Shkaqet kryesore të prishjen e dhëmbëve tek fëmijët e vegjël


Ne kemi vërejtur në mënyrë të përsëritur se në fëmijët e vegjël nxirë dhëmbët. Dhe prindërit janë shpesh shtrohet pyetja: nëse për të trajtuar dhëmbët e qumështit, nëse
ata do të vazhdojnë të bien dhe ndryshimi i përhershëm? Përgjigja për këtë pyetje
prindërit e rinj dhëmbët të qarta duhet të trajtohet si e detyrueshme
mënyrë. Kariesi dentar në fëmijët ndodh mjaft shpesh të përfaqësuara si të
Dhëmbët e fëmijës dashuri. Shpesh ju mund të shihni në qumështit të lartë 4-6
dhëmbët, incisors dhe canines janë më të prirur për të sëmundjes në një të vogël


mosha. Infeksioni merr në gojën e fëmijës, fillon procesi inflamator, e cila nga ana çon në shkatërrimin e dhëmbit. Thyer Kryesisht
integritetin e dhëmbit në rajonin e qafës së mitrës, smalt, ky vend është
përafërt, poroz dhe pak bardha. Struktura e zbuti dhëmb dhe jo bakteret
është vështirësia më të depërtojnë dhëmbin. Për më tepër, bakteret fillojnë
ndajë acide lloj që shkatërrojnë smaltin. Shenjat e para
prishjen e dhëmbëve tek fëmijët e vegjël janë njolla të bardha në dhëmbët që janë të lehta për të parë

sy të lirë. Në fazën e dytë formuar njolla kafe në
e cila fuqimisht ndërton pllakatë dhe bakteret shumohen. Atje
shkaqet kryesore të prishjen e dhëmbëve në fëmijët e vegjël dhe në fakt ato janë të shumta. Për
shkaqet kryesore të prishjen e dhëmbëve, ne e përshkruajmë në këtë artikull.
Shkaqet kryesore të prishjen e dhëmbëve tek fëmijët e vegjël
Para së gjithash është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje të dhëmbëve të fëmijëve
të cilat shpesh janë të prirur për ftohjet e shpeshta dhe të cilit reduktohet
imuniteti. Reduktuar imunitetin kundër sfondit të sëmundjeve të tilla si gripi,

infeksion rotavirus, apo prania e një fëmije sëmundje sistemike të tilla si
diabet ose eritematoza sistemike lupus, mund të çojë në formimin e
karies. Në fëmijët me imunitet të reduktuar, në pështymë, ul nivelin e
imunoglobulina, i cili nuk lejon sasinë normale e rritjes së baktereve patogjene.

Duke zvogëluar sasinë e pështymës në fëmijët e vegjël, është gjithashtu
shkaku kryesor i prishjen e dhëmbëve. Kur pështymë ul, rritje
viskozitetit saj dhe pllakë keq larë me bakteret që hyjnë

goja. Në këtë gjendje, kalcium zhytur keq, e cila çon në
karies.
Shkaku kryesor i prishjen e dhëmbëve dhe është konsideruar të jetë e pakënaqshme
Fëmija higjienës orale. Dhëmbët të pastër fëmijë, pavarësisht nga mosha dhe
Numri i dhëmbëve është i nevojshëm nga pamja e parë në gojën e tyre. DHE
një kusht që nuk është diskutuar - është që të lahen dhëmbët tuaj dy herë në ditë
mëngjes dhe në mbrëmje.

A nuk merrni prindërit përfshira ushqyer fëmijën gjatë gjumit. Kjo
është edhe shkaku i prishjen e dhëmbëve. Pas vakt, veçanërisht në qoftë se ajo

ishte e ëmbël, bakteret eksitohet karbohidratet nga ana e fshehtë acid
të bëjë hollë smalt dhëmb. Ne nuk duhet të japin fëmijën gjatë natës, nën
fle lëngje ëmbël apo pije frutash që përmbajnë sheqer. Në qoftë se një fëmijë kërkon një pije
më e mirë e kufizuar në ujë të pijshëm të rregullt.
Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet dhe prindërit, e cila është gjithashtu e
karies. Së bashku me puthje, bakteret kryer në gojën e një fëmije
Prindërit e gojës. Prandaj, në qoftë se babai ose nëna vuan nga prishjen e dhëmbëve, më e mira
kufizuar në puthje në faqe dhe në çdo rast buzët.


Siç u përmend më lart, dhëmbët karies qumështit duhet
duhet të trajtohen. Kariesi - është proces ngjitëse në trupin e fëmijës dhe
për këtë arsye, që ndikojnë dhëmb qumështi, ai mund të pastaj të shkoni në dhe të vazhdueshme. Gjatë
nuk shërimit dhëmb bulmeti, mund të japë komplikime në formën e minber dhe
periodontitis. Kjo nga ana e vet do të çojë në dhimbje dhëmbi, rritur
temperaturën e trupit dhe një trajtim i gjatë i dhimbshëm.
Trajtimi i dhëmbëve me karies në vogël, varet nga mosha dhe
shkalla e prishjen e dhëmbëve. Kur nuk kandidon situata dentisti mund

mbajë fluoridation e smalt në zyrën e dhëmbëve ose shkruani
pastë dhëmbësh të veçantë për trajtim dentar në shtëpi.

Në raste të rënda dhëmb të prirur për të kariesit të dhëmbëve duhet plotësisht
trajtuar, me heqjen e indeve të infektuara vazhdojë skenë
të nënshkruar.
Për asnjë kariesit të zhvilluara në të ardhmen, duhet të jepen të veçanta
vëmendje të ushqyerit e fëmijës. Dietë e çdo fëmije duhet të jetë
Nuk janë produktet e qumështit të pasura me kalcium. Mos jepni
fëmijë në një shumë të ëmbëlsirat, kufizohet më e mirë për një apo dy

karamele një ditë.

Rregulli është për të kontrolluar dhëmbët e tyre fëmijën së paku një
një herë në javë. Dhe sigurisht, dy herë në vit, tregojnë një dentisti fëmijë,
edhe në qoftë se të gjithë dhëmbët e foshnjës në mënyrë. Megjithatë, në qoftë se fëmija ishte karies, më mirë
Vetëm tregojnë specialist tij çdo 3 muaj.