Gatim për fëmijët e vegjël


Gjithkush e di se produktet më të mira për fëmijët merak ose steamed, por se çfarë saktësisht janë avantazhet e këtyre dy metodave të trajtimit të ngrohjes dhe nëse ka një dallim të madh në mes të tyre? Le të flasim në lidhje me artikullin gatim për fëmijët e vegjël.

Përgatitja për fëmija juaj mund të jetë çdo një prej këtyre dy metodave, por për larmi steamed dhe gatuar alternativ disa vakte çift të mirë. Cilat janë përfitimet e përgjithshme? Së pari, ndryshe nga tiganisje ushqim është sjellë në gjendjen e dëshiruar në një temperaturë relativisht të ulët (100 ° C). Për këtë arsye, vitamina humbur më pak. Së dyti, përbërësit mbajë shije maksimale dhe aroma, e cila nuk mund të arrihet kur gatim. Megjithatë, ka këto dy mënyra për të gatimit dhe të dallimeve të dukshme.Ka dy versione të zjarrit: e kaluara pjekje përbërësit derisa kore të artë ose pa ushqim kur i gatuar në lëng e tij ose në një vëllim të vogël të ujit. Në rastin e parë e formuar disa carcinogens, kështu që kjo metodë nuk duhet të përdoret. Por edhe në qoftë se zierje kur gatim ushqime pa tiganisje, mbani në mend se ngrohja e ushqyesve shpërbëhet dhe shkrin Enna pjesën e tyre në rezultat "supë". Përveç kësaj, disa vitamina janë shkatërruar nën ndikimin e oksigjenit, edhe në atë fazë, kur kemi prerë perime ose mish në copa.


Një tjetër minus: shtypja e përbërësve të humbasin ngjyrën e tyre natyrore dhe formë dhe për të ndryshuar shijen e tyre. Në plota avull enët avulli privuar nga këto disavantazhe, kështu që mund të sigurtë të japin fëmijët e vegjël me sëmundjet e sistemit të tretjes, obeziteti dhe diabetit. Ushqimi i përgatitur pa yndyrë shtuar, kështu që carcinogens janë formuar, dhe përmbajtja kalori nuk është rritur. Kështu çdo përbërës ruan vetitë më të dobishme dhe nuk e humbasin shijen natyrore, ngjyra dhe formë. Dhe në qoftë se dikush enët avulli duket i freskët, pozita të shpejtë fix salcë kompetent.


Për të reduktuar humbjen e ushqyesve për fëmijët e vegjël në minimum dhe për të përmirësuar shijen, në vend të ndjekin disa rregulla të thjeshta. Shtresa, e cila është larguar kur pastrimi perimet duhet të jetë aq i hollë sa të jetë e mundur. Mishit të destinuara për shuarjen ose trajtimit për një çift, ajo është më mirë të mos për të prerë në copa të vogla dhe të sprapsin. Pra, kjo do të butë dhe juicier. Cook në një palë e perimeve të dëshirueshme zhvishem dhe e tërë. Produktet duhet të vë në "katin e fundit" steamers dhe vetëm kur uji është i zier. Cook me kapak të mbyllur, dhe kripë - në fund. Ushqim, si ju nuk mund të jetë i sigurt deri në fund, nuk do të trajtojë një çift të fëmijëve të vegjël, përndryshe të gjitha ndotësit (sidomos nitrateve) mbetet në gjellë. Këto përbërësit janë të ziera mirë në mënyrë tradicionale: ndërsa komponimet më të rrezikshme do të jetë në "supë".