Ushqyerit Plotësuese dhe ushqim për fëmijët e vegjël


Enët kombinuara nga disa komponente shfaqen në menynë e fëmijës prej 6 muajsh. Kjo ushqime "komplekse" i lejon prindërit të futur fëmijën për ndjenjat e reja shije, dhe më foshnjë të marrë në vakt ushqyesve maksimale. Bisedoni në ushqime dhe ushqim për fëmijët e vegjël.
Përbërja e pure mbuluese për fëmijët e vegjël të përfshijë ushqime nga grupe të ndryshme ushqimore: mish ose peshk me perime dhe drithëra, qull me fruta, kos ose djathë. Pamja e tyre në dietën e një fëmijë shënon kalimin nga e thjeshtë në shumë monoblyud kombinime të hollë të kuzhinës. Përkundër faktit se këto ushqime "të komplikuara" të quajtur më parë "pure", krahasimi nuk është plotësisht i suksesshëm. Si pjesë e shumë pjatave mbuluese janë përbërësit e prerë në copa të vogla. Kjo do të thotë se një "masë e butë" nuk duhet vetëm të gëlltitje dhe përtyp. Për këtë arsye fëmija me ushqime të tilla duhet të prezantoj pasi ai për herë të parë shfaqen dhëmbët. Shkruani enët mbuluese duhet gradualisht. Duke filluar pjesa - 1 lugë në ditë. Gjatë javës ajo mund të sjellë me shumën e treguar në etiketë.Si në çdo lloj të ushqimeve dhe ushqimeve për fëmijët e vegjël në enët e tilla kanë avantazhet dhe disavantazhet e tyre. E parë dhe më e qartë avantazh - ushqime të kombinuara lejon të ruani në mënyrë të konsiderueshme kohore mom. Një avantazh i dytë i ushqimit pak njerëz e kuptojnë se në disa raste të tilla "të vështirë" mashtrojnë vakt lejon edhe priveredoy më të çuditshëm. Ndonjëherë, fëmija refuzon mish ose djathë në një formë të pastër, por në heshtje ha ato si pjesë e pure polykomponentnoho. Kryesore Ushqime Pengesë mnohosostavnoho - një rrezik potencial i reaksioneve alergjike. Për të shmangur probleme për fëmijët e vegjël, fëmija duhet të propozohet pjatë polykomponentnoe vetëm nëse të gjithë përbërësit janë të njohur për atë dhe ai zakonisht mbart ato. Një vështirësi tjetër është fakti se në këtë gjellë pothuajse e pamundur për të llogaritur përqindjen e çdo produkt individual. Për të zgjidhur dilema mund të jetë vetëm një mënyrë: pure mbuluese duhen alternuar monocomponent, veçanërisht për mish dhe peshk.


Çdo polykomponentnoho pure lloj është futur në dietë e një fëmijë në një drejtim të përcaktuar rreptësisht. Kjo varet nga përbërësit, duke përfshirë erëza, të cilat janë pjesë e gjellë. Nga 6-7 muaj që të bjerë crumbs mund të hyjë mbuluese "kavanoza" i perimeve me kopër shtuar dhe qimnon, 8 muaj - "enët komplekse, të cilat përfshijnë qepë, hudhër, fasule, bizele, selino dhe majdanoz. Në të njëjtën moshë mund të Assorted produkteve të mishit: derri apo pule zemrën dhe mëlçinë apo gjuhën viçi. Nga 9 muajsh fëmija tashmë mund të gëzojnë të multi-pure salcë me erëza nezhhuchymy: ëmbël piper ose të bardhë dhe fletë gji. Dhe vetëm 10 muaj që në enët e fëmijëve duket Vasili, koriandër dhe allspice, deri më tani në sasi shumë të varfër.