Simptomat otit te fëmijët


Për të diagnostikuar mjekun e fëmijës mund të otitis otolaringolog. Megjithatë, simptomat indirekte që sinjalizojnë këtë sëmundje, ju mund të jenë në gjendje të identifikojnë veten. Kjo është vetëm për të trajtuar otitis media duhet të jetë vetëm pas konsultimit me doktorin tuaj.
Shikoni me kujdes për fëmijën e tyre. Identifikimi otitis në fëmijëri, veçanërisht në gji, shumë e vështirë. Një pacient me një fëmijë ndryshon sjellje. Në procesin e të ushqyerit e foshnjës shpesh qan.
Nëse fëmija ka dhimbje veshi, ai qan pasi që ju goditi atë në tragus (fjalim, të vendosura në vesh). Fëmijë ishte otitis sëmurë, fle shumë të gjatë, ndërsa figurë nervozizëm shikuar në duart e tij, kthehet në shtrat papritmas mund të fillojnë të qarë gjatë lojës.


Kujdes të inspektojë veshin fëmijës gjatë lëkurës otitis externa që rrethon kanalin e veshit, shumë të kuqe, si dhe kalimin e Narrows ënjtje. Në kanalin e veshit, ju gjithashtu mund të vëreni se zgjedhja akumuluar tejdukshëm.
Nëse sëmundja e jashtme e veshit është grupi A Streptococcus (erizipelë), temperatura e fëmijës rritet për Tridhjetë e nëntë gradë, ka humbur oreksin e tij dhe është shumë ngrirja. Kështu veshi do të përjetojnë simptoma të tilla si ënjtje dhe skuqje në lëkurë dhe pimples janë formuar me një lëng transparent.

Disa kohë më parë fëmijën, nëse ndodh të vjella dhe diarre, ai shpejt do të lodhem, dhe periudha e shqetësimit përgjumje do të ndryshojë, kështu që fëmija nayiyazytsirnishe fytit otitis media, të cilat lehtë mund të kthehet në një formë purulent.
Kjo përzgjedhje e veshit janë të gjelbër ose të bardhë, pasi ato mund të jenë gri. Kjo është tipike për daulle e veshit këputje.
Nëse keni simptomat e mësipërme në fëmijën tuaj të tregojë e tij mjek-otolaringolog, i cili do të shqyrtojë veshin e tij, të shqyrtojë me kujdes të gjitha simptomat dhe përshkruajnë referim të testeve, rezultatet e të cilave do të përcaktojë diagnozën përfundimtare dhe do të zgjedhin trajtimin më të përshtatshme.

Ndonjëherë, të tilla si otitis purulent, paralelisht me trajtimin kryesore parashikuar dhe fizioterapi. Mjeku do të vendosë otitis edhe kur slabovыrazhennыh shenjat kur fëmija pothuajse nuk u mërzit me përjashtim vështirësi gëlltitjes, gjatë ngrënies. Për të vetë-mjekoj, nuk mund në asnjë rrethanë.