Ethet në fëmijët


Ethe në fëmijët - arsyeja më e shpeshtë për të kërkuar prindërit me një fëmijë te mjeku, duke përfshirë urgjencat mjekësore. Shkaqet e etheve të fëmijëve, mekanizmat e zhvillimit, shkalla dhe natyra e temperaturës së reagimit është shumë e ndryshme. Newborn temperaturën e trupit fëmijë në zonat inguinale përcaktuara në Oz predelah36-37. S.
Shkaqet e etheve të fëmijëve:
1. Ethet për shkak të infeksionit, kancerit, sëmundjet reumatike.


2. Sëmundje të shkaktuara nga goditje ngrohjes, rritje helmim hormoneve tiroide disa droga.
3. Brain lëndimit dhe neuroinfections.
4. Ushtrimi, marrja e bollshme ushqime të lartë kalori.

Ethet është shumë e shpeshtë dhe shenjë e rëndësishme për sëmundjet shumë pothuajse të gjitha infektive dhe jo infektive. Kur temperatura e trupit stimulon mbrojtjen e trupit, penguar riprodhimin e shumë mikrobeve, duke çuar në vdekjen e tyre. Përveç kësaj, ethe-shenjë, që tregon se të patologjisë në trup. Temperatura Rritja e trupit çon të ngarkesës e sistemeve të frymëmarrjes dhe kardiovaskulare, mangësi të oksigjenit në inde, sidomos në sistemin nervor qendror. Në fëmijët e vegjël, të konfiskimet mund të ndodhë. Rritja e temperaturës trupore (ethe), në varësi të karakteristikave të fëmijës është manifestuar në mënyra të ndryshme." Pink Fever"- Në rastet kur një fëmijë në temperaturë të lartë mbetet mjaft shëndet të mirë, të lëkurës të ngrohtë, rozë, mesatarisht me lagështi, duart dhe këmbët të ngrohtë. Kur trupi obtyranyy me ujë të ftohtë lind "lëkurës patë". Një tjetër ethe opsion -"Ethet e zbehtë"-në ​​fëmijë ka një ethe, lëkurë të zbehtë, cianoza e buzët. Duart dhe këmbët janë të ftohtë në prekje, jerm mundshme, konvulsione. Ngritja e temperaturës stabile, nuk zhduket nën ndikimin e etheve-uljen medikamente. Megjithatë ethe më fëmijët është i butë dhe nuk shkaktojnë probleme serioze dhe parehati. Duke pasur parasysh rolin e saj pozitiv në sëmundjet infektive nuk duhet menjëherë të përpiqen për të eliminuar rritjen e temperaturës së trupit duke përdorur antipyretics drogës.


Uljen temperaturë të lartë duhet të jetë në rastet e mëposhtme:
1. Në temperatura të larta e mësipërme 39hr me një fëmijë të çdo moshe.
2. Kur temperatura e trupit në qoftë se ajo është e shoqëruar nga muskujve dhe dhimbje koke, përkeqësim të rëndësishme.
3. Në temperatura-380-385 moderuar fëmijëve:
- me sëmundje të rënda të sistemit nervor, të frymëmarrjes dhe kardiovaskulare.
- 2mesyachnoho të moshës.
- në prani të së prerë.

Një efekt të mirë ul temperaturën e paracetamolit dhe Analgin kanë, Nurofen ibuprofen. Në emërimin e drogës për të reduktuar pediatrin temperaturës gjithmonë të fokusuar në drogë me efekte minimale anësore. Forma të lëngshme antipyretics zhytur dhe asimiluar më mirë dhe më shpejt se të ngurta. Pavarësisht tolerability mirë, kohëzgjatja e përdorimit dhe dozen e paracetamolit duhet të jetë i kufizuar për shkak të efekteve negative në mëlçi.

Reduktimi i shpejtë në temperaturën e trupit nxit ftohje fizike (qyl me ujë të ftohtë, duke aplikuar të ftohtë në kokë dhe enëve të mëdha, fërkim të lëkurës me një zgjidhje të sasi të barabartë të '40 alkoolit, uthull dhe ujë Është e nevojshme për të rregulluar regjimin pijshëm -. Ngrohtë pijshëm tepruar si pije frutash, infusions hips , gëlqere, butë. Por në fund të fundit, kur temperatura e efektit pozitiv të trupit është i vetmi trajtim korrekt dhe të suksesshëm të sëmundjes themelor që shkaktoi temperaturën.
Në mungesë të efektit të antipyretics, ruajtjen temperaturë të lartë, tendenca e saj për të rritur shtrimin e detyrueshme të fëmijës në spital.