Hernie inguinale në fëmijët


Fëmijët hernie inguinale është formuar kur organet e brendshme të barkut (vezore, omentum, pjesë e zorrëve) fryrje nëpërmjet dobësuar muskujt e barkut mur. Hernie inguinale Rajoni - një nga llojet më të zakonshme të hernias. Kjo është vërejtur në 5% e fëmijëve janë zakonisht në djem në vitin e parë të jetës.


Shkaqet dhe simptomat


Pereduyazyka hernie inguinale hedhur gjatë shtatzënisë në mitër. Në tremujorin e fundit të shtatzënisë mes ijë dhe dëmtimit të dhëmbëve barkut formuar nga kanali natyror përmes të cilit test zbresin në scrotum. Pas kësaj kanal pastrimin është e mbyllur. Por nganjëherë kjo nuk ka, dhe një pjesë e peritoneum utyahyvaetsya poshtë. Në këto kushte, stërvitje, p.sh. kollitjes ose të vjella, të aftë për të provokuar sëmundje. Fëmijë mbi peshë është gjithashtu një faktor rreziku.


Hernie duket si një gungë e konturet e qetë dhe të lëkurës paprekur. Ajo është elastike dhe elastik në të prekur. Mund të ulet në mënyrë të konsiderueshme kur fëmija është. Me tendosje fizike (kollitjes, teshtitjes, duke qeshur, duke qarë, stres) ajo shkopinj dukshëm. Zakonisht hernia lehtë të zvogëlojë një klik, duke i dhënë kështu burkitlyvyy shëndoshë karakteristike.

Në thelb hernie në fëmijët është formuar në një anë të barkut, më shpesh - në të djathtë. Shape rrumbullakosura. Por në qoftë se hernia zbret në scrotum, ajo do të zgjatet dhe më shumë duke vepruar jashtë. Vajzat formojnë hernie inguinale gjithmonë të rrumbullakët. Dhimbje hernie është shoqëruar me rrallë, ndonjëherë ka bloating dhe dispepsi.

Problemet e vërteta të fillojë në një kohë kur ka ngulfatja hernia. Pas ngjeshjes së enëve të gjakut dhe nerva lindin dhimbje akute. Pas një kohë dhimbje mund të shkojnë, por fëmija bëhet i fjetur dhe i dobët, ka probleme serioze me një karrige. Kur ndjenja nuk të zvogëlojë një hernie, duke prekur të shkaktojë dhimbje.
Hernie gjithmonë kërkojnë trajtim të menjëhershëm nga një specialist. Ajo vetë vështirë se ndonjëherë ndodh. Kur dështimi për të siguruar kujdes mjekësor në tërësi apendiksit iyazytsirnyy, peritonit, nekrozë dhe nekrozë indeve trupin mbytur.Trajtimi i hernie inguinale në fëmijë


1) Në neuschemlennoy hernie fëmijët e vegjël shpesh rekomandojmë veshur me një fashë. Kjo është një metodë konservative, kjo ju mundëson për të vonuar përparimin e sëmundjes, duke parandaluar humbjen e SAC hernie. Por grupi nuk eliminon patologjinë dhe të përdoret vetëm si një masë e përkohshme. Në rastin e parë që ju duhet një operacion.
2) hernie mbytur kërkon kirurgji të menjëhershme. Fëmijët dobësuar provoni vpravyty hernie përdorur zgjidhje promedola, atropine, vendosni një jastëk të ngrohjes, të emërojë një dush të ngrohtë. Nëse nuk ka efekt, përshkruajnë kirurgji. Operacionet janë të hapura dhe të mbyllura.

• Funksionimi i tipit të hapur është fare e thjeshtë dhe nuk merr shumë kohë, por kërkon kufirit kaucion të kirurg. Një prerë nga disa centimetra dhe të reduktuar një qeskë hernie. Forcimi i pëlhurë mbahet nga autoplasty ose duke imponuar rrjetë polypropylene. Në vend të operacioneve të mbetet mbresë zoti pak.
• Laparoscopy përfshin operacion hernie pas 3 punctures të vogla. Me këtë metodë reduktuar lëndimet e indeve, dhe fëmija ndihet më pak dhimbje në periudhën postoperative. Pas 2-4 ditësh fëmija zakonisht është i gatshëm për shkarkim. Dhe shërim të ardhurat shumë më të shpejtë.

Transaksionet janë fëmijët shumë të efektshme dhe tolerohet mirë. Komplikimet mund të lindin vetëm për shkak të mungesës së kualifikimeve të kirurg.