Shkelja e sjelljes ushqimore te fëmijët


Shumë gra me probleme reale apo imagjinare me mbipeshë më të madhe të kërkimit të tij të jetës preferojnë metoda të ndryshme të humbjes së peshës, të marrin pilula, provoni një shumëllojshmëri të dietë apo ushtrim torturuar veten. Por ne kurrë nuk ka ndodhur me mua se ka probleme të tjera përveç karakteristikave fiziologjike që mund të ndikojnë në figurën tonë. Ajo rezulton se problemi i peshë të tepërt mund të shmanget nëse nëna jonë mbajtur ushqimin e duhur gjatë shtatzënisë, na ushqyer siç duhet për jetën herë të parë. Dhe për të shmangur gabime të tilla dhe nuk e prishin hahet sjellje tek fëmijët, duhet të dinë disa rregulla.


Të ushqyerit gjatë shtatzënisë
Zhvillimi i hahet sjellje ndodh në periudhën neonatale. Siç thonë ekspertët, formimin e qelizave yndyrë, numri i të cilëve mbetet konstante gjatë gjithë jetës, të ashtuquajturat depot yndyrë ndodh gjatë tremujorit të tretë të shtatzënisë. Prandaj, nëna e ardhmja është aq e rëndësishme për të shikuar dietën tuaj gjatë tre muajve të fundit dhe të mos hahet "për dy", siç kemi pranuar. Ju duhet të jepni fëmijën tuaj një shans për të qenë të shëndetshëm dhe të pakta.

Ushqimi për fëmijë, ka një ndikim të madh në shëndetin e njeriut në të ardhmen. Prandaj, për të shmangur abuzimet në sjelljen e ushqimit që ju duhet vidyazykatysya pari nga steriotipet sikur fëmija është i ushqyer mirë dhe skuqem, atëherë mirë dhe të shëndetshme. Nga njëra anë kjo është e drejtë, por pleqsh vazhdueshëm çon në formimin e tipit yndyrë hyperplastic, e cila më pas çon në trashje fëmijërisë dhe devijimi peshë rritur nga norma në të ardhmen.


Ushqimi si një nxitje
Shumë shpesh prindërit përdorin ushqimin si një shpërblim, si një mënyrë për të treguar dashurinë e tyre. Kështu, fëmijët e rritur të formojnë një perceptim negativ të ushqimit dhe ndjeshmëri në një tjetër. Prindërit, sidomos gjyshet që e duan mbesa e tyre e rëndësishme për të mësuar për të bërë nga kulti të ushqimit dhe të mos e përdorin atë si një ndëshkim ose inkurajim.

Diets adoleshentët
Mbipesha te fëmijët është një bombë e vërtetë. Është gjithashtu e rëndësishme që të i kushtoj vëmendje për atë që të rinjtë hanë, se si ata hanë dhe si. Sidomos në ditët e sotme, kur të gjithë kërkojnë parametrat ideale 90-60-90, kur vajzat janë 12 vjeç hani më si duhet dhe t'i përmbahen dietat.


Sigurisht, dietë të zgjedhur si duhet lejuar. Por ajo duhet domosdoshmërisht të jetë nën mbikëqyrje të ngushtë mjekësore. Ne duhet të bindë riu që përjashtimi nga dieta e çdo një produkti do të ndihmuar të përballen me problemin plotësisht. Veçanërisht e rrezikshme për t'u bërë vegjetarian, sepse mungesa e mishit në dietën e fëmijëve mund të shkaktojë çrregullim hormonal. Por pse duhet vidyazykatysya, kjo është nga pije të ëmbël, patate të skuqura, çokollatë, birrë dhe produkte të tjera që janë kryesisht fëmijët hanë jashtë shtëpisë.


Formimi i një fëmijë sjellje të hahet është një nga detyrat kryesore të prindërve. Dhe ata e bëjnë këtë duke demonstruar në mostër e tij. Për të kontrolluar dietën e fëmijëve është më e mira për të ngrënë së bashku, ndërsa gjithmonë përpiqemi darkë si një familje, për më tepër kjo ndihmon në krijimin e traditave familjare dhe bashkon.

Kequshqyerja është një përçarje e trupit, e cila ishte rezultat i mungesës ose ushqyesve të tepërta apo energji. Sigurisht, kjo mund të kontribuojë dhe prania e sëmundjeve, në të cilën ka një dështim në mastering gjitha komponentët e ushqimit, por dietë paekuilibruar - është shkaku më i zakonshëm i kequshqyerjes tek fëmijët. Dhe, siç kemi theksuar më parë, kjo është e gjitha llojet e dietë.


Mohimi vetë ushqimin, i ulur në një dietë, teen trupi juaj ekspozon një sfidë serioze që mund të pengojnë shumë sisteme jetike dhe organet e trupit, funksionet mbrojtëse dhe hormonal proceset plastike të metabolizmit. Nga fëmijëria Problemet janë të gjithë të rriturit. Dështimi në funksion mbrojtës dhe hormonal çon në dobësimin e trupit dhe e bën atë më të prekshëm ndaj sëmundjeve infektive, paaftësia për të përballuar stresin. Por mbani në mend se pikënisja nuk është vetëm mbipeshë, por kafshët tepërta.


Si për t'u marrë me problemet e të hahet sjellje tek fëmijët?
Në rast të ndonjë problem, shkaku i të cilave mund të jetë një sjellje të ushqyerit shkelje, nuk do të përpiqet për të zgjidhur problemin dhe të fillojnë për të ushqyer me forcë fëmijën apo, anasjelltas, për të kufizuar ushqimin e tij. Në çdo rast, ju do të duhet për ndihmën e një mjeku. Ekspertët do të bëjë ekzaminimin e nevojshme dhe të përshtatshme për programin tuaj të ushqyerit e fëmijës në përputhje me karakteristikat e tij fiziologjike dhe moshës. Në mënyrë tipike, këto nuk kanë nevojë të veçantë kostot e provimit të holla, kështu që ju vetëm duhet të gjeni kohë. Duke përdorur këshillën e një doktori, mund të ndikojnë dukshëm në shëndetin e fëmijës, jo vetëm tani, por në të ardhmen. A nuk e vënë off çështjen kohë të pacaktuar, të ndihmojë fëmijën tuaj.