formë të lindura rubeolës mund të lëshojë në natyrën e viruseve bashku me jashtëqitjen, pështymë që vijnë nga bronke dhe urinës. Në të njëjtën fëmijën nuk ka simptoma të jashtme të theksuara mund të mos jetë.

Kur rrjedha e rubeolës kongjenitale tek fëmijët duhet të marrë parasysh ndërlikimet, i cili është i mbushur me një formë e sëmundjes. Së pari, mund të zhvillojnë shurdhim të plotë, ose në të mirë të një humbje të dëgjimit të pjesshme. Fatkeqësisht, korrigjimi i defekteve ende nuk në gjendje të mjekësisë moderne.

Features shfaqjes së sëmundje të lindura të rubeolës ndryshojnë nga format e fituara. Fëmijët të cilët kanë Rubeolë lindura, janë karakter më të qetë, duke treguar se ndalimin e reflekseve dhe reagimet. Fibrave të muskujve ton në mënyrë dramatike mund të ulet, konfiskimet e mundshme dhe prapambetje mendore në zhvillim. Në sfondin e rubeolës kongjenitale tek fëmijët mund të shfaqen natyrën hemorragjike skuqje, proceset shkak yntoksykatsyonnыmy në trup. Mjeku mund të diagnostikojnë zgjerimit të mëlçisë, e cila nga ana çon në verdhëz. Një fëmijë i cili është diagnostikuar me Rubeolë kongjenitale duhet të jetë kujdes të veçantë dhe vëmendje. Në mënyrë tipike, në shkollë të rregullt, këta fëmijë nuk mund të mësojnë dhe të kërkojnë studim individual. Për të parandaluar pasojat e mundshme të rrezikshme dhe komplikime, nëna e ardhshme është e rekomandueshme që të shfaqen para se të planifikoni shtatzëninë.

Kur prindërit krasnusi duhet të aksioneve deri në një sërë drogës që mund të ndihmojnë me ethe dhe temperatura të larta dhe antyhystamynamy, antyallerhenamy. Fëmija duhet të kalojnë shumicën e kohës së tyre në shtrat. Unë jam i kënaqur për faktin se fëmijët të cilët janë të nënshtruar me Rubeolë, mund të merrni më të sëmurë përsëri, në mënyrë që për të vendosur këtë imunitet sëmundje.

Deri më sot, metoda kryesore e parandalimit është vaksinimi. Për fat të mirë, sot, prindërit kanë një mundësi për të zgjedhur vaksinën ata të besimit dhe janë të gatshëm për të vaksinuar fëmijët. Kjo lejon vidyazykatys vaksinat e vjetëruar dhe nën standart.